2012-12-29 13:51:04
Φωτογραφία για Πρώην συνεργάτης του Παπακωνσταντίνου: Αν είναι αλήθεια όσα λένε, να πάει να πνιγεί ο Υπουργός...
Εκπληκτοι και θυμωμένοι δηλώνουν οι στενοί συνεργάτες του πρώην υπουργού Οικονομικών, ενώ απογοήτευση εκφράζουν πρώην και νυν στελέχη του οικονομικού επιτελείου.

«Τι έκανε; Πήρε τη λίστα και έβγαλε τα ονόματα;» αναρωτιόταν πρώην τραπεζικό στέλεχος μόλις πληροφορήθηκε το γεγονός. «Φοβάμαι ότι αν είναι έτσι μπαίνουμε σε άγριες διαδικασίες. Σε αυτές τις περιπτώσεις δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο μοναδικός δρόμος είναι μόλις πάρεις τα ονόματα να τα δώσεις κατευθείαν εκεί που πρέπει».

Τη συμβουλή του συγκεκριμένου τραπεζικού στελέχους ακολούθησε προφανώς κατά γράμμα ο Γιάννης Στουρνάρας με την παραλαβή της δεύτερης λίστας Λαγκάρντ. Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι όταν κάποιος τις προηγούμενες ημέρες τηλεφώνησε στον υπουργό Οικονομικών για να τον ενημερώσει σχετικά με τα ευρήματά του στη λίστα, ο Γιάννης Στουρνάρας ήταν κατηγορηματικός λέγοντας: «Δεν θέλω να μου πείτε τίποτα. Δεν είναι δική μου δουλειά».


«Στεναχωριέμαι», σχολίαζε νυν στέλεχος του οικονομικού επιτελείου. «Δεν περίμενα να το κάνει αυτό».

Μέχρι την τελευταία στιγμή, οι πρώην στενοί συνεργάτες του Γιώργου Παπακωνσταντίνου περίμεναν μήπως οι δυσάρεστες πληροφορίες διαψευσθούν.

«Δεν έχω ιδέα, εκ των πραγμάτων», παρατηρούσε σε σχετικό ερώτημα στενή συνεργάτις του. «Δεν πιστεύω όμως ότι είναι τόσο ηλίθιος. Αφού ήταν δεδομένο ότι η λίστα ήταν ολόκληρη στη Γαλλία. Θα ρίσκαρε να αποκαλυφθεί κάτι τόσο σοβαρό μόνο και μόνο για να προστατεύσει τις ξαδέλφες του;».

«Εγώ έμαθα για τη λίστα όταν έσκασε το θέμα», προσθέτει η ίδια. «Δεν το συζήτησα όμως μαζί του. Είναι ευαίσθητο και νομικά παράξενο θέμα».

Αλλος πρώην συνεργάτης του, εμφανώς πιο ενοχλημένος, δεν μπορούσε να συγκρατήσει την οργή του: «Αν είναι έτσι τα πράγματα, να πάει να πνιγεί», έλεγε.

Σε επίπεδο στελεχών του υπουργείου, το θέμα της λίστας ετέθη, όπως προκύπτει από τις πληροφορίες, στο πλαίσιο σύσκεψης τον Ιανουάριο του 2011. Μια σύσκεψη στην οποία φέρονται να συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, η διευθύντρια του γραφείου του Χρύσα Χατζή, ο τότε γενικός γραμματέας του υπουργείου Ηλίας Πλασκοβίτης και ο νομικός σύμβουλος του υπουργού Τάσος Μπάνος.

Ο τελευταίος, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα του υπουργού, φέρεται να του επεσήμανε ότι η λίστα όχι απλώς μπορεί, αλλά και επιβάλλεται να αποτελέσει βάση ελέγχου είτε από το ΣΔΟΕ, είτε από ειδικό κλιμάκιο ελέγχου. Συμπληρωματικά διευκρίνισε ότι δεν μπορεί να ζητηθεί η δικαστική συνδρομή των ελβετικών Αρχών.

Ο πρώην υπουργός φαινόταν να έχει επιλέξει τότε τη λύση του ΣΔΟΕ.

Η λίστα είχε ζητηθεί από τον ίδιο τον προηγούμενο χρόνο από την ελληνική πρεσβεία στο Παρίσι, η οποία και την έστειλε στο γραφείο του υπουργού, αναφέρει ένας από τους συνεργάτες του πρώην υπουργού.

Ο ίδιος τονίζει ότι «δεν την είδα φυσικά» και διερωτάται, ρίχνοντας εμμέσως πλην σαφώς ευθύνες στον Γιάννη Καπελέρη: «Αν το ΣΔΟΕ είχε πληροφορίες, όπως λέει, επιβαρυντικές για κάποια πρόσωπα, τότε τι περίμενε; Γιατί πρέπει να δώσει εντολή ο υπουργός; Δεν αποτελεί αυτό δικαιολογία για τον Καπελέρη».

Πηγή: tanea
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ