2013-01-15 09:21:04
Φωτογραφία για Εξαιρετική η δράση της Δημοτικής Αστυνομίας κατά του παρεμπορίου στο Βόλο
Αποδίδει καρπούς από ότι φαίνεται η συντονισμένη δράση της Δημοτικής Αστυνομίας του Δήμου Βόλου τις τελευταίες ημέρες ενάντια στο παράνομο εμπόριο παρά τις αντίξοες συνθήκες που έχουν να αντιμετωπίσουν οι Δημοτικοί Αστυνομικοί. Οι έλεγχοι της Δημοτικής Αστυνομίας έχουν εντατικοποιηθεί και διευρυνθεί, και πλέον δεν περιορίζονται μόνο στο κέντρο της πόλης και την παραλία, αλλά επεκτείνονται και στις υπόλοιπες περιοχές του διευρυμένου δήμου Βόλου.

Τις τελευταίες μέρες μάλιστα παρατηρείται μπαράζ κατασχέσεων από τους Δημοτικούς Αστυνομικούς σε μικροπωλητές, κυρίως αλλοδαπούς, που δεν κατέχουν την απαιτούμενη άδεια και πιο συγκεκριμένα από τις 09/01/13 ως και τις 14/01/13 έχουν κατασχεθεί : 194 ρολόγια, 24 κομπολόγια, 22 ομπρέλες, 21 πορτοφόλια, 38 μπρελόκ, 44 φακοί , 07 ζώνες, 04 ξυριστικές μηχανές, 04 ραδιόφωνα, 56 δαχτυλίδια, 05 κορνίζες, 06 καπέλα, 05 θήκες κινητών, 08 κόλλες, 02 υπολογιστές τσέπης, 04 μαχαίρια, 1 ψαλίδι, 10 γυαλιά οράσεως , 18 παιχνίδια , 20 μπαταρίες, 10 γάντια, 09 χειμερινοί σκούφοι , 18 ζευγάρια παπούτσια ,09 τσάντες , 145 dvd και 90 cd. Όλα τα παραπάνω εμπορεύματα αφού κατασχεθούν , καταμετρώνται και στη συνέχεια καταστρέφονται με διάφορα μέσα (κοπή, βαφή με σπρεύ, κλπ) και στη συνέχεια οδηγούνται είτε στις χωματερή είτε στην ανακύκλωση.


Αξίζει βέβαια να αναφέρουμε πως το παράνομο εμπόριο είναι μία από τις βασικότερες αρμοδιότητες της Δημοτικής Αστυνομίας μαζί με τον κυκλοφοριακό έλεγχο και τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Το παράνομο εμπόριο αποτελεί και μεγάλο βραχνά για τους καταστηματάρχες που καλούνται να αντιμετωπίσουν παράλληλα και τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης και της παρατεταμένης ύφεσης. Επομένως η αντιμετώπιση του παράνομου εμπορίου παίζει ιδιαίτερο ρόλο στην ανάπτυξη της τοπικής αγοράς αλλά και της εθνικής οικονομίας γενικότερα. Βέβαια αξίζει να σημειωθεί πως οι Δημοτικοί Αστυνομικοί έχουν να αντιμετωπίσουν και 2 βασικά προβλήματα. Το πρώτο και βασικότερο πρόβλημα είναι οι βίαιες συμπεριφορές από τη μεριά των μικροπωλητών. Σύμφωνα με πληροφορίες δεν είναι λίγες οι φορές που έχουν δεχθεί επιθέσεις από παράνομους μικροπωλητές που προσπάθησαν να πάρουν πίσω τα εμπορεύματα που είχαν κατασχέσει. Το δεύτερο έχει να κάνει με το εύρος του διευρυμένου Δήμου Βόλου σε συνδυασμό με τον αριθμό των υπαλλήλων και τις άλλες αρμοδιότητες που έχει να ασχοληθεί η Δημοτική Αστυνομία. Παρόλα αυτά φαίνεται πως η Δημοτική Αστυνομία Βόλου ακόμα και με αυτά τα δεδομένα, τα καταφέρνει ικανοποιητικά καλά ., τα καταφέρνει ικανοποιητικά καλά. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ