2013-01-04 18:18:05
Φωτογραφία για Δίνουν απαντήσεις στο ποιος έσβησε τα ονόματα και τι έγινε το CD με τη λίστα Λαγκάρντ
Ένα βήμα πιο κοντά στο να απαντηθούν κρίσιμα ερωτήματα που αφορούν τη διαχείρισης του CD με την αρχική λίστα Λαγκάρντ που παρέλαβε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου βρίσκονται οι οικονομικοί εισαγγελείς με την εξέταση των στενών συνεργατών του και των συγγενών του.

Την Πέμπτη, το κατώφλι του ανακριτή πέρασαν με άκρα μυστικότητα δύο συνεργάτες του πρώην υπουργού Οικονομικών. Οι εισαγγελείς, κύριοι Πεπόνης και Μουζακίτης, τους έθεσαν δύο από τα πολλά κρίσιμα ερωτήματα για τη λίστα Λαγκάρντ:

Ποιος έδωσε εντολή να αφαιρεθούν τα τρία ονόματα των συγγενών του κ.Παπακωνσταντίνου;

Τι απέγινε τελικά το περίφημο αρχικό CD με τη λίστα Λαγκάρντ;

Οι δύο εισαγγελείς επιχειρούν έτσι να επαληθεύσουν ή να διαψεύσουν τους ισχυρισμούς του κ.Παπακωνσταντίνου ότι είναι θύμα πλεκτάνης και ότι ο ίδιος έδωσε εντολή να αντιγραφεί η λίστα των 2.062 μεγαλοκαταθετών της HSBC από το αρχικό CD σε ένα USB στικ αλλά δεν αφαίρεσε ποτέ τα ονόματα της εξαδέλφης του, του συζύγου και του κουνιάδου της. Επίσης, οι εισαγγελείς προσπαθούν να εντοπίσουν την πορεία που ακολούθησε τελικά το αρχικό CD, και αν ευσταθούν βεβαίως οι ισχυρισμοί του πρώην υπουργού ότι το έδωσε στο υπουργικό γραφείο για εμπιστευτική φύλαξη.


Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύονται σε έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ οι απαντήσεις που έδωσαν οι δύο στενοί συνεργάτες του κ.Παπακωνσταντίνου ήταν διαφωτιστικές, χωρίς όμως να έχουν διαρρεύσει μέχρι στιγμής περισσότερες λεπτομέρειες.

Σήμερα, στους εισαγγελείς αναμένεται να βρεθούν η εξαδέλφη του κ.Παπακωνσταντίνου, Ελένη, ο σύζυγός της Σίμος Σικιαρίδης και ο σύζυγος της άλλης ξαδέλφης του πρώην υπουργού, Μαρίνας, ο κ.Ανδρέας Ρωσσώνης, πολιτικός μηχανικός και μεγαλοπρομηθευτής του υπουργείου Άμυνας.

Πηγή: iefimerida
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ