2013-01-14 13:30:08
Φωτογραφία για 1,6 δισεκατομμύρια συνδέσεις 3G και 4G ανά την υφήλιο
Το 1/4 των συνδέσεων κινητής τηλεφωνίας παγκοσμίως αντιπροσωπεύουν οι συνδέσεις κινητής ευρυζωνικότητας σύμφωνα με νέα έρευνα της Wireless Intelligence, του... τμήματος μελετών του GSM Association, κάτι που σημαίνει πως υπάρχουν 1,6 δισεκατομμύρια συνδέσεις 3G και 4G ανά την υφήλιο. Στην κορυφή της σχετικής λίστας βρίσκεται η Ασία, με 773 εκ. συνδέσεις κινητής ευρυζωνικότητας, ενώ ακολουθούν η Αμερική (και οι δύο ήπειροι που την αποτελούν) με 426 εκ. συνδέσεις. Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Γηραιά ήπειρος με 358 εκ. ευρυζωνικές συνδέσεις κινητής τηλεφωνίας.

Η Wireless Intelligence ορίζει ως «κινητή ευρυζωνικότητα» δίκτυα τεχνολογίας CDMA EV-DO, HSPA, WiMAX ή LTE καθώς επίσης και τα δίκτυα TD-SCDMA που συναντώνται στην Κίνα. Στην ουσία, κινητή ευρυζωνικότητα αποτελεί κάθε δίκτυο που μπορεί να κάνει video stream σε smartphone με αξιοπρεπή σύνδεση και ταχύτητα. Στο σύνολο, 580 πάροχοι σε 186 χώρες κάνουν χρήση τέτοιων δικτύων
. Επιπρόσθετα, σύμφωνα με τα δεδομένα που δίνει η Wireless Intelligence, τα δίκτυα κινητής ευρυζωνικότητας παρουσιάζουν ετήσια αύξηση που φτάνει στο 43%, με 23% διείσδυση στην αγορά και 41 εκ. νέες συνδέσεις κινητής ευρυζωνικότητας μηνιαίως. Αναλυτικά, το 72% των συνδέσεων κινητής ευρευζωνικότητας αποτελούν συνδέσεις σε δίκτυα WCDMA HSPA, το 12% σε EV-DO rev.A/B, to 6% σε TD-SCDMA, το 5% σε EVDO, το 4% σε LTE και το 1% σε WiMAX.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Ασία διαθέτει τα μεγαλύτερα περιθώρια ανάπτυξης επί του συγκεκριμένου τομέα, μιας και στην ήπειρο αυτήν οι συνδέσεις κινητής ευρυζωνικότητας φτάνουν στο 18% των συνολικών συνδέσεων κινητής τηλεφωνίας, σε αντίθεση με την Ευρώπη και την Αμερική όπου το ποσοστό είναι κοντά στο 50%. Για αυτόν τον λόγο, η Wireless Intelligence προβλέπει πως ο ρυθμός ανάπτυξης των ευρυζωνικών συνδέσεων στην Ασία θα είναι και ο μεγαλύτερος σε σχέση με τις υπόλοιπες ηπείρους, με την βάση χρηστών που θα κάνει χρήση τέτοιων συνδέσεων (3G και 4G) να αναμένεται πως θα παρουσιάζει ετήσια αύξηση της τάξεως του 50%.
pelop.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Μόνος στην Ευρώπη ο Τζιμπούρ!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Μόνος στην Ευρώπη ο Τζιμπούρ!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ