2013-01-02 11:16:04
Φωτογραφία για Κοπή Πίττας Δήμου Πεντέλης
Την Πρωτοχρονιάτικη δοξολογία παρακολούθησε ο Δήμαρχος Πεντέλης Δημήτρης Στεργίου- Καψάλης με το Δημοτικό Συμβούλιο, στον Ι. Ναό της Ζ. Πηγής στη Δημοτική Κοινότητα Μελισσίων. Στην συνέχεια έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη πίτα και στις τρεις Δημοτικές Κοινότητες του Δήμου Πεντέλης, (Mελισσίων-Νέας Πεντέλης-Πεντέλης).

Σε εορταστικό κλίμα ο Πρώτος Πολίτης του Δήμου μας, ο Δήμαρχος Δημήτρης Στεργίου –Καψάλης, καλωσόρισε το 2013 με ευχές και αισιοδοξία, τονίζοντας δε ότι στην λαίλαπα της χρονιάς που πέρασε, της χρονιάς που η διαφθορά έγινε καθεστώς, που Άνθρωποι, Κοινωνίες, Κράτη, Θεσμοί και Αξίες κλυδωνίστηκαν, εργαζόμενοι επί 24ώρου βάσεως πάνω στις αρχές που θέσαμε την 1η Ιανουαρίου του 2012 για Λιτότητα στη Διοίκηση, Εργατικότητα, Εντιμότητα, Διαφάνεια και Ανθρωπιά, καταφέραμε να μείνουμε όρθιοι.

Ο Δήμαρχος στη συνέχεια επεσήμανε την αναγκαιότητα να κατακτηθούν οι έννοιες Πειθαρχία, Ακρίβεια, Ευνομία, Καθαρότητα, Διαφάνεια, Εντιμότητα, Λιτότητα, Σεβασμό του Πολίτη που υπηρετούμε. Φεύγουμε μπροστά αφήνοντας πίσω μας, το σάπιο, το δήθεν, το περιτύλιγμα, τους «σωτήρες», τα κότερα, τις λιμουζίνες, τους «ακούραστους»-ανεπάγγελτους κομματικοδίαιτους μάγους, που μας οδήγησαν εδώ.


Καταλήγοντας δε δήλωσε:

Συμπολίτες, Συνάδελφοι, μαζί, πιο δυνατοί, μπροστά και την νέα χρονιά για πλήρη ανατροπή όσων μας οδήγησαν εδώ, με γνώμονα την προσφορά για την στήριξη των συνανθρώπων που δοκιμάζονται. Για να προσφέρουμε είμαστε εδώ και όχι για να απολαύσουμε την εξουσία, το εγγυάται η ιστορία μας και η αυτοδιοικητική μας διαδρομή, η δικαίωση του αγώνα μας θα δώσει νέα πνοή και όραμα στη Διοίκηση, στον τόπο μας, στα παιδιά μας, στηρίξτε τον σας συμφέρει όλους, συμφέρει τον Καλλικρατικό μας Δήμο.

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΗ!

---------------------------------------------------------------------

Ομιλία Δημάρχου Πεντέλης της 1ης Ιανουαρίου 2013

Αγαπητοί Συμπολίτες, συνάδελφοι, στη λαίλαπα της χρονιάς που πέρασε του 2012, της χρονιάς που η διαφθορά έγινε καθεστώς, που Άνθρωποι, Κοινωνίες, Κράτη, Θεσμοί και Αξίες κλυδωνίστηκαν, αγωνιστήκαμε να μείνουμε όρθιοι:

-Στήνοντας το νέο αυτοδιοικητικό πλαίσιο στην περιοχή μας.

-Αποκαθιστώντας διαχειριστική και λειτουργική κατάσταση που τιμά τον τόπο και την αυτοδιοίκηση.

-Νοικοκυρεύοντας τα οικονομικά του Δήμου μας.

-Στηρίζοντας τον Πολίτη και τις υποδομές της πόλης.

-Αναπτύσσοντας νέα έργα και αγοράζοντας το οικόπεδο προ του Κολυμβητηρίου της Δημοτικής Κοινότητας Μελισσίων με χρήματα των Μελισσιωτών, μέσα σε ένα πολύ δύσκολο τοπικά και εθνικά οικονομικό πλαίσιο.

Εργαζόμενοι επί 24ώρου βάσεως πάνω στις αρχές που θέσαμε την 1η Ιανουαρίου του 2012 για Λιτότητα στη Διοίκηση, Εργατικότητα, Εντιμότητα, Διαφάνεια και Ανθρωπιά.

-Η αυγή της νέας χρονιάς μας βρίσκει πιο έμπειρους στο νέο Καλλικρατικό πλαίσιο και πιο δυνατούς στον αγώνα μας. Σε ένα εθνικό περιβάλλον που κλυδωνίζεται από σκάνδαλα, που πρόσωπα και θεσμοί που εμπιστευτήκαμε απομυθοποιούνται, με την κοινωνική συνοχή να παραμένει στόχος και τα αυτονόητα για τον άνθρωπο και την οικογένεια ζητούμενα, εμείς είμαστε εδώ όρθιοι και πολεμάμε.

-Εντάξαμε το Δήμο μας στους πρώτους 42 Δήμου που θα χρηματοδοτηθούν για τα ανεξόφλητα τιμολόγια του παρελθόντος, προσφεύγοντας έγκαιρα στην αρμόδια Εξελεγκτική Επιτροπή του ΥΠΕΣ.

-Αναμένουμε μετά το σχετικό σύμφωνο που υπογράψαμε με το Υπουργείο, το ποσό των πέντε εκατομμυρίων ευρώ (5.000.000,00€) περίπου με την έναρξη του 2013 και διατηρούμε την αισιοδοξία ότι με το χρήμα που εξασφαλίσαμε θα καλυφθούν οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις του Δήμου και θα ενισχυθεί η ρευστότητα των επιχειρήσεων της πόλης μας και των φυσικών προσώπων της.

Η νέα χρονιά, το 2013 πρέπει να είναι χρονιά ακόμα πιο σκληρής δουλειάς για:

-Να αλλάξουμε πλήρως το πνεύμα Διοίκησης και λειτουργίας.

-Να κατακτηθούν οι έννοιες πειθαρχία, ακρίβεια, ευνομία, καθαρότητα, διαφάνεια, εντιμότητα, λιτότητα, σεβασμός του πολίτη που υπηρετούμε.

-Να διορθώσουμε τα λάθη μας.

-Στην εποχή μας, εποχή του αγώνα και της αγωνίας για τα αυτονόητα, φεύγουμε μπροστά αφήνοντας πίσω μας, το σάπιο, το δήθεν, το περιτύλιγμα, τους σωτήρες, τα κότερα, τις λιμουζίνες, τους ακούραστους, ανεπάγγελτους κομματικοδίαιτους μάγους που μας οδήγησαν εδώ.

-Με βάση μας εσάς που υπηρετούμε, ελπίδα μας την νέα γενιά και στήριγμά μας το Θεό, προχωράμε μπροστά με μόνο στόχο την προσφορά.

-Δεν μας φρενάρουν οι ίντριγκες, οι δολοπλοκίες, τα πάθη και τα συμφέροντα που προσπαθούν να ανακόψουν την πορεία μας. Υπηρετούμε την τύχη του τόπου που μας εμπιστευτήκατε, δεν απολαμβάνουμε κανένα προνόμιο οικονομικό ή άλλο της εξουσίας και είμαστε εδώ για προσφορά. Το δηλώνει ο καθημερινός μας μόχθος και η ζωή μας, ανταμοιβή μας η στήριξη και η επιβράβευση του αγώνα μας.

-Δεν ξεχνάμε υπηρετώντας σας, ότι «ανθρώπων άρχουμε, κατά νόμον άρχουμε και δεν άρχουμε για πάντα» και για αυτό το τελευταίο αρμόδιος για να μας το δηλώσει είναι ο Θεός και ο δημότης του Δήμου.

-Συμπολίτες, Συνάδελφοι,

μαζί, πιο δυνατοί, μπροστά και την νέα χρονιά για πλήρη ανατροπή όσων μας οδήγησαν εδώ, με γνώμονα την προσφορά για την στήριξη των συνανθρώπων που δοκιμάζονται.

-Για να προσφέρουμε είμαστε εδώ και όχι για να απολαύσουμε την εξουσία, το εγγυάται η ιστορία μας και η αυτοδιοικητική μας διαδρομή, η δικαίωση του αγώνα μας θα δώσει νέα πνοή και όραμα στη Διοίκηση, στον τόπο μας, στα παιδιά μας, στηρίξτε τον σας συμφέρει όλους, συμφέρει τον Καλλικρατικό μας Δήμο.

Καλή χρονιά

με Υγεία και Δύναμη το 2013

Δημήτριος Στεργίου-Καψάλης

Δήμαρχος Πεντέλης
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ