2013-01-03 21:19:04
Φωτογραφία για Φροντίζοντας... την τσέπη σας!
Ένα οικονομικό αυτοκίνητο δεν πρέπει μόνο να έχει χαμηλή τιμή, αλλά και να εξασφαλίζει στον ιδιοκτήτη του ότι, δεν θα του ζητήσει πολλά χρήματα κατά τα χρόνια κατοχής του. Όπως ακριβώς τα 6 μοντέλα που παρουσιάζουμε!

Η ραγδαία εξέλιξη στο χώρο του αυτοκινήτου και ειδικότερα, η πρόσφατη τάση για παρουσίαση όλων και πιο οικονομικών σε κατανάλωση, αλλά και «οικολογικών» μοντέλων, έχει άμεσο αντίκτυπο στη ζωή του σύγχρονου ανθρώπου. Και ειδικά στις περιπτώσεις σαν την Ελληνική, με τη δυσμενή οικονομική συγκυρία να συνεχίζεται εδώ και μια 3ετία, τα χρήματα πλέον δεν περισσεύουν και σίγουρα, το πόσο «καίει» ένα αυτοκίνητο, ποια πάγια έξοδα ζητά, αλλά και πόσο κοστίζει η αγορά του, έχουν αναχθεί στους πλέον σημαντικούς παράγοντες επιλογής τους.

Το ευχάριστο λοιπόν εδώ είναι ότι, σήμερα ο αγοραστής μπορεί να επιλέξει μεταξύ μιας μεγάλης γκάμας μοντέλων και εκδόσεων, που δεν θα απαιτήσουν πολλά χρήματα ούτε για να αποκτηθούν, ούτε κυρίως, κατά τη χρήση τους. Το θέμα είναι ποιο από αυτά θα επιλέξει, ώστε να καλύψει πιο ενδεδειγμένα και τις ανάγκες του  


6 μοντέλα για αρτκετό όφελος

Είναι λοιπόν δεδομένο ότι, αυτή τη στιγμή στην αγορά, μπορεί κανείς να επιλέξει ένα πολύ καλό αυτοκίνητο χωρίς να ξεπαραδιαστεί και παράλληλα, να απαιτηθεί να πληρώσει πολλά στη χρήση του. Εμείς, στο θέμα που κρατάτε στα χέρια σας, σας προτείνουμε 6 μοντέλα από τις δημοφιλείς κατηγορίες των μίνι, μικρών και μικρομεσαίων που έχουν χαμηλά έξοδα και μεγάλα οφέλη, αφού καίνε λίγο, έχουν λίγα ή καθόλου τέλη κυκλοφορίας αλλά και χαμηλά ασφάλιστρα. Για τους υπολογισμούς χρησιμοποιήσαμε μέση τιμή απλής αμόλυβδης 1,656 ευρώ/λίτρο, τα τέλη κυκλοφορίας είναι του 2013, ενώ για τα ασφάλιστρα πήραμε ενδεικτικές τιμές από μια συγκεκριμένη εταιρεία για συμβόλαια χωρίς ή με κλοπή.

 

 

Μίνι Fiat 500 0,9 TwinAir – Και οικονομικό, Και trendy!

 

Οι εκδόσεις με τον 0,9 λτ. κινητήρα TwinAir στη γκάμα του Fiat 500 είναι αυτές με τη χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου (4,1 λτ./100 χλμ.) και τις μικρότερες εκπομπές CO2 (95 γρ./χλμ.) στην κατηγορία των βενζινοκίνητων μίνι αυτοκινήτων. Θυμίζουμε πως, ο εν λόγω καινοτόμος κινητήρας του ιταλικού μοντέλου είναι 2κύλινδρος υπερτροφοδοτούμενος και αποδίδει 85 ίππους, εξασφαλίζοντας στο 500 τις καλύτερες επιδόσεις στην κατηγορία (0-100 χλμ./ώρα σε 11,4 δλ.) με τελική ταχύτητα 173 χλμ./ώρα. Συνολικά, το μίνι της Fiat χαρακτηρίζεται από το γενικότερο «trendy» και νεανικό του χαρακτήρα, διαθέτοντας ένα εντελώς ξεχωριστό αμάξωμα, αλλά και ένα ελκυστικής σχεδίασης εσωτερικό με πολύ καλή ποιότητα. Οι χώροι βέβαια, παραμένουν μέτριοι για 4 ενήλικες, ενώ το πορτ-μπαγκάζ έχει όγκο 185 λίτρων. Στο δρόμο τέλος, το 500 TwinAir είναι σχετικά άνετο και ιδιαίτερα ευέλικτο.

Εκπτώσεις-Προσφορές

Το Fiat 500 TwinAir έχει έκπτωση 700 ευρώ και τιμή που πέφτει στα 14.050 ευρώ. Η έκπτωση αυτή μπορεί να συνδυαστεί με χαμηλότοκο διακανονισμό (επιτόκιο 4,95%) και εξόφληση έως 72 μήνες.

Βασικός εξοπλισμός

7 αερόσακοι, 2 ηλεκτρικά παράθυρα, ηλεκτρικοί καθρέπτες, air condition, ηχοσύστημα.

3 λόγοι απόκτησης

-Ανά έτος (ή 15.000 χλμ.) απαιτεί μόνο 1.018 ευρώ σε βενζίνη

- Τέλη κυκλοφορίας έχει μηδενικά

- Η ετήσια ασφάλισή του είναι 342 ευρώ χωρίς κλοπή ή 518 ευρώ με κλοπή

 

 

Μίνι Kia Picanto 1,0 – Αρέσει και δεν καίει!

 

Συμπληρώνοντας 1 χρόνο παρουσίας στην ελληνική αγορά, το Kia Picanto 2ης γενιάς αποτελεί μια από τις καλύτερες επιλογές στη μίνι κατηγορία. Το αυτοκίνητο πόλης της Kia, από πλευράς αισθητικής, παρουσιάζει ιδιαίτερα νεανικά στοιχεία στο εξωτερικό του, ενώ ευχάριστη είναι και η εικόνα στην καμπίνα με την καλή ποιότητα και εργονομία. Η οδική συμπεριφορά είναι ένα από τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα του αυτοκινήτου, αφού εμφανίζεται ασφαλές σε διαδρομές εκτός πόλεως, ακόμα και σε πιο σβέλτους ρυθμούς. Θετική είναι και η αίσθηση που λαμβάνει ο οδηγός από το τιμόνι, με τη μέτρια όμως επαναφορά, όπως και από τα αποτελεσματικά φρένα. Επιπλέον, ο 3κύλινδρος 1.000άρης κινητήρας των 69 ίππων διαθέτει χαμηλή κατανάλωση καυσίμου, καλές επιδόσεις και δεν πληρώνει τέλη κυκλοφορίας. Θετικά κρίνεται το Picanto και για τους άνετους χώρους των επιβατών και για το πορτ μπαγκάζ των 200 λτ.

Βασικός εξοπλισμός

6 αερόσακοι, 2 ηλεκτρικά παράθυρα, air condition, ηχοσύστημα

Εκπτώσεις-Προσφορές

Για την αγορά του Kia Picanto, η ελληνική αντιπροσωπεία προσφέρει έκπτωση 800 ευρώ και η τιμή του αυτοκινήτου μειώνεται στα 9.590 ευρώ.

3 λόγοι απόκτησης

- Ανά έτος (ή 15.000 χλμ.) απαιτεί μόνο 1.043 ευρώ σε βενζίνη

- Τέλη κυκλοφορίας έχει μηδενικά

- Η ετήσια ασφάλισή του είναι 346 ευρώ χωρίς κλοπή ή 475 ευρώ με κλοπή

Μικρά Honda Jazz Hybrid – «Πράσινο» και οικονομικό

Το Honda Jazz Hybrid είναι ένα από τα μικρότερα υβριδικά αυτοκίνητα παγκοσμίως, το οποίο βέβαια για την κατηγορία στην οποία κατατάσσεται, κάθε άλλο παρά «μικρό» είναι. Στο εσωτερικό του λοιπόν, το πιο «πράσινο» Jazz διατηρεί την πολύ καλή ευρυχωρία και πρακτικότητα των υπόλοιπων εκδόσεων του μοντέλου, παρότι ο χώρος αποσκευών του περιορίζεται στα 223 λίτρα. Το υβριδικό σύστημα ΙΜΑ που διαθέτει χρησιμοποιεί βενζινοκινητήρα 1,3 λίτρων και ένα ηλεκτρικό μοτέρ με συνδυαστική ισχύ 98 ίππων (μέση κατανάλωση 4,5 λτ./100 χλμ.). Μέσω της τεχνολογίας VCM (Variable Cylinder Management), σφραγίζονται οι θάλαμοι των κυλίνδρων και το αυτοκίνητο παίρνει ισχύ μόνο από τον ηλεκτροκινητήρα, κάτι που συμβαίνει κατά την επιβράδυνση αλλά και όταν απαιτείται μόνο λίγη ροπή, π.χ. σε ένα ταξίδι με χαμηλές ταχύτητες. Έτσι και για μικρό χρονικό διάστημα, ο οδηγός μπορεί να κινηθεί μόνο με ηλεκτρική ενέργεια (σε ταχύτητες έως 70 χλμ./ώρα). Το μοτέρ αυτό εμφανίζει πολύ καλή απόδοση και το CVT κιβώτιο παρέχει επιλογή 7 σχέσεων μετάδοσης μέσω των paddles στο τιμόνι.

Βασικός εξοπλισμός

ESP, 6 αερόσακοι, 4 ηλεκτρικά παράθυρα, ηλεκτρικοί καθρέπτες, κλιματισμός, ηχοσύστημα

Εκπτώσεις-Προσφορές

Το Honda Jazz Hybrid διατίθεται με έκπτωση 1.500 ευρώ και τιμή 15.900 ευρώ. Εναλλακτικά, ο πελάτης επιλέγει έκπτωση 1.000 ευρώ και 5 χρόνια εγγύηση, 5 χρόνια οδική βοήθεια, αλλά και δωρεάν το 1ο service.

3 λόγοι απόκτησης

- Ανά έτος (ή 15.000 χλμ.) απαιτεί μόνο 1.118 ευρώ σε βενζίνη

- Τέλη κυκλοφορίας έχει μόλις 94 ευρώ

- Η ετήσια ασφάλισή του είναι 400 ευρώ χωρίς κλοπή ή 600 ευρώ με κλοπή

Μικρά Hyundai i20 1,1 CRDI

Το ανανεωμένο Hyundai i20, με το νέο κινητήρα πετρελαίου του 1,1 λίτρου (75 PS), διακρίνεται για το σπιρτόζο και με πολύ καλές επιδόσεις κινητήρα του, ενώ την ίδια στιγμή, προσφέρεται και σε αρκετά συμφέρουσα τιμή, ύστερα από την έκπτωση των 1.400 ευρώ της αντιπροσωπείας. Επιπλέον αυτού, ο κινητήρας του 1,1 λίτρου με τα 3,8 λτ./100 χλμ. που «καίει» εξασφαλίζει πολύ χαμηλό κόστος κίνησης, ενώ παράλληλα, λόγω των 99 γρ./χλμ. εκπομπών CO2, απαλλάσσεται από την καταβολή τελών κυκλοφορίας. Εκτός τώρα του νέου κινητήρα, το πρόσφατα ανανεωμένο Hyundai i20 έρχεται με πιο μοντέρνα αισθητική, σε σχέση με το προ ανανέωσης μοντέλο, με τις κυριότερες αλλαγές να αφορούν στο πιο εμφατικό εμπρόσθιο τμήμα. Στο καλοφτιαγμένο και στιβαρό εσωτερικό, οι χώροι για τους επιβάτες είναι από τους μεγαλύτερους στα μικρά, ενώ και το πορτ-μπαγκάζ έχει μεγάλη χωρητικότητα 295 λίτρων.

Βασικός εξοπλισμός

ESP, 6 αερόσακοι, 2 ηλεκτρικά παράθυρα, ηλεκτρικοί καθρέπτες, air condition, ηχοσύστημα

Εκπτώσεις-Προσφορές

Για το Hyundai i20 1,1 CRDI η αντιπροσωπεία προσφέρει έκπτωση 1.400 ευρώ, με την τιμή της αρχικής έκδοσης L να διαμορφώνεται έτσι στα 13.250 ευρώ.

3 λόγοι απόκτησης

- Ανά έτος (ή 15.000 χλμ.) απαιτεί μόνο 1.118 ευρώ σε βενζίνη

- Τέλη κυκλοφορίας έχει μόλις 94 ευρώ

- Η ετήσια ασφάλισή του είναι 400 ευρώ χωρίς κλοπή ή 600 ευρώ με κλοπή

Μικρά Peugeot 208 1,4 HDI – Χαμηλή κατανάλωση-μηδενικά τέλη

Το Peugeot 208 με τον 1,4 HDI κινητήρα των 68 ίππων αποτελεί μια από τις πλέον συμφέρουσες επιλογές μικρού μοντέλου της εποχής, αφού δεν απαιτεί πολλά ευρώ από τον ιδιοκτήτη του κατά τα χρόνια κατοχής του. Πιο συγκριμένα, ο πετρελαιοκινητήρας του έχει μέση κατανάλωση μόνο 3,8 λίτρων ανά 100 χλμ., ενώ επιπλέον αυτού, εκπέμπει 99 γρ./χλμ. και δεν «πληρώνει» τέλη κυκλοφορίας. Επιπλέον αυτών, το 1.400άρι HDi μοτέρ με σύστημα άμεσου ψεκασμού common rail και φίλτρο κατακράτησης σωματιδίων αιθάλης (FAP), αποδίδει 68 ίππους και κυρίως, 160 Nm ροπής διαθέσιμα από τις 1.750 σ.α.λ., εμφανίζοντας πολύ καλά χαρακτηριστικά λειτουργίας και απόδοσης. Εκτός του κινητήρα βέβαια, το Peugeot 208 ενσωματώνει μια πολύ μοντέρνα σχεδίαση, η οποία του προσδίδει μια παρουσία με ξεχωριστό στιλ. Και στο εσωτερικό, συναντούμε μια πολύ μοντέρνα ατμόσφαιρα, με πολύ καλό εξοπλισμό, ενώ η γενικότερη ποιότητα κατασκευής βρίσκεται σε πολύ ικανοποιητικά επίπεδα.

Βασικός εξοπλισμός

ESP, 6 αερόσακοι, 4 ηλεκτρικά παράθυρα, ηλεκτρικοί καθρέπτες, air condition, ηχοσύστημα

Εκπτώσεις-Προσφορές

Μειωμένες τιμές έχει το Peugeot 208 1,4 HDI, με το 3θυρο να ξεκινά από τα 13.850 ευρώ και το 5θυρο από τα 14.350 ευρώ. Σε όλες τις εκδόσεις πλην των αρχικών, ισχύει και έκπτωση 400 ευρώ.

3 λόγοι απόκτησης

- Ανά έτος (ή 15.000 χλμ.) απαιτεί 944 ευρώ σε βενζίνη

- Μηδενικά τέλη κυκλοφορίας

- Η ετήσια ασφάλισή του είναι 430 ευρώ χωρίς κλοπή ή 600 ευρώ με κλοπή

Μικρομεσαία Renault Megane 1,2 TCe – Downsizing σε τιμή και έξοδα!

Το Renault Megane είναι ένα από τα καλύτερα μικρομεσαία μοντέλα της αγοράς, που προσφέρεται με το νεότερο 1,2 λίτρων turbo κινητήρα άμεσου ψεκασμού της μάρκας. Σε αυτή την περίπτωση, το Megane διαθέτει ένα πολύ ικανό σε επιδόσεις μηχανικό σύνολο, το οποίο διακρίνεται και για την πολιτισμένη του λειτουργία, αλλά κυρίως, για τη χαμηλή του κατανάλωση. Έτσι, σε συνδυασμό με το Στάνταρ Σύστημα Start & Stop, το Megane 1,2 TCe απαιτεί μόνο 5,3 λτ. καυσίμου ανά 100 χλμ. και εκπέμπει 119 γρ. CO2 ανά χλμ., με άμεσα οφέλη σε όλα του τα πάγια έξοδα. Από εκεί και πέρα, το Γαλλικό μικρομεσαίο διατηρεί μια μοντέρνα εμφάνιση, η οποία πρόσφατα ενισχύθηκε με τον ανασχεδιασμένο προφυλακτήρα, τις ζάντες νέας σχεδίασης και τα στάνταρ φώτα ημέρας. Στο εσωτερικό του, η ποιότητα κατασκευής είναι ιδιαίτερα προσεγμένη, με μαλακό πλαστικό να καλύπτει ένα μεγάλο τμήμα του ταμπλό του, ενώ οι χώροι για τους επιβάτες βρίσκονται στο μέσο όρο της κατηγορίας.

Βασικός εξοπλισμός

ESP, 6 αερόσακοι, 4 ηλεκτρικά παράθυρα, ηλεκτρικοί καθρέπτες, air condition, ηχοσύστημα

Εκπτώσεις-Προσφορές

Για όλες τις εκδόσεις Megane, η Renault προσφέρει όφελος 1.000 ευρώ, που διαμορφώνουν τις τιμές από τα 14.750 ευρώ. Εναλλακτικά, ο πελάτης επιλέγει ή το πακέτο εξοπλισμού Easy ή το πακέτο Pack και μαζί έκπτωση 600 ευρώ.

3 λόγοι απόκτησης

- Ανά έτος (ή 15.000 χλμ.) απαιτεί 1.316 ευρώ σε βενζίνη

- Τέλη κυκλοφορίας έχει μόνο 107 ευρώ

- Η ετήσια ασφάλισή του είναι 425 ευρώ χωρίς κλοπή ή 616 ευρώ με κλοπή
autotriti 
tosokaki.blogspot.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ