2013-01-08 11:09:15
Φωτογραφία για Συνάντηση Μέρκελ - Σαμαρά στο Βερολίνο
Για τις 11.30 είναι προγραμματισμένη η συνάντηση Μέρκελ - Σαμαρά (η τρίτη των δύο ηγετών από τον περασμένο Αύγουστο) στο περιθώριο του συνεδρίου Εκδοτικού Οργανισμού Die Welt στο Βερολίνο Όπως διευκρίνισε ο εκπρόσωπος της καγκελαρίας, Στέφεν Ζάιμπερτ, πρόκειται για «ανεπίσημη ανταλλαγή απόψεων», με τη συνάντηση να είναι κλειστή για τον Τύπο. Νωρίτερα ο Πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον πρώην υπουργό Εξωτερικών και αντικαγκελάριο της Γερμανίας Χανς-Ντίτριχ Γκένσερ.

Στη ομιλία του στο δείπνο του συνεδρίου ο κ. Σαμαρά διαβεβαίωσε για τη βούληση και την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να προχωρήσουν οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις και διαρθρωτικές αλλαγές στη χώρα, δίνοντας έμφαση στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των επενδυτών στην ελληνική οικονομία και τις προοπτικές της.

Πρόσκληση στους γερμανούς επιχειρηματίες να έρθουν και να επενδύσουν στην Ελλάδα απηύθυνε χθες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, σε δηλώσεις μετά τη συνάντησή του με τον γερμανό ομόλογό του Γιόαχιμ Γκάουκ.

«Η Ελλάδα μπορεί και στο μέλλον να βασίζεται στη βοήθεια της Γερμανίας», απάντησε ο πρόεδρος Γκάουκ, τονίζοντας πως «η αληθινή φιλία επιβεβαιώνεται σε καιρούς κρίσης». Από την πλευρά του, ο κ. Παπούλιας εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι οι ελληνογερμανικές σχέσεις «στο εξής, θα καθορίζονται από την έννοια της αλληλεγγύης που αποτελεί θεμελιακή ευρωπαϊκή αξία».
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ