2013-01-07 21:56:48
Φωτογραφία για Με θρίαμβο επί του ΟΦΗ ''μπήκε'' στο 2013 η Ξάνθη
Χωρίς να συναντήσει ιδιαίτερο πρόβλημα η Skoda Ξάνθη νίκησε εύκολα με 3-0 τον ΟΦΗ και έκανε ποδαρικό με το δεξί στη νέα χρονιά. Δοκάρι ο ΟΦΗ με τον Κουτσιανικούλη

Με το δεξί ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της η Skoda Ξάνθη το 2013, καθώς η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη νίκησε με 3-0 τον ΟΦΗ στο ματς που έκλεισε την αυλαία της 16ης αγωνιστικής της Super League.

Η ακριτική ομάδα δεν δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα και πήρε το "τρίποντο" με τα γκολ των Μαρίν, Μάνταλου και Ονουάτσι φτάνοντας στους 18 βαθμούς. Από την άλλη ο ΟΦΗ που έμεινε στους 17, το μόνο αξιοσημείωτο που είχε στο ματς ήταν ένα δοκάρι με τον Κουτσιανικούλη.

Η Skoda Ξάνθη ήταν η απόλυτη κυρίαρχος στο πρώτο ημίχρονο άσκησε πίεση στα καρέ του ΟΦΗ και δικαιώθηκε πετυχαίνοντας δύο τέρματα "καθαρίζοντας" ουσιαστικά το παιχνίδι, απέναντι σε έναν ΟΦΗ ο οποίος είχε παθητικό ρόλο και δεν μπορούσε να αντιδράσει.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΟΦΗ θέλησε να ανεβάσει την απόδοσή του, αλλά η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη έλεγχε τον ρυθμό και με ένα ακόμη τρίτο γκολ πήρε αυτό που ήθελε δηλαδή την πρώτη της νίκη στο 2013.


Γήπεδο: "Skoda Ξάνθη Arena"

Διαιτητής/Βοηθοί: Μάνταλος (Αθηνών)/Γκάγκας (Λάρισας), Καρατζίκας (Αθηνών)

Skoda Ξάνθη (Ουζουνίδης): Λοντίγκιν, Κομεσίδης, Βάλλας, Γούτας, Μπαξεβανίδης, Βασιλακάκης, Ντάνι (74' Φλίσκας), Μαρίν (74' Σμιθ), Μάνταλος, Μαρσελίνιο, Ονουάτσι (77' Μαρκόφσκι).

ΟΦΗ (Πετράκης): Αγριμάκης, Ζαχαράκης, Σόουζα, Σαρ, Μονιάκης, Ιωαννίδης, Βερόν (27' λ.τρ. Μπανούσης), Βιτώρος (77' Χατζηκοσμάς), Κουτσιανικούλης, Καπουράνης (46' Ροβίθης), Περογαμβράκης.

Κίτρινες κάρτες: Βερόν (20', ΟΦΗ), Ιωαννίδης (48', ΟΦΗ), Σαρ (56, ΟΦΗ)

Σκόρερ: Μαρίν (36', Skoda Ξάνθη), Μάνταλος (42', Skoda Ξάνθη), Ονουάτσι (61', Skoda Ξάνθη)

Καθάρισε από το πρώτο

Η Skoda Ξάνθη μπήκε δυνατά στην αναμέτρηση και επέβαλε τον ρυθμό της θέλοντας να καθαρίσει την υπόθεση νίκη, κόντρα σε έναν ΟΦΗ ο οποίος δεν μπορούσε να βγει με αξιώσεις στα αντίπαλα καρέ.

Στο πρώτο εικοσάλεπτο η μοναδική άξια αναφοράς φάση ήταν μια αδύναμη κεφαλιά του Περογαμβράκη με τον Λοντίγκιν να μπλοκάρει εύκολα την μπάλα.

Οι γηπεδούχοι στην συνέχεια αύξησαν την πίεσή τους στα καρέ του ΟΦΗ και στο 35' το σουτ του Βασιλακάκη έφυγε άουτ.

Η υπεροχή της ομάδας του Μαρίνου Ουζουνίδη καρποφόρησε ένα λεπτό αργότερα (36'), όταν ο Μαρίν έγινε κάτοχος της μπάλας μέσα στην περιοχή έκανε το σουτ η μπάλα κόντραρε και κατέληξε στα δίχτυα του ΟΦΗ για το 1-0.

Ο ΟΦΗ προσπάθησε να αντιδράσει και στο 40' από το σουτ του Μπανούση ο Λοντίγκιν μπλόκαρε την μπάλα, ενώ δύο λεπτά αργότερα (42') η Skoda Ξάνθη διπλασίασε τα τέρματά της με δυνατό σουτ του Μάνταλου στην κίνηση.

Σαν σε προπόνηση

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΟΦΗ προσπάθησε να ανεβάσει την απόδοσή του, αλλά η Ξάνθη έλεγχε πλήρως την αναμέτρηση και στο 61' κατάφερε να "κλειδώσει" την υπόθεση νίκη με το τρίτο της γκολ.

Συγκεκριμένα, στο 61' ο Μάνταλος έκανε μια μπαλιά στον Μαρίν αυτός μπήκε στην περιοχή την κατάλληλη στιγμή γύρισε την μπάλα στον Ονουάτσι και αυτός με πλασέ την έστειλε στα δίχτυα για το 3-0.

Από το σημείο εκείνο και μετά η Ξάνθη κατέβασε ταχύτητα κάτι που έδωσε το δικαίωμα στον ΟΦΗ να γίνει απειλητικός.

Στο 71' ο Περογαμβράκης έκανε ένα σουτ με τον Λοντίγκιν να μπλοκάρει την μπάλα, ενώ στο επόμενο λεπτό (72') ο Κουτσιανικούλης έκανε μια ωραία ενέργεια από δεξιά μπήκε στην περιοχή έκανε και το σουτ με την μπάλα να σταματά στο αριστερό κάθετο δοκάρι.

Στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης δεν άλλαξε κάτι με την Skoda Ξάνθη να παίρνει μια δίκαιη νίκη με 3-0 και να φτάνει στους 18 βαθμούς στο πρωτάθλημα και στην 10η θέση.

MVP της αναμέτρησης

Ο Νικολά Μαρίν ήταν ο πρωταγωνιστής του αγώνα. Ο Γάλλος πέτυχε το πρώτο τέρμα της Skoda Ξάνθη κόντρα στον ΟΦΗ ενώ ήταν αυτό που δημιούργησε και το τρίτο για να το πετύχει ο Ονουάτσι.

Η απογοήτευση

Σε κανένα σημείο του αγώνα ο ΟΦΗ δεν έδειξε ότι μπορεί να διεκδικήσει κάτι από το συγκεκριμένο παιχνίδι, καθώς ήταν σε παθητικό ρόλο, μην μπορώντας να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για κάτι καλό.

Στατιστικά Αγώνα3Γκολ 02Ασίστ 07Τελικές Προσπάθειες 85Σουτ εντός μεγάλης περιοχής 41Σουτ εκτός μεγάλης περιοχής 31Κεφαλιές 15Αποκρούσεις 19Επεμβάσεις 1843Κλεψίματα 4212Φάουλ 112Οφσάιντ 17Κόρνερ 258Λάθη 666/28  Γεμίσματα 4/12

Πηγή:sport24.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ