2013-01-03 08:35:01
Φωτογραφία για Ανασκόπηση 2012 | Ποιοι Έλληνες καλλιτέχνες ξεχώρισαν και γιατί;
Ένας νέος χρόνος ξεκινά και μας υπόσχεται πολλές μουσικές εκπλήξεις, όπως άλλωστε και το 2012, που μας χάρισε μια μεγάλη γκάμα μουσικών γεγονότων.

Μια χρονιά που μας πλημύρισε μουσικά με πολλά και διαφορετικά τραγούδια, νέους καλλιτέχνες, αλλά και σημαντικές προτάσεις-εκπλήξεις από αξιόλογες φωνές.

Αμέσως τώρα θα σας παρουσιάσουμε τους πιο επιτυχημένους έλληνες καλλιτέχνες για το 2012 και τι ήταν αυτό που τους έκανε να ξεχωρίσουν

Demy

Εισέβαλλε δυναμικά πριν περίπου ένα χρόνο στη μουσική βιομηχανία. Κατάφερε να σημειώσει αστρονομικά views στο youtube και πρωτιές στα i-tunes. Μεγάλη στιγμή η βράβευση της στα Mad Video music Awards, κατακτώντας 4 βραβεία.

Claydee

Όταν ακούμε αυτό το όνομα αμέσως απαντάμε “Mamacita Buena”. To απόλυτο track του καλοκαιριού, ακούστηκε σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, αλλά και του εξωτερικού και τα views στο youtube ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο. Και με τις 2 εκτελέσεις του (τόσο η αγγλόφωνη με την συμμετοχή της Nikki Lee, όσο και η ελληνική με τον Κώστα Μαρτάκη) κατάφερε να μονοπωλήσει τις μουσικές μας προτιμήσεις.


Vegas

Το συγκρότημα που έγινε σὐνθημα κατάφερε να φτάσει ακόμα «Πιο ψηλά» και με το συγκεκριμένο single να χτυπάει κορυφή παντού.

Οι Vegas έχοντας κερδίσει πλέον το βραβείο Best Greek Act καλούνται να εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στο μουσικό θεσμό για να διεκδικήσουν την πρωτιά στην κατηγορία «Worldwide Act European Nominee».

Στην ίδια κατηγορία ήταν υποψήφιοι επίσης οι One Direction, ο Dima Bilan και η Loreen, γνώριμη μας από τη Eurovision του 2012.

Πάολα

Πολλοί την αποκαλούν «φαινόμενο», ενώ κάποιοι άλλοι ότι είναι η σημαντικότερη τραγουδίστρια της τελευταίας δεκαετίας. Όπως και να έχει η εκρηκτική Πάολα κατάφερε μέσα στο 2012 να τραβήξει την προσοχή όλων. Το cd της «Γίνε μαζἰ μου ένα» κατάφερε να βγάλει πολλά hits, οι εμφανίσεις της σε όλη την Ελλάδα δημιούργησαν κοσμοσυρροή και η συνεργασία της με την Πέγκυ Ζήνα και αργότερα με Καρρά και Παντελίδη αποδείχθηκαν ιδιαίτερα επιτυχημένες

Παντελής Παντελίδης

Από το πουθενά κατάφερε να κάνει το μεγάλο μπαμ. Από μια ερωτική απογοήτευση ξεκίνησαν όλα, η οποία του δίνει πρωτόγνωρη έμπνευση να γράψει τραγούδια ανεβάζοντας τα στο youtube και να τον γνωρἰσουν οι πάντες. Το ταλέντο, σίγουρα προυπήρχε, αλλά η δεδομένη χρονική στιγμή ήταν η κατάλληλη για τον καλλιτέχνη «Δεν ταιριἀζετε σου λέω», «Συνοδεύομαι», «Παραμυθιάζομαι» είναι τα πιο αντιπροσωπευτικά τραγούδια του. Η συνεργασἰα επἰ πἰστας με Καρρά –Πάολα ανεβάζουν τον πήχη ακόμα ψηλότερα.

Νατάσα Μποφίλιου

Η πιο ελπιδοφόρα τραγουδίστρια της νέας γενιάς, έρχεται να μας αποδείξει πως ο κόσμος έχει το κριτήριο και τη δύναμη να ανεβάσει ψηλά ένα καλλιτέχνη, που δεν ανήκει σε κυκλώματα και χορηγούς. Η ιδιαίτερη φωνή της και τα «δύσκολα» τραγούδια που ερμηνεὐει την κατατάσσουν στις καλύτερες τραγουδίστριες της χρονιἀς.

Καίτη Γαρμπή

Η 3χρονη αποχή της από τη νυχτερινή Αθήνα «φούντωσε» την επιθυμία των αναρίθμητων θαυμαστών της. Με το πολύ πρωτότυπο concept, να εμφανιστεί σε αίθουσα κινηματογράφου και να μας παρουσιάσει ένα πολύ διαφορετικό πρόγραμμα, άρτια συνδεδεμένο με εικόνες από τη μεγάλη οθόνη, η Καίτη αποσπά το θερμό χειροκρότημα του κόσμου και τις καλύτερες κριτικές από τα ΜΜΕ.

Η εμφάνιση της στη συναυλία για τα «20 χρόνια Φοίβος» έγινε σημείο αναφοράς και κατά πολλούς αποτέλεσε την καλύτερη παρουσία της βραδιάς. Η Καίτη Γαρμπή κάνει ακόμα ένα σημαντικό βήμα στην καριέρα της συνεχίζοντας αυτό που ξεκίνησε στο σινεμά και εμλουτίζοντας το σε ένα μεγαλύτερο χώρο στο Casablanca Music Hall. Παράλληλα κυκλοφορεί και το νέο της τραγούδι «Πια πάνω από σένα».

Στέλιος Ρόκκος 

Είτε ροκ, είτε λαίκος καταφέρνει να μας κερδἰσει με τις ερμηνείες του. Μετά από μεγάλη αποχή από την νυχτερινή Αθήνα και την ενεργή δισκογραφία, επανέρχεται πολύ δυναμικά με τις επιτυχημένες του εμφανίσεις στα Αστέρια με τον Δήμο Αναστασιάδη και στο Αθηνών Αρένα με τον Αντώνη Ρέμο. Ο νέος του δἰσκος «Ταυτότητα» χτυπάει πλατίνα και οι επιτυχίες διαδέχονται η μία την άλλη.

Ήβη Αδάμου

Η γλυκιά της παρουσία σε συνδυασμό με την δυναμική της φωνή της δίνουν το εισιτήριο για την εκπροσώπηση της Κύπρου στο θεσμό της Eurovision. Αν και δεν κατάφερε να μπει στην δεκάδα, κέρδισε τις εντυπώσεις σε όλη την Ευρώπη και το «La La Love» κατάφερε να μπει στα charts πολλών χωρών.

Stan

Το όνομα του και μόνο προκαλεί υστερία στο νεανικό κοινό. Κάθε του εμφάνιση κόβει την ανάσα και το πλήθος παραληρεί. Αν και έχει στο ενεργητικό του μόνο ένα άλμπουμ, κατάφερε να φτάσει ψηλά στις προτιμήσεις του κόσμου. Αν αναλογιστείτε πόσα μπλουζάκια του έχουν σκίσει οι θαυμάστριες τότε θα καταλάβετε.

Bonus 2012

Αξίζει επίσης να αναφέρουμε και κάποια ονόματα που ξεχώρισαν με τον δικό τους τρόπο και άφησαν τη δική τους σφραγίδα.

Νίκος Βέρτης, Γιώργος Τσαλίκης και Πάνος Κιάμος. Οι μεγαλύτερες σε διάρκεια σεζόν , που ξεπέρασαν τους 6 και πλέον μήνες στις πίστες της πρωτεύουσας και συμπρωτεύουσας και τα cd’s τους γνώρισαν ιδιαίτερη επιτυχία. Οι εμφανίσεις τους συνεχίζονται και το 2013.

Ο Γιώργος Γιαννιάς κατάφερε με τα τελευταία του τραγούδια να μείνει καρφωμένος στις πρώτες θέσεις των i-tunes, ενώ ο Κωνσταντίνος Αργυρός μας εκπλήσσει με τον νέο του δίσκο που φέρει την υπογραφή του Γιώργου Θεοφάνους και τον ανεβάζει αρκετά επίπεδα επάνω.

Σημαντική χρονιά και για τους Goin’ through με την κυκλοφορία του νέου τους album, που περιλαμβάνει δυνατές συνεργασίες με Ρέμο-Ελευθερίου, Μέλισσες, The Fade και Zan Batist. Οι RECαπό την άλλη μας έκαναν να χορεύουμε όλο το χρόνο με τα hits τους, ενώ αποχαιρέτησαν το 2012 πιο “Γιορτινά” από κάθε άλλον.

Καλή χρονιά και για την Ελευθερία Ελευθερίου, που μετά την εκπροσώπηση της χώρας μας στη Eurovision, ανέβηκαν ψηλά οι μετοχἐς της και αναμφισβήτητα αποτελεί ένα από τα πιο hot πρόσωπα της μουσικής βιομηχανίας.

Το 2013 μόλις ξεκίνησε και μας υπόσχεται πολλά μουσικά ταξίδια, που μας καλεί να τα απολαύσουμε μαζί.

www.tralala.gr
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Καλώς να μπει!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Καλώς να μπει!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ