2013-01-14 13:24:54
Φωτογραφία για Επίθεση στα γραφεία της Ν.Δ.
Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία συμμετέχει στις έρευνες για την επίθεση κατά των γραφείων της Νέας Δημοκρατίας στη Λ. Σύγγρου, η οποία σημειώθηκε τα ξημερώματα.

Συνέχεια στις επιθέσεις των τελευταίων ημερών δόθηκε σήμερα με πυροβολισμούς κατά των γραφείων της Νέας Δημοκρατίας επί της λεωφόρου Συγγρού.

Αγνωστοι πλησίασαν γύρω στις 3 τα ξημερώματα το σημείο και πυροβόλησαν με καλάσνικοφ κατά των γραφείων, χωρίς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός.

Από τις μέχρι στιγμής έρευνες έχουν βρεθεί μία βολίδα, η οποία διαπέρασε την τζαμαρία του 3ου ορόφου και βρέθηκε εντός του γραφείου του προέδρου της Ν.Δ., Αντώνη Σαμαρά,  μία βολίδα που βρέθηκε στην ταράτσα του κτηρίου και εννέα κάλυκες καλάσνικοφ σε νησίδα, στον παράδρομο της Λ. Συγγρού, στο ύψος του αριθμού 348.

Στο μεταξύ, στην περιοχή του Παλαιού Φαλήρου εντοπίστηκε καμμένο ένα κλεμμένο Ι.Χ. αυτοκίνητο, το οποίο ενδέχεται να έχει σχέση με την επίθεση.


Η προανάκριση και οι έρευνες έχουν ανατεθεί στη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας (Δ.Α.Ε.Ε.Β.)

Ρεπορτάζ: Μάκης Συνοδινός

Σ. Κεδίκογλου: Να εξοστρακιστεί η βία

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, δήλωσε ότι στόχος της επίθεσης ήταν το γραφείο του προέδρου της Ν.Δ., έκανε λόγο για νέα κλιμάκωση «στην προσπάθεια διάχυσης του τρόμου στην κοινωνία μας» και τόνισε ότι  «αυτές οι επιθέσεις έχουν στόχο τη δημοκρατία μας».

Δεν υπάρχει καλή και κακή βία. Η βία είναι μια και πρέπει να εξοστρακιστεί από την κοινωνία μας

Σίμος Κεδίκογλου, κυβερνητικός εκπρόσωπος

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απηύθυνε εκ νέου έκκληση σε όλο τον πολιτικό κόσμο να αναλάβει τις ευθύνες του. «Δεν υπάρχει καλή και κακή βία. Η βία είναι μια και πρέπει να εξοστρακιστεί από την κοινωνία μας», υπογράμμισε.

Μ. Κεφαλογιάννης: Να καταδικάσουμε τα άκρα

Κανείς δεν μπορεί να τρομοκρατήσει τη Δημοκρατία, τη Νέα Δημοκρατία, τον Πρωθυπουργό, διεμήνυσε από την πλευρά του ο γραμματέας της πολιτικής επιτροπής της Ν.Δ., Μανώλης Κεφαλογιάννης, καλώντας όλες τις πολιτικές δυνάμεις να καταδικάσουν «τα άκρα και τις ακρότητες απ΄όπου κι αν προέρχονται, από την άκρα δεξιά έως την άκρα αριστερά».

Ο κ. Κεφαλογιάννης τόνισε ότι «η πράξη αυτή βίας πρέπει να καταδικαστεί από όλους» και πρόσθεσε: «Ο πολιτικός κόσμος της χώρας δεν τρομοκρατείται. Αυτού του είδους οι ενέργειες θα πέσουν στο κένο».

Τηλεφωνική επικοινωνία Αντ. Σαμαρά – Αλ. Τσίπρα

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, είχε, από το Βερολίνο όπου βρίσκεται, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, εκφράζοντας τη συμπαράστασή του για την επίθεση.

Νωρίτερα ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, καταδίκασε την επίθεση, κάνοντας λόγο για «επικίνδυνη κλιμάκωση αδιέξοδων πρακτικών τυφλής βίας».

Σε δηλώσεις του στη ΝΕΤ ο κ. Σκουρλέτης ξεκαθάρισε ότι οι ενέργειες αυτές είναι απόλυτα καταδικαστέες από το ΣΥΡΙΖΑ και υποστήριξε ότι «σπέρνουν το φόβο και συμβάλλουν στο να εμπεδωθεί ένα κλίμα τρομοκρατίας».

Επιτέθηκε, ωστόσο, κατά της κυβέρνησης την οποία κατηγόρησε ότι προσπαθεί να αξιοποιήσει πολιτικά τα περιστατικά αυτά, στο πλαίσιο «ενός σχεδιασμού έντασης, διχασμού και στοχοποίησης του ΣΥΡΙΖΑ».

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η ανακοίνωση που εξέδωσε η Κουμουνδούρου, στην οποία τονίζεται  ότι  «η κυβέρνηση θέλει να εκμεταλλευτεί τα γεγονότα αυτά, υλοποιώντας μια στρατηγική έντασης και διχασμού, απαξιώνοντας παράλληλα τους κοινωνικούς αγώνες. Στοχοποιεί τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, ενώ συνειδητά καλλιεργεί κλίμα ενός νέου εμφυλίου».

Καλεί μάλιστα την κυβέρνηση να εγκαταλείψει «αυτήν την ανόητη, αλλά και επικίνδυνη τακτική που στρέφεται ευθέως ενάντια στη δημοκρατία».

«Μετά και το χθεσινό κρούσμα βίας, που αναδύει ένα άρωμα παρακρατικής τρομοκρατίας, κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου και καλούμε όλες τις πολιτικές δυνάμεις να αφήσουν κατά μέρους την προσπάθεια της πολιτικής εκμετάλλευσης και να συνειδητοποιήσουν ότι απειλείται η δημοκρατία», καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Είτε είναι τρομοκρατική ενέργεια, είτε είναι βαλτοί τρομοκρατικοί, είναι βέβαιο ότι βλάπτουν το λαό» επισήμανε, από την πλευρά του, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.

Με τη σειρά του ο γραμματέας της KO του κόμματος Νίκος Βούτσης δήλωσε στο Σκάι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι «πάρα πολύ προβληματισμένος» από τη διαμόρφωση του κλίματος πολιτικής έντασης. «Ο κάθε ένας πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του» για την τεταμένη κατάσταση που επικρατεί, είπε και πρόσθεσε ότι ουδεμία παράταξη πρέπει να «κεφαλαιοποιεί τη βία με την απόδοση ευθυνών».

Σημείωσε μάλιστα πως η ένταση που επικρατεί, αποτελεί το «καλύτερο θερμοκήπιο»" για την καλλιέργεια «ανεξέλεγκτων» ή ακόμα και «παρακρατικών» δυνάμεων, η δράση των οποίων βρίσκεται «έξω από τις κοινωνικές συγκρούσεις».

ΠΑΣΟΚ: Επικίνδυνα τα μισόλογα και οι αμφιθυμίες

Νέες βολές κατά του ΣΥΡΙΖΑ εκτόξευσε το ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας πως «κάνεις δεν δικαιούται να χρησιμοποιήσει τα φαινόμενα βίας για πολιτική και κομματική εκμετάλλευση και οι ανεύθυνες και ανιστόρητες δηλώσεις του εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Σκουρλέτη δείχνουν πόσο αδιέξοδα και επικίνδυνα είναι τα μισόλογα και οι αμφιθυμίες».

«Η επίθεση κατά των κεντρικών γραφείων της Νέας Δημοκρατίας με εγκληματικές μεθόδους υποκόσμου δείχνει ότι υπάρχουν κύκλοι που παίζουν αδίστακτα με τη βία και στρέφονται ευθέως κατά της δημοκρατικής πολιτείας», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του το Κίνημα, σημειώνοντας πως «η καταδίκη δεν αρκεί. Όπως δεν αρκεί να κάνει η αστυνομία τη δουλειά της για την προστασία των πολιτών και των θεσμών».

 «Αυτό που οφείλουμε όλοι είναι να καταδικάσουμε ανοιχτά και υπεύθυνα κάθε μορφή βίας και μέσα από τη λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών να προστατεύσουμε την εθνική και κοινωνική συνοχή, την ασφάλεια και τα δικαιώματα των πολιτών, το δημοκρατικό κεκτημένο της χώρας. Μόνο έτσι η πατρίδα μας θα βγει δυνατή από την κρίση», καταλήγει η ανακοίνωση του κόμματος.

Όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος είχε επικοινωνία με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, στον οποίο εξέφρασε τη συμπαράστασή του για την επίθεση. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αναμένεται συνάντηση των δύο ανδρών, προκειμένου να συζητήσουν τρόπους αντιμετώπισης παρόμοιων περιστατικών.

ΔΗΜΑΡ: Καθαρά τρομοκρατική ενέργεια

Για καθαρά τρομοκρατική ενέργεια έκανε λόγο ο εκπρόσωπος Τύπου της Δημοκρατικής Αριστεράς, Ανδρέας Παπαδόπουλος, καταδικάζοντας κατηγορηματικά την επίθεση.

Σε δηλώσεις του στη ΝΕΤ ο κ. Παπαδόπουλος υπογράμμισε πως «ήρθε η ώρα ο πολιτικός κόσμος να υψώσει ένα τείχος απέναντι σε αυτά τα φαινόμενα» και πρόσθεσε ότι «δεν χωρούν ούτε ερμηνείες ούτε συμψηφισμοί ούτε μισόλογα».

Αλ. Παπαρήγα: Καταδικάζουμε την ατομική τρομοκρατία

«Η καταδίκη είναι αυτονόητη, τέτοιες ενέργειες δεν είναι έκφραση δυσαρέσκειας ή τιμωρίας», δήλωσε, στο Mega, η γενική γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, σημειώνοντας πως το σημερινό επεισόδιο δείχνει μια κλιμάκωση.

Σχολιάζοντας τη δήλωση του κ. Κεφαλογιάννη για καταδίκη της βίας από τα «δύο άκρα», επισήμανε ότι η ΝΔ πρέπει «να ψάξει το σκοπό των ενεργειών αυτών».  «Δεν ευθυγραμμιζόμαστε με την αξιοποίηση τέτοιων ενεργειών προκειμένου να τσουβαλιάσουν τη λαϊκή αγανάκτηση», ανέφερε και πρόσθεσε ότι κάποιοι μιλούν για βία «και ο καθένας εννοεί ό,τι θέλει, καθώς θεωρούν βία και τις απεργίες και την περιφρούρηση των απεργιών, περιλαμβάνοντας και τις αγωνιστικές εκδηλώσεις».

«Εμείς καταδικάζουμε την ατομική τρομοκρατία και τις βομβιστικές ενέργειες, αλλά το θέμα είναι που στοχεύουν και από που προέρχονται, και επιπλέον εμείς δεν υπολογίζουμε ποιος «υπογράφει (με 'επαναστατικά' ονόματα)» τόνισε η κ. Παπαρήγα.

Αναφερόμενη στην αντιπαράθεση Ν.Δ. – ΣΥΡΙΖΑ την χαρακτήρισε αστεία, σημειώνοντας ότι η «σφοδρή αντιπαράθεση πρέπει να είναι στο περιεχόμενο της πολιτικής και την ουσία της».

«Τα δύο κόμματα (ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ) δεν έχουν ριζικές διαφορές» εκτίμησε η κ. Παπαρήγα προσθέτοντας: «από την άλλη το να θέλει η ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ δέκα μετάνοιες την ημέρα για τα γκαζάκια είναι ανόητο».
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ