2013-01-02 13:15:04
Φωτογραφία για Το fakelaki στο BBC
Με τίτλο «Οι Έλληνες στην αντεπίθεση κατά της διαφθοράς», άρθρο του BBC κάνει εκτενή αναφορά στις ιστοσελίδες που δημιουργήθηκαν τo τελευταίο  διάστημα και φιλοξενούν τις καταγγελίες για ...δωροδοκία σε όλο του φάσμα του Δημοσίου. Μάλιστα προσπαθεί να ερμηνεύσει τη λέξη «fakelaki» αναφέροντας τις καταγγελίες σε ιστοσελίδες όπως το edosafakelaki.org της Χριστίνας Τρεμόντι η οποία και παραχώρησε συνέντευξη στο δημοσιογράφο Άντριου Μπόμφορντ, για τη δική της προσωπική ιστορία που την ώθησε να δημιουργήσει την ιστοσελίδα καταγγελιών.

Σε λίγο περισσότερο από ένα μήνα, 1.000 διαφορετικές ιστορίες δωροδοκίας εμφανίστηκαν στην ιστοσελίδα.

«Οι άνθρωποι είναι απογοητευμένοι και θυμωμένοι. Αισθάνονται εξαπατημένοι, ότι έχουν απειληθεί από ένα σύστημα που τους έχει καταστήσει ανίσχυρους» αναφέρει στη συνέντευξη της η κ. Τρεμόντι.

Το 60% των καταγγελιών αφορά τη διαφθορά στο δημόσιο σύστημα υγείας, το 15% αναφέρει δωροδοκία για την απόκτηση άδειας οδήγησης και ένα 4% την έκδοση των οικοδομικών αδειών.


Όπως αναφέρει το BBC , τον περασμένο μήνα, η ετήσια έκθεση της Διεθνούς Διαφάνειας διαπίστωσε ότι η κατάσταση στην Ελλάδα έχει επιδεινωθεί περαιτέρω, καθιστώντας την ως την πιο διεφθαρμένη χώρα στην Ευρώπη, σύμφωνα με την άποψη των πολιτών.

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται και στη φοροδιαφυγή στη χώρας μας με το άρθρο να κάνει λόγο για αποτυχία της κυβέρνησης να διερευνήσει το λεγόμενη λίστα Lagarde με τους 2.000 Έλληνες με ελβετικούς τραπεζικούς λογαριασμούς.
athina984.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ