2012-12-29 12:57:46
Φωτογραφία για ΡΟΝΤΡΙΓΚΕΘ : ΒΡΙΣΚΟΤΑΝ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΜΠΟ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ... ΕΥΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΑΡΓΗΣΑΜΕ!
Ο αθλητικός διευθυντής της Σαραγόσα, Γουίλι Βιγιάρ Ροντρίγκεθ, μίλησε στο "gazzetta.gr" για την μετεγγραφή του 18χρονου Γιάννη Αντετοκούμπο (2,06) από τον Φιλαθλητικό, δηλώνοντας ότι... «πρόλαβε στο νήμα» τον Ολυμπιακό!

Αναλυτικά Η είδηση της μετεγγραφής του στην ισπανική Σαραγόσα από το επόμενο καλοκαίρι, έσκασε σαν... βόμβα, πολύ απλά επειδή ελάχιστοι ήταν εκείνοι που ήξεραν ποιος είναι ο Γιάννης Αντετοκούμπο, σε ποια ομάδα παίζει, πόσο μεγάλο ταλέντο είναι και τι προοπτικές έχει... Ο 18χρονος πλέϊ-μέϊκερ του Φιλαθλητικού, γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα από Νιγηριανούς γονείς και εδώ και περίπου δύο εβδομάδες ανήκει στην ομάδα της Αραγωνίας, που πλήρωσε κοντά στις 200.000 Ευρώ στον σύλλογο του Ζωγράφου (2ος στην βαθμολογία της Α2 Κατηγορίας) και απέκτησε τα δικαιώματά του για την επόμενη τετραετία!

Ο αθλητικός διευθυντής της ισπανικής ομάδας, Γουίλι Βιγιάρ Ροντρίγκες, που ταξίδεψε στην Αθήνα για τα μάτια του σούπερ-ταλαντούχου αυτού πιτσιρικά, παρουσιάζει στις δηλώσεις του όλα τα δεδομένα μίας μετεγγραφικής κίνησης που έπιασε στον..
. ύπνο την Μπαρτσελόνα, την Εφές Πίλσεν και για την ώρα, είχε χαμένο τον Ολυμπιακό! Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Ισπανού παράγοντα, οι πρωταθλητές Ελλάδας και Ευρώπης ασχολήθηκαν με την περίπτωση του νεαρού point-guard (η Ελληνική Ομοσπονδία έχει κινήσει ήδη τις διαδικασίες έκδοσης ελληνικού διαβατηρίου γι’ αυτόν και τον 20χρονο αδερφό του, Θανάση), αλλά όχι τόσο “ζεστά” ώστε να κάνουν δικό τους, έναν ταλαντούχο μπασκετμπολίστα, που σύμφωνα με πολλές γνώμες ειδικών, πρόκειται να αφήσει εποχή...

-Πότε πρωτοακούσατε το όνομα του Γιάννη Αντετοκούμπο;

«Πριν από περίπου ενάμιση χρόνο, όταν και είχα έρθει στην Ελλάδα για να υπογράψω τα χαρτιά με την διοίκηση του Ικάρου Καλλιθέας και να φέρω στην Ισπανία, έναν πανύψηλο νεαρό σέντερ, τον Ούγγρο Λάζλο Ντόμπος, που σε λίγες μέρες κλείνει τα 19 του χρόνια και “βλέπει” τον κόσμο από τα 2 μέτρα και 21 εκατοστά! Ο μανατζέρ του, Γιώργος Δημητρόπουλος, μου είχε πει τότε ότι υπάρχει άλλο ένα πολύ μεγάλο ταλέντο και είχε μου αναφέρει το όνομα του Γιάννη, ο οποίος τότε ήταν 17 ετών!»

-Είχατε την ευκαιρία να τον δείτε;

«Όχι απλά σημείωσα το όνομά του και εν συνεχεία, τον παρακολούθησα σε διάφορα videos και πραγματικά εντυπωσιάστηκα! Επειδή ασχολούμαι πολύ με τις μικρές ηλικίες και ταξιδεύω σε όλη την Ευρώπη σε διάφορα τουρνουά και camps για νέα ταλέντα, ο Γιάννης είναι ό,τι καλύτερο έχω δει σε αυτή την ηλικία, τα τελευταία δέκα χρόνια! Πέρα από το ύψος του, τα σωματικά του προσόντα και την πολύ βαθιά γνώση των λεγόμενων “βασικών” του αθλήματος, διαθέτει εξαιρετικό IQ και γι’ αυτό αγωνίζεται στην θέση του point-guard! Δεν βλέπεις συχνά ένα παιδί με ύψος 2,06 να κατεβάζει την μπάλα, να παίζει άμυνα, να δημιουργεί και παράλληλα να σκοράρει με όλους τους πιθανούς και απίθανους τρόπους!»

-Πότε αποφασίσατε να ασχοληθείτε σοβαρά με την περίπτωσή του;

«Στα μέσα του περασμένου Σεπτεμβρίου! Έδειξα στον πρόεδρο και τον προπονητή της ομάδας κάποια videos από εμφανίσεις του και μου άναψαν το “πράσινο” φως για να ταξιδέψω στην Αθήνα. Ζήτησα από τον εκπρόσωπό του και την ομάδα του να τον δω σε μία ατομική προπόνηση και εν συνεχεία παρακολούθησα δύο αγώνες στους οποίους έπαιξα. Ένα παιχνίδι Κυπέλλου με την ανδρική ομάδα κόντρα στον Άρη και λίγες μέρες αργότερα ένα ματς πρωταθλήματος εφήβων, απέναντι στον Παναθηναϊκό, σ’ ένα παλιό κλειστό, πού ήταν κάτω από το παλιό ποδοσφαιρικό γήπεδο της ομάδας.»

-Πως σας φάνηκε από κοντά;

«Η ατομική προπόνηση έγινε υπό την επίβλεψη του Γιώργου του Πάνου, που πλέον συνεργάζεται με τον Γιώργο τον Δημητρόπουλο και αν θυμάστε, ήταν στο τεχνικό τιμ της Εθνικής ομάδας της Ελλάδας στο Μουντομπάσκετ της Ιαπωνίας! Ο “μικρός” ήταν εκπληκτικός και τότε πραγματικά συνειδητοποίησα ότι επρόκειτο περί “φλέβας χρυσού”! Έχει εκπληκτικό χειρισμό της μπάλας για το ύψος του, χρησιμοποιεί το ίδιο καλά και τα δύο του χέρια και πραγματικά πιστεύω ότι έχει όλα τα προσόντα να αφήσει εποχή όχι εδώ στην Ευρώπη αλλά στο ΝΒΑ! Απ‘ αυτόν εξαρτάται...»

-Ποιο ήταν το επόμενό σας βήμα;

«Ήθελα να τον δω να παίζει σε καταστάσεις πέντε εναντίον πέντε, αν και βλέποντας τον στην ατομική προπόνηση, διέκρινα κάποια στοιχεία που με έκαναν να πιστεύω ότι αυτό το παιδί, πέρα από τα προσόντα του, έχει καρδιά, μαχητικότητα αλλά και καλό χαρακτήρα, στοιχεία που τον αναγάγουν σε παίκτη με προοπτική υψηλού επιπέδου παγκοσμίως! Έτσι, λοιπόν, μετά το παιχνίδι κόντρα στην εφηβική ομάδα του Παναθηναϊκού, που είχε παραταχθεί με τρεις παίκτες που προπονούνται με τους άνδρες και στο οποίο ο Γιάννης έκανε απίστευτα πράγματα, αποφάσισα ότι αυτός ο παίκτης πρέπει να φορέσει τη φανέλα της Σαραγόσα! Πήρα αμέσως τηλέφωνο τον πρόεδρο και του είπα ότι ο Γιάννης μπορεί να γίνει το “next big thing” του ευρωπαϊκού μπάσκετ και ότι αξίζει να επενδύσουμε στο ταλέντο του! Του είπα ότι πρέπει να βιαστούμε γιατί στο γήπεδο ήταν ο πρώην προπονητής του Ολυμπιακού, Ντούσαν Ίβκοβιτς με τον βοηθό του, Βαγγέλη Αγγέλου και τον πληροφόρησα ότι το παιδί βρίσκεται ήδη στο στόχαστρο μεγάλων ευρωπαϊκών ομάδων όπως η Μπαρτσελόνα και η Εφές Πίλσεν...»

-Αμέσως μετά ξεκινήσατε τις διαπραγματεύσεις;

«Ουσιαστικά ναι... Σε εκείνο το παιχνίδι, μέσω και του manager του Γιάννη (Αντετοκούμπο) γνώρισα και τον πρόεδρο του Φιλαθλητικού και λίγες μέρες αφότου επέστρεψα στην Ισπανία, αρχίσαμε να συζητάμε και το οικονομικό κομμάτι... Ευτυχώς δεν αργήσαμε πολύ και παρ’ ότι στην αρχή φοβηθήκαμε ότι η εμπλοκή μας, θα “αναγκάσει” τον Ολυμπιακό - που βρισκόταν σ’ επαφή με τους εκπροσώπους του - να ξοδέψει περισσότερα χρήματα για να τον αποκτήσει, πλέον ο Αντετοκούμπο είναι παίκτης μας!»

-Από το καλοκαίρι που μας έρχεται και για τα επόμενα 4 χρόνια θα αγωνίζεται στην λίγκα ACB;

«Αυτό είναι το πλάνο και φυσικά ο στόχος μας! Κάθε χρόνο, βέβαια, το συμβόλαιό του έχει ρήτρα και όρο που του επιτρέπει να φέρει κάποια χρήματα και να φύγει, αλλά εμείς θέλουμε να τον κρατήσουμε και να “χτίσουμε” πάνω του το μέλλον της ομάδας μας! Αν και πιστεύω ότι αν όλα πάνε όπως πρέπει και ο Γιάννης δείξει την αξία του στο γήπεδο, πολύ σύντομα θα μετακομίσει στο ΝΒΑ! Χωρίς υπερβολή, έχει όλα τα φόντα να κάνει μεγάλη καριέρα... Είμαι σε θέση να γνωρίζω ότι τουλάχιστον 6 ομάδες ΝΒΑ, ενδιαφέρονται πολύ σοβαρά να τον επιλέξουν στο επόμενο ντραφτ και έχουν στείλει τους ανιχνευτές ταλέντων τους στην Ελλάδα για να τον δουν από κοντά...
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ