2012-12-30 19:41:04
Φωτογραφία για Μαρασμός χωρίς τέλος στο κέντρο της Πάφου
Πρόκειται για το έργο με τις περισσότερες καθυστερήσεις και αναβολές στην ιστορία της Πάφου. Η κάκιστη οικονομική συγκυρία φαίνεται ότι θα επιφέρει ένα ακόμη πλήγμα στις... αγωνιώδεις προσπάθειες δήμου και καταστηματαρχών της περιοχής για την όσο το δυνατόν ταχύτερη ανάπλασή του, που θεωρείται προαπαιτούμενο για να διατηρηθεί στη ζωή.

Ο λόγος για το εμπορικό κέντρο της Πάφου, τον αλλοτινό πνεύμονα της οικονομικής και κοινωνικής ζωής της πόλης που τα τελευταία χρόνια περισσότερο φάντασμα θυμίζει παρά ζωντανό οργανισμό. Με τις προσπάθειες των εμπορευόμενων στην περιοχή να είναι συνεχείς για τη διατήρηση στη ζωή της περιοχής, μέχρι να οριστικοποιηθεί η ανάπλαση του κέντρου, ο Δήμος Πάφου παραδέχεται ότι τα περιθώρια ελιγμών και δράσεων είναι πια μηδαμινά.

Ο δημοτικός σύμβουλος του ΔΗΣΥ και μέλος της Επιτροπής Αγοράς του Δήμου Πάφου, Πάμπος Χατζηζηνοβίου, δηλώνει σήμερα στον «Φ» ότι οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος των τοπικών παραγόντων.


«Δυστυχώς η οικονομική κρίση περιορίζει τη δυνατότητα υλοποίησης πολλών προγραμματισμένων έργων τα οποία σχεδιάζονταν στην επαρχία μας», επισημαίνει. «Και είναι αλήθεια ότι η ανάπλαση του εμπορικού κέντρου είναι ένα από τα έργα τα οποία ως φαίνεται θα παραμείνουν στα συρτάρια. Είναι νομίζω αντιληπτό ότι δεν υπάρχουν πλέον τα απαραίτητα κονδύλια και το κράτος δικαιολογημένα ίσως αδυνατεί να συνεισφέρει στην υλοποίησή του. Θεωρώ πως πρέπει να είμαστε ειλικρινείς, στο παρόν στάδιο δεν υπάρχει περίπτωση να αρχίσουν τα έργα στο εμπορικό κέντρο».

Η παραδοχή αυτή είναι ευνόητο ότι θα προκαλέσει νέες αντιδράσεις από τους καταστηματάρχες του ιστορικού εμπορικού πυρήνα της πόλης. Ο Πάμπος Χατζηζηνοβίου επισημαίνει ότι οι επιχειρηματίες δικαιολογημένα αισθάνονται απογοήτευση με τον τρόπο αυτό, ζητώντας μέτρα στήριξης:

«Βλέποντας ρεαλιστικά την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στο εμπορικό κέντρο της πόλης μας σίγουρα χρειάζονται μέτρα, ο δήμος πρέπει να πάρει μέτρα αναζωογόνησης της περιοχής και να βοηθήσει με διάφορους τρόπους την ανάπτυξή της. Υπάρχουν πάρα πολλοί τρόποι και πάρα πολλές ενέργειες οι οποίες μπορούν να γίνουν από πλευράς δήμου, οι οποίες θα δώσουν ώθηση και ζωντάνια στην περιοχή και θα αυξήσουν την εμπορικότητά της».

Μεσούσης της κρίσης στο παραδοσιακό παζάρι της Πάφου, έργα νέου εμπορικού προσανατολισμού έρχονται να ενισχύσουν την εμπορική κίνηση στην Πάφο, έστω και αν το επίκεντρο της οικονομικής ζωής της πόλης μεταφέρεται πλέον εκτός κέντρου.

Το υπό κατασκευή νέο Mall, στην περιοχή Τάφοι των Βασιλέων, είναι ένα δείγμα των νέων τάσεων της αγοράς, αναγνωρίζει το μέλος της δημοτικής αρχής.

«Οπωσδήποτε το Mall ήταν κάτι που έλειπε από την επαρχία μας και σίγουρα θα είναι το στολίδι της επαρχίας μας», επισημαίνει. «Ένα επιβλητικό έργο το οποίο πέραν των νέων θέσεων εργασίας θα δώσει ώθηση και ανάπτυξη στην οικονομία και θα αλλάξει δραματικά την όψη της περιοχής και της επαρχίας γενικότερα. Σίγουρα αντιλαμβανόμαστε τις ανησυχίες και τους φόβους των επιχειρηματιών του εμπορικού κέντρου, όμως θεωρώ πως αν από τώρα γίνουν οι σωστές κινήσεις και ενέργειες που πρέπει στο εμπορικό κέντρο, η Αγορά της πόλης δεν θα επηρεαστεί ιδιαίτερα.

Η Αγορά είναι το σήμα κατατεθέν κάθε πόλης, ιδιαίτερα για τους ξένους επισκέπτες αποτελεί τόπο επίσκεψης, περιήγησης και ψωνίσματος. Πολύ λίγοι επισκέπτες δεν θα περάσουν κατά τη διάρκεια των διακοπών τους από την Αγορά της πόλης. Η Αγορά αποτελεί αναμφισβήτητα την εικόνα της επαρχίας. Είναι γι’ αυτό που λέω ότι πρέπει ο δήμος να εγκύψει σοβαρά στα προβλήματα της Αγοράς, να βρει λύσεις και να την αναβαθμίσει».
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Οι γάμοι της χρονιάς!
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Οι γάμοι της χρονιάς!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ