2013-01-06 19:36:08
Φωτογραφία για Γλιτώνει το «λουκέτο» η ΔΟΥ Αμαλιάδας!
Ευχάριστα είναι τα μηνύματα σε ό,τι αφορά τη συνέχιση της λειτουργίας της ΔΟΥ Αμαλιάδας.

Το θέμα ξεκινάει με την αρχική συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και «τρόικας» για τη μείωση από 1-1-2013 των ΔΟΥ ανά τη χώρα σε 120. Για το σκοπό αυτό συστήθηκε μια επιτροπή αξιολόγησης η οποία είχε ως έργο να προκρίνει ανάλογα με τον όγκο εργασίας και την απόδοση των 120 ΔΟΥ που θα εξακολουθούσαν να λειτουργούν.

Ξαφνικά όμως το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε 114 ΔΟΥ αντί των συμφωνηθέντων 120 με την «τρόικα».

Μεταξύ των 6 ΔΟΥ (και 4η στη σειρά αξιολόγησης) που θα έπρεπε να εξακολουθήσουν να λειτουργούν είναι και αυτή της Αμαλιάδας.

Το θέμα το ανακάλυψε ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Νίκος Τσούκαλης, ο οποίος έκανε παρέμβαση στην Επιτροπή αξιολόγησης και μάλιστα ο πρόεδρος της Επιτροπής συντάχθηκε με την άποψη του κ. Τσούκαλη ότι δηλαδή θα πρέπει να λειτουργήσουν και οι άλλες έξι ΔΟΥ αφού αυτή ήταν η συμφωνία με την «τρόικα».

Όπως ήταν φυσικό, το θέμα αυτό έφτασε μέχρι τον πρωθυπουργό, Αντ. Σαμαρά ο οποίος αφού ενημερώθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, έδωσε εντολή να ισχύσει η αρχική συμφωνία δηλαδή να εξακολουθήσουν να λειτουργούν οι 120 ΔΟΥ με τη σειρά που αξιολογήθηκαν.

Τελικά δόθηκαν οι σχετικές οδηγίες και μέσα στην εβδομάδα, αναφέρουν πηγές από τη ΔΗΜΑΡ, αναμένεται να υπογραφεί η σχετική απόφαση με την οποία η ΔΟΥ Αμαλιάδας θα εξακολουθήσει να λειτουργεί και δεν θα μετακινηθεί στον Πύργο.

Πηγή: patrisnews
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ