2013-01-14 19:47:02
Φωτογραφία για Αναβολή της δίκης για το Ρούμπι-γκέιτ ζητά ο Μπερλουσκόνι
Αναβολή της δίκης για το περιβόητο Ρούμπι-γκέιτ ζήτησαν οι συνήγοροι του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, υποστηρίζοντας πως... η εκδίκαση θα περιπλέξει την ιταλική προεκλογική διαδικασία.

Ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός, που κατεβαίνει στις κρίσιμες για τη χώρα εκλογές του Φεβρουαρίου, κατηγορείται για σεξουαλική συνεύρεση με ανήλικη επί χρήμασι.

Επιπλέον, κατηγορείται και για κατάχρηση εξουσίας, επεμβαίνοντας ως πρωθυπουργός για τη διευθέτηση προβλημάτων που είχε η «Ρούμπι» με την αστυνομία.

Ο Μπερλουσκόνι υποστηρίζει πως ήταν πεπεισμένος ότι η Καρίμα ελ Μαχρουγκ ήταν ανιψιά του πρώην προέδρου της Αιγύπτου Εχούντ Μουμπάρακ και στόχος ήταν να αποφευχθεί διπλωματικό επεισόδιο. Η ίδια η Μαχρούγκ αρνείται ότι συνευρεύθη με τον Μπερλουσκόνι στα διαβόητα πάρτυ «μπούνγκα μπούνγκα».

Οι συνήγοροι του Μπερλουσκόνι ζήτησαν να ανασταλεί η δίκη τουλάχιστον μέχρι το στήσιμο της κάλπης, λέγοντας πως ο πρώην πρωθυπουργός είναι «απασχολημένος» και δεν μπορεί να παρακολουθεί δίκες, ενώ υπογράμμισαν πως πρέπει να αποφευχθεί πιθανή πολιτική εκμετάλλευση της υπόθεσης που μπορεί να επηρεάσει την προεκλογική εκστρατεία.

Να σημειωθεί πως η 20χρονη πλέον πλέον Καρίμα ελ Μαχρουγκ, γνωστή ως Ρούμπι, εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο δικαστήριο, καθώς στις δύο προηγούμενες ακροάσεις δεν είχε ανταποκριθεί στην κλήση από το δικαστήριο, λέγοντας πως βρισκόταν στο εξωτερικό.

parapolitika.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ