2012-12-30 13:00:59
Φωτογραφία για Ο «νόμος του τρελού» απειλεί την παγκόσμια οικονομία
Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι «έχουν κλείσει τα μάτια» και οδεύουν προς μια άνευ προηγουμένου ολομέτωπη σύγκρουση, υπό την απειλή του δημοσιονομικού γκρεμού. 

Γράφει ο Τειρεσίας

Στις αερομαχίες του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου έβρισκε εφαρμογή «ο νόμος του τρελού». Τα δύο αντίπαλα αεροπλάνα κινούνταν το ένα ενάντια στο άλλο και όποιο την τελευταία στιγμή «έστριβε», για να αποφύγει τη σύγκρουση, ήταν το χαμένο, αφού έδινε στο άλλο τη δυνατότητα και την ορατότητα να το στοχοποιήσει και να το καταρρίψει. Νικητής, δηλαδή, έβγαινε εκείνος ο πιλότος που είχε την «τρέλα» να κινηθεί εναντίον του άλλου, αποφασισμένος ακόμα και να συγκρουσθεί μαζί του, αρκεί να μην υποχωρήσει.

Η ιστορία αυτή έρχεται συνειρμικά στο μυαλό όποιου παρακολουθεί τα τελευταία 24ωρα τη «μάχη» που δίνεται στο Αμερικανικό Κογκρέσο αναφορικά με τα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν για να αποφευχθεί το κρασάρισμα της αμερικανικής οικονομίας, λόγω του υπέρογκου χρέους της. Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι «έχουν κλείσει τα μάτια» και οδεύουν προς μια άνευ προηγουμένου ολομέτωπη σύγκρουση, αρνούμενοι να υποχωρήσουν και να δεχθούν ο καθένας τη λύση που προτείνει ο άλλος, για την επίλυση του προβλήματος.


Την ίδια ώρα, το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών έχει προειδοποιήσει ότι τα χρονικά περιθώρια για την διευθέτηση του είναι πεπερασμένα. Λήγουν το βράδυ της 31ης Δεκεμβρίου. Μετά, είναι σε όλους άγνωστο τι θα συμβεί. Ο Τόμι Γκάιτνερ προειδοποιεί εδώ και μήνες για την αναπόφευκτη σύγκρουση, αλλά φτάσαμε στο παρά 5’, χωρίς να διαφαίνεται σωτηρία. Οι δύο αντίπαλοι «τρέχουν» με ιλιγγιώδη ταχύτητα, ο ένας εναντίον του άλλου.

Αν ω μη γένοιτο, η σύγκρουση καταστεί αναπόφευκτη, τότε δεν αποκλείεται να δούμε την… προφητεία των Μάγιας να επαληθεύεται με μερικές μέρες καθυστέρηση. Κι αυτό ο «δημοσιονομικός γκρεμός» στον οποίο θα κινδυνεύσει άμεσα να πέσει η αμερικανική οικονομία, θα συμπαρασύρει και την παγκόσμια. Χωρίς ίχνος υπερβολής, σε αυτή την περίπτωση, το ελληνικό πρόβλημα θα αποδειχθεί απλό ανέκδοτο (σσ που στην πραγματικότητα είναι, τηρουμένων των πραγματικών αναλογιών). Για αυτό και όλοι κρατούν την αναπνοή τους, κοιτάζοντας προς την μεριά της Ουάσιγκτον. Αν δεν ανάψει λευκός καπνός από το Καπιτώλιο τις προσεχείς λίγες μέρες, τότε Ο Τειρεσίας

Πηγή: voria.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ