2013-01-04 12:53:58
Φωτογραφία για Ρίχτερ σε κυβέρνηση και ΠΑΣΟΚ από τη λίστα...!!!
Στο Βερολίνο μεταβαίνει την Τρίτη ο πρωθυπουργός, ο οποίος στο περιθώριο συνεδρίου της Die Welt θα συναντηθεί με την κυρία Ανγκ. Μέρκελ, αλλά η προσοχή και το ενδιαφέρον του παραμένουν στο εσωτερικό της χώρας και στις εξελίξεις γύρω από την υπόθεση με τη λίστα Λαγκάρντ. Ο κ. Σαμαράς, ο οποίος βρίσκεται σε ανοιχτή -σχεδόν καθημερινή- επικοινωνία με τους κυβερνητικούς του εταίρους, προετοιμάζει τη «γραμμή» που θα ακολουθήσει εν όψει της συζήτησης των δύο, πλέον, προτάσεων για σύσταση προανακριτικής επιτροπής που έχουν κατατεθεί.

Στο Μέγαρο Μαξίμου εκτιμούν ότι μέχρι την επόμενη Δευτέρα, 14 Ιανουαρίου, οπότε και θα διεξαχθεί η κρίσιμη ψηφοφορία, η σύγκρουση της κυβέρνησης με τον ΣΥΡΙΖΑ θα φτάσει στα άκρα, με αιχμή το πρόσωπο του Ευ. Βενιζέλου.

Ο πρωθυπουργός έχει αποφασίσει να στηρίξει τον κυβερνητικό του εταίρο και εφόσον δεν αιφνιδιαστεί από στοιχεία που ίσως προκύψουν στην πορεία της έρευνας, αυτή τη στάση θα τηρήσει μέχρι τέλους. Δεν θέλει σε καμία περίπτωση να διακινδυνεύσει τη συνοχή της τρικομματικής κυβέρνησης και για τον λόγο αυτόν θέλει να βρίσκεται σε απόλυτη συνεννόηση με τους ηγέτες του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ σε ό,τι αφορά τον χειρισμό της υπόθεσης.


Στο Μαξίμου εκτιμούν ότι μέχρι τις 14 Ιανουαρίου, οπότε και θα διεξαχθεί η ψηφοφορία, η σύγκρουση της κυβέρνησης με τον ΣΥΡΙΖΑ θα κορυφωθεί με αιχμή τον Ευ. Βενιζέλο

Τακτικοί συνομιλητές του κ. Σαμαρά δεν ανησυχούν τόσο για τη στάση των βουλευτών της ΝΔ όσο για τα όσα πιθανώς συμβούν στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, με δεδομένες τις συγκρούσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη τους τελευταίους μήνες για σειρά άλλων θεμάτων.

Ευ. Βενιζέλος. «Ο ΣΥΡΙΖΑ στρέφεται κατά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, γιατί ξέρει ότι το ΠΑΣΟΚ είναι ο εγγυητής της πολιτικής σταθερότητας και της στρατηγικής προοπτικής της χώρας, αναφέρει το ΠΑΣΟΚ σχολιάζοντας την πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Με αυτή την έννοια, ίσως η κοινοβουλευτική πλειοψηφία να υποστεί κλυδωνισμούς στην πορεία προς τις δύο κάλπες που θα στηθούν στην αίθουσα της ολομέλειας της Βουλής για τις προτάσεις που έχουν κατατεθεί ως προς τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής, αλλά -όπως πιστεύουν στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου- στο τέλος θα αντέξει Γ. Παπακωνσταντίνου. «Η πρόταση παραπομπής βρίθει ανακριβειών και με θεωρεί εκ προοιμίου ένοχο. Δεν έχω τίποτα να κρύψω και δεν θα γίνω η πρόθυμη Ιφιγένεια κανενός», απάντησε ο πρώην υπουργός στην πρόταση των 3 κομμάτων.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ, η εικόνα που υπάρχει στο πρωθυπουργικό επιτελείο είναι ότι επιχειρεί να διευρύνει το κατηγορητήριο, να εντάξει νέα πρόσωπα στο «κάδρο» με απώτερο στόχο να πλήξει την κυβέρνηση. Για τον λόγο αυτόν, ο ίδιος ο κ. Σαμαράς έδωσε εντολή στον κυβερνητικό εκπρόσωπο να καταλογίσει στο κόμμα του κ. Τσίπρα «πολιτικό τυχοδιωκτισμό».

Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα, δεν αποκλείεται στη συζήτηση της ερχόμενης Δευτέρας στην ολομέλεια της Βουλής να παρέμβει ο πρωθυπουργός, ακριβώς για να τονίσει ότι η κυβέρνηση κινήθηκε τάχιστα στο θέμα της διαλεύκανσης της υπόθεσης και να καταγγείλει τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι επιδιώκει με την τακτική του τη σύγχυση, γεγονός που βολεύει μόνο τους πραγματικά ενόχους.

Μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα μετά την επιστροφή του πρωθυπουργού από τη Γερμανία, θα συζητηθεί σε κυβερνητικό επίπεδο το θέμα των προσώπων που θα προταθούν να συμμετάσχουν στην προανακριτική επιτροπή.

Η ΝΔ, σύμφωνα με τον κανονισμό της Βουλής, έχει τη δυνατότητα να ορίσει τέσσερα πρόσωπα, το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ από ένα. Ο ΣΥΡΙΖΑ ως δεύτερο κόμμα θα έχει στην επιτροπή τρία στελέχη και από ένα τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Γιάννης Σαραντάκος / ethnos.gr
 
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ