2013-01-14 19:43:03
Φωτογραφία για Έκτακτη εισφορά σε ναυτασφαλιστικές εταιρείες
Έκτακτη εισφορά από 6% έως 10% για τα χρόνια από το 2012 μέχρι και το 2015 επιβάλλεται στα γραφεία ή υποκαταστήματα αλλοδαπών επιχειρήσεων οποιουδήποτε τε τύπου ή μορφής, ασχολούμενα αποκλειστικά με... την εκμετάλλευση, ναύλωση, ασφάλιση, διακανονισμό αβαριών, μεσιτεία αγοραπωλησιών ή ναυπηγήσεων ή ναυλώσεων ή ασφαλίσεων πλοίων με ελληνική ή ξένη σημαία πάνω από 500 κόρους ολικής χωρητικότητας. Από την επιβολή της εισφοράς αυτής εξαιρούνται τα επιβατηγά ακτοπλοϊκά πλοία και τα εμπορικά πλοία που εκτελούν εσωτερικούς πλόες. Η εισφορά θα επιβάλλεται επί των ποσών του ετήσιου εισαγόμενου συναλλάγματος της τετραετίας 2012 - 2015 και θα υπολογίζεται κλιμακωτά με συντελεστές 6% - 10% ως εξής:

Για ετήσιο εισαγόμενο συνάλλαγμα έως 200.000 δολάρια με συντελεστή 10%.

Από 200.001 έως 400.000 δολάρια με συντελεστή 8%.

Για ποσά συναλλάγματος άνω των 400.000 δολαρίων με συντελεστή 6%.


Οι συγκεκριμένες εταιρείες θα πρέπει μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου να υποβάλλουν ειδική δήλωση υπολογισμού της εισφοράς επί του εισαγόμενου συναλλάγματος του προηγούμενου έτους με την οποία συνυποβάλλονται επικυρωμένα αντίγραφα των βεβαιώσεων εισαγωγής συναλλάγματος καθώς και η σχετική υπεύθυνη δήλωση των νόμιμων εκπροσώπων της εταιρείας στον προϊστάμενο της αρμόδιας ΔΟΥ. Για τον υπολογισμό της εισφοράς εκδίδεται και αποστέλλεται στον υπόχρεο εκκαθαριστικό σημείωμα. Για την καταβολή του φόρου ευθύνονται αλληλέγγυα και αδιαίρετα, βάσει του τίτλου που έχει αποκτηθεί έστω για έναν από τους υπόχρεους, ο οποίος ισχύει και ως προς τους άλλους υπόχρεους για την λήψη των αναγκαίων μέτρων για την την είσπραξη του φόρου.

Οι διευθυντές, διαχειριστές και γενικά οι εκπρόσωποι των κάθε είδους επιχειρήσεων ή εταιρειών, οι οποίες εκμεταλλεύονται πλοία ο καθένας χωριστά για ολόκληρο το ποσό του φόρου. Ο φόρος υπολογίζεται σε δολάρια ΗΠΑ και καταβάλλεται σε τρεις ισόποσες δόσεις στους μήνες Ιούνιο, Σεπτέμβριο και Δεκέμβριο του έτους υποβολής της δήλωσης σε ευρώ με βάση την επίσημη ισοτιμία μεταξύ των νομισμάτων αυτών κατά το χρόνο υποβολής της δήλωσης.
nextdeal.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ