2013-01-03 18:35:03
Φωτογραφία για Οι προσεχείς εκλογές είναι ίσως οι κρισιμότερες, εκτιμά ο ΓΓ του ΑΚΕΛ
Η δυναμική που αναπτύσσει η υποψηφιότητα του Σταύρου Μαλά το τελευταίο διάστημα αύξησε την αγωνία και την ανασφάλεια στους επιτελείς του Νίκου Αναστασιάδη, οι οποίοι καλούν τον κυπριακό λαό, όχι να εκλέξει τον επόμενο Πρόεδρο αλλά να... ψηφίσει με κριτήριο να «φύγει το ΑΚΕΛ από την εξουσία», δήλωσε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού την Πέμπτη, παρατηρώντας ότι η έκκληση γίνεται ωσάν να μην μπορεί να θυμηθεί ο καθένας τα λάθη, ολισθήματα, σκάνδαλα και ψέματα και ότι φορτώθηκε στην πλάτη του ο λαός την περίοδο της προεδρίας του Συναγερμού και που πληρώνει μέχρι σήμερα.

Λέγοντας ότι η ουσία έγκειται στο γεγονός ότι οι προεδρικές εκλογές θα κρίνουν σε ποιον θα εμπιστευθεί ο κυπριακός λαός το σήμερα και το αύριο, πρόσθεσε ότι ο στόχος πρέπει να είναι να αποφευχθεί η κατολίσθηση της ζωής στην Κύπρο στο επίπεδο που ζουν πολλές χώρες του ευρωπαϊκού νότου και ανέφερε ότι οι εκλογείς καλούνται να επιλέξουν τον πιο κατάλληλο να εργαστεί για την επανένωση της Κύπρου, αυτόν ο οποίος θα μπορεί και θα θέλει να υπερασπιστεί δικαιώματα, κεκτημένα, δημόσιο πλούτο και το μέλλον των παιδιών μας σε αυτό τον τόπο.

Ο κ. Κυπριανού είπε επίσης ότι τα μέλη και οι ψηφοφόροι του ΑΚΕΛ γνωρίζουν πολύ καλά πως ο Νίκος Αναστασιάδης ελπίζει στη δική τους αποχή για να επικρατήσει και ο Γ. Λιλλήκας ελπίζει στη δική τους ανοχή για να περάσει στο Β΄ γύρο, προσθέτοντας ότι οι ΑΚΕΛιστές ψηφοφόροι πρέπει να ξέρουν ότι η ψήφος τους είναι καθοριστική για το αύριο της κυπριακής κοινωνίας, ότι θα συμβάλει στην ανάδειξη αυτού που θα αναλάβει η διαχείριση του τόπου και αν θα δημιουργηθεί ελπίδα και προοπτική.

«Αναστασιάδης και Λιλλήκας απευθύνονται στους ψηφοφόρους του κεντρώου χώρου τους οποίους με αγωνία προσπαθούν να ξεγελάσουν με πρόσκαιρες μεταμορφώσεις, έντονο λαϊκισμό και περισσά συνθήματα», συνέχισε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, καλώντας τον κόσμο του ΑΚΕΛ και τον κόσμο του δημοκρατικού προοδευτικού κέντρου όπως στο όνομα των κοινών αγώνων που έδωσαν όλα τα προηγούμενα χρόνια για να υπερασπιστούν τη δημοκρατία και να διαφυλάξουν εργατικές και άλλες κατακτήσεις και το δημόσιο πλούτο, να ενώσουν ξανά τα χέρια και να στηρίξουν «τον Σταύρο Μαλά που εκπροσωπεί όλα αυτά για τα οποία παλέψαμε και κερδίσαμε μαζί».

Αναφέροντας επίσης ότι οι επικείμενες προεδρικές εκλογές είναι ίσως οι κρισιμότερες της σύγχρονης ιστορίας, πρόσθεσε πως ο επόμενος Πρόεδρος θα έχει να διατηρήσει ανοιχτή η προοπτική επίλυσης του Κυπριακού, να αξιοποιήσει προς όφελος του λαού το φυσικό μας πλούτο, να προστατεύσει τους εργαζομένους και τη νέα γενιά και να διατηρήσει όρθια τη μεσαία τάξη από τις συνέπειες της διεθνούς οικονομικής κρίσης και του τεράστιου χρέους που δημιούργησαν οι λανθασμένες αποφάσεις μερίδας της ηγεσίας των κυπριακών τραπεζών και ο επόπτης του.

Ο κ. Κυπριανού είπε ότι αναδεικνύοντας το νέο Πρόεδρο «είτε θα καταφέρουμε να επιλύσουμε με δίκαιη λύση το Κυπριακό, είτε θα ανοίξουμε την πόρτα στη διχοτόμηση με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Είτε θα γίνει το φυσικό αέριο περιουσία του συνόλου του λαού, είτε εστία αντιπαραθέσεων και πηγή κέρδους μόνο για λίγους. Είτε θα ανοίξει ο δρόμος για την ανάπτυξη και αυτή η ανάπτυξη θα ωφελήσει όλους και θα προστατευθούν οι εργαζόμενοι και ο δημόσιος πλούτος είτε θα επιβληθεί ασφυκτική λιτότητα και όλες οι κατακτήσεις και ο δημόσιος πλούτος θα γίνουν βορά στο κεφάλαιο και στα μονοπώλια».

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ επανέλαβε ότι η υποψηφιότητα του Σταύρου Μαλά είναι η μόνη σοβαρή και αξιόπιστη επιλογή για όσους θέλουν να διασφαλίσουν ότι ο τόπος και ο λαός θα έχουν ασφαλές μέλλον με ευημερία για τους πολλούς και καταλήγοντας συμπλήρωσε ότι οι ψηφοφόροι του ΑΚΕΛ γνωρίζουν επίσης ότι η ψήφος τους θα είναι καθοριστική για το πόσο ισχυρό θα είναι το ΑΚΕΛ την επομένη των εκλογών και ότι ΑΚΕΛ ισχυρό αποτελεί εγγύηση για την υπεράσπιση των συμφερόντων τους και γενικότερα των συμφερόντων του κυπριακού λαού.

philenews.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ