2013-01-06 18:59:05
Φωτογραφία για Χειμερινή απόδραση στο Μιλάνο
Το Μιλάνο είναι πόλη στον βορρά της Ιταλίας και πρωτεύουσα της επαρχίας της Λομβαρδίας. Έχει τον χαρακτηρισμό «πρωτεύουσα της μόδας», αφού αποτελεί το σπουδαιότερο εμπορικό κέντρο της Ιταλίας κι ένα από τα σημαντικότερα της Ευρώπης. Εκτός από τα μαγαζιά, υπάρχουν και πολλά άλλα πράγματα που μπορείτε να κάνετε ή να δείτε, όπως ο περίτεχνα διακοσμημένος καθεδρικός ναός Duomo, η διάσημη όπερα “Σκάλα του Μιλάνου”, μουσεία τέχνης, γκαλερί και κομψά παλάτια. Οι λάτρεις του Λεονάρντο ντα Βίντσι θα έχουν τη δυνατότητα να θαυμάσουν το διάσημο έργο του “Μυστικός Δείπνος” και να επισκεφθούν το εθνικό μουσείο Museo Nazionale della Scienza e Tecnica για να δουν τα τεχνικά σχέδια και τα μοντέλα του θρυλικού καλλιτέχνη.

Που θα μείνετε:

Το Μιλάνο προσφέρει μεγάλη ποικιλία καταλυμάτων για όλα τα γούστα. Επιλέξτε να μείνετε κοντά στο ιστορικό κέντρο καθώς αφενός δεν είναι πολύ μεγάλου αφετέρου προσφέρει μεγάλη ποικιλία επιλογών. Η κατάταξη των ξενοδοχείων στην Ιταλία (όπως και σε άλλες χώρες) γίνεται με βάση κάποια εθνικά κριτήρια τα οποία μπορεί να οδηγήσουν σε παρανόηση όσον αφορά την ποιότητα του ξενοδοχείου. Δώστε περισσότερη σημασία στις παροχές παρά στα αστέρια.


Armani Hotel Milano (5 αστέρων)

Το άνετο και ευρύχωρο Armani Hotel Milano είναι ειδυλλιακά κτισμένο στο κέντρο της πόλης, ενώ διαθέτει σάουνα, χαμάμ και εσωτερική πισίνα. Παρέχει επίσης day spa και πολυτελή δωμάτια με μίνι μπαρ, μαρμάρινο μπάνιο και δωρεάν ασύρματο ίντερνετ.

Grand Visconti Palace (4 αστέρων)

Το κέντρο της πόλης βρίσκεται σε απόσταση μόνο 10 λεπτών με τo αυτοκίνητο. Το ξενοδοχείο προσφέρει σάουνα, τζακούζι, χαμάμ καθώς και κέντρο ομορφιάς. Τα δωμάτιά του παρέχουν πανέμορφη θέα στην αυλή και περιλαμβάνουν δωρεάν δορυφορική τηλεόραση και είδη προσωπικής περιποίησης.

Ηotel Ritter Milan (3 αστέρων)

Το ξενοδοχείο Ritter Milan είναι τοποθετημένο μόλις 20 λεπτά με τα πόδια από το κέντρο της πόλης και διαθέτει μοντέρνα και στυλάτα δωμάτια με μίνι μπαρ, εξοπλισμό σιδερώματος και μπαλκόνι. Το φαγητό είναι εξαιρετικό, ενώ οι υπάλληλοί του είναι πρόθυμοι να σας εξυπηρετήσουν 24 ώρες το 24ωρο.

Αξιοθέατα / Τι δεν πρέπει να χάσετε:

Καθεδρικός Ναός Duomo

Είναι ισως το πιο χαρακτηριστικό σημείο του Μιλάνου. Είναι η έδρα του αρχιεπισκόπου της πόλης και η τέταρτη μεγαλύτερη εκκλησία στην Ευρώπη. Άρχισε να χτίζεται το 1386, από τον Gian Galeazzo Visconti σε ρυθμό γοτθικό. Είναι αφιερωμένος στην Παναγία, χτισμένος με λευκό μάρμαρο και φανταστικά βιτρό, ενώ το μπροστινό του μέρος ολοκληρώθηκε το δέκατο ένατο αιώνα. Στο υψηλότερο κωδωνοστάσιο, σε ύψος 108,5 μέτρων, δεσπόζει το μπρούτζινο επιχρυσωμένο άγαλμα της Παναγίας, η διάσημη La Madonnina.

Galleria Vittorio Emanuele II

Βρίσκεται στην πλατεία Ντουόμο και αποτελεί την Ιστορική Στοά Μαγαζιών. Πρόκειται για ένα τριώροφο κτίριο, σύμπλεγμα εμπορικών στοών σε σχήμα σταυρού που φέρεται να κατασκευάστηκε την περίοδο 1865-1877. Η είσοδος της στοάς αυτής από την πλατεία θυμίζει αψίδα θριάμβου και καλύπτει σε ύψος το συνολικό ύψος του κτιρίου, με σειρές κιονοστοιχιών ιωνικού ρυθμού. Οι άλλες τρεις παράπλευρες είσοδοι των στοών διασταυρώνονται στο κέντρο του συγκροτήματος. Λέγεται ότι ο αρχιτέκτονας Βιτόριο Εμμανουέλε λίγο πριν την ολοκλήρωση του έργου, έχασε τη ζωή του πέφτοντας από κάποια σκαλωσιά.

Σκάλα του Μιλάνου

Ορισμένοι από τους μεγαλύτερους καλλιτέχνες όπερας της Ιταλίας, καθώς και πολλοί από τους πιο διάσημους τραγουδιστές όλου του κόσμου, έχουν εμφανιστεί στη Σκάλα του Μιλάνου τα τελευταία 200 χρόνια. Σήμερα, το θέατρο εξακολουθεί να αναγνωρίζεται ως μία από τις κορυφαίες όπερες στον κόσμο. Η Σκάλα φιλοξενεί επίσης την Ακαδημία Θεάτρου της Σκάλα η οποία προσφέρει επαγγελματική κατάρτιση στον χώρο της μουσική, του χορού και της τέχνης. Στο κτίριο στεγάζεται ακόμη το Μουσείο της Σκάλα, που περιλαμβάνει στη συλλογή του πλήθος από πίνακες, αγάλματα, κοστούμια, φωτογραφίες και άλλα στοιχεία σχετικά με την ιστορία της Σκάλα.

 Santa Maria delle Grazie

Ο ιερός αυτός ναός αποτελεί μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς της Ουνέσκο και περιλαμβάνει τη διάσημη τοιχογραφία του Λεονάρτνο Ντα Βίντσι, «Ο Μυστικός Δειπνός». Δημιουργήθηκε το 15ο αιώνα από το Ντα Βίντσι για λογαριασμό του δούκα Sforza και αναπαριστά την αντίδραση των μαθητών του Ιησού όταν τους ανακοινώνει ότι ένας εξ αυτών θα τον προδώσει.

 Εστιατόρια / Νυχτερινή διασκέδαση:

Cracco Peck

Μοντέρνα εσωτερική διακόσμηση και αριστοτεχνικό μενού που ετοιμάζει ο σεφ Carlo Cracco είναι μερικά από τα ατού του φημισμένου εστιατορίου Cracco Peck. Βρίσκεται πολύ κοντά στο Duomo, θεωρείται ένα από τα καλύτερα στο Μιλάνο και έχει μία εκπληκτικής ποικιλίας και ποιότητας κάβα. Σερβίρει επίσης ευφάνταστα και ολόφρεσκα επιδόρπια.

Savini

Το εστιατόριο αυτό άνοιξε το 1867 στην καρδιά της καινούριας Galleria Vittorio Emanuele II. Είναι τόπος συγκέντρωσης πολλών προσωπικοτήτων από τις τέχνες και τον επιχειρηματικό κόσμο για πάνω από 150 χρόνια. Υπάρχουν τραπέζια τόσο έξω στη Γκαλερία, όσο και μέσα στην τραπεζαρία Belle Epoque.

Armani Nobu

 

Στο εστιατόριο αυτό θα συναντήσετε από λάτρεις της μόδας, μέχρι μοντέλα και επιχειρηματίες του χώρου να απολαμβάνουν το γεύμα τους σε ένα στιλάτο χώρο με χαμηλό φωτισμό . Το μενού ποικίλλει, αφού μπορείτε να επιλέξετε από μαύρο μπακαλιάρο μέχρι σούσι και σασίμι. Οι κρατήσεις είναι απαραίτητες.

 

Έντονη νυχτερινή ζωή και πολλά μπαρ θα βρείτε στις περιοχές Brera και Navigli, ενώ στην περιοχή γύρω από το Corso Como θα συναντήσετε μια πιο έντονη αίσθηση του life style. Ακολουθήστε το παράδειγμα των Μιλανέζων και κάντε γνωριμίες στα διάφορα μπαρ από τις 19.00 ως τις 21.00. Σε κάποια από τα μπαρ θα ανακαλύψετε ότι τα ποτά συνοδεύονται και από γευστικά σνακ. Φυσικά, η νυχτερινή ζωή δεν σταματάει στη 01:00 που κλείνουν τα μπαρ, αλλά συνεχίζεται στα διάφορα κλαμπ της πόλης. Ντυθείτε καλά για να βγείτε έξω καθώς οι ντόπιοι, όπως και όλοι οι Ιταλοί, φημίζονται για τη φινέτσα και το προσεγμένο τους ντύσιμο.

http://www.koolnews.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ