2013-01-07 19:19:03
Φωτογραφία για Αγγίζουν τους 20.000 οι άνεργοι στην Ξάνθη - Βροχή τα λουκέτα!
Τους 20.000 εκτιμά πως αγγίζουν οι άνεργοι στην Π.Ε. Ξάνθης ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης κος Άγγελος Μπεμπεκίδης ο οποίος μιλώντας στο ThrakiToday.com επισημαίνει πως «μόνο η ανεργία κυριαρχεί και η μαύρη αγορά εργασίας.

Τα πράγματα δεν πάνε καθόλου καλά. Η ανεργία ανεβαίνει και από την άλλη δεν βλέπουμε να δημιουργούνται θέσεις εργασίας και το τελευταίο διάστημα έχουν προστεθεί στους ανέργους της περιοχής και περίπου 1.500 άτομα που απασχολούνταν στα πεντάμηνα κοινωφελή προγράμματα εργασίας τα οποία έχουν ολοκληρωθεί».

Ο ίδιος μάλιστα εξηγεί πως «τα λουκέτα συνεχίζονται και αυτό σημαίνει και άλλη ανεργία. Στο τέλος του 2013 οι άνεργοι θα ξεπερνούν το 35%, ενώ σήμερα που μιλάμε υπάρχουν περίπου 20.000 άνεργοι στην Ξάνθη».

Σχολιάζοντας ο ίδιος την πρόταση της ΔΗΜ.ΑΡ. να δοθεί προσωρινή άδεια παραμονής στους λαθρομετανάστες που κρατούνται στις εγκαταστάσεις της πρώην Αστυνομικής Σχολής Ξάνθης, όπως αυτή εκφράστηκε μετά το πέρας πρόσφατης επίσκεψης κλιμακίου του κόμματος στο Κέντρο Κράτησης, ο κος Μπεμπεκίδης αναφέρει πως σαν πρόταση είναι «λίγο τραβηγμένη», εξηγώντας πως δεν υπάρχουν θέσεις εργασίας στην περιοχή ούτε για τους μόνιμους κατοίκους πόσο δε μάλλον για τους λαθρομετανάστες.


«Μακάρι να υπήρχε δουλεία για όλο τον κόσμο αλλά οι μόνιμοι κάτοικοι φτύνουν αίμα για να πάνε να κάνουν ένα μεροκάματο» σημειώνει χαρακτηριστικά ο ίδιος για να συμπληρώσει πως «η περιοχή ήδη βρίσκεται σε υποβάθμιση. Στο επίπεδο της μεταποίησης γίνονται ελάχιστα πράγματα και δεν γίνονται στην κατεύθυνση να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας, εκτός ελαχίστων περιπτώσεων».

Παράλληλα ο ίδιος κρούει εντόνως το κώδωνα του κινδύνου για τα εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα στην περιοχή της Θράκης σε περίπτωση που υλοποιηθεί η πρόταση για τη δημιουργία Ειδικών Οικονομικών Ζωνών στην περιοχή.

Την ίδια στιγμή στην Π.Ε. Ξάνθης καταγράφηκαν σχεδόν 780 λουκέτα επιχειρήσεων τη χρονιά που πέρασε.

thrakitoday.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ