2012-12-28 15:56:05
Φωτογραφία για Πάτρα: Ο παραμυθένιος Aladdin σε σκηνοθεσία της Ταμίλας Κουλίεβα στο Πάνθεον
Ανατολίτικη μαγεία από τα παραμύθια της Χαλιμάς υπόσχεται η παιδική παράσταση «Aladdin» σε σκηνοθεσία της γνωστής ηθοποιού Ταμίλας Κουλίεβα που θα παρουσιαστεί στην Πάτρα, στη σκηνή του Πάνθεον στην οδό Δημητρίου Γούναρη την ερχόμενη Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2012 στις 18.30.

Πρόκειται για μια θεατρική παράσταση γεμάτη περιπέτεια, μυστήριο, μαγεία, χιούμορ, χορό, ζωντανή μουσική και τραγούδι. Ιπτάμενα χαλιά, παζάρια της Ανατολής, σπηλιές γεμάτες θησαυρούς, μαγικά λυχνάρια όλα ζωντανεύουν σ’ ένα από τα λίγα έργα της Παγκόσμιας Λογοτεχνίας που έχουν συγκινήσει τόσο την ανθρώπινη φαντασία και έχει μείνει ανεξίτηλα στην μνήμη όλων.

Τη μαγευτική εκδοχή της ιστορίας αυτής, σκηνοθετεί η Ταμίλα Κουλίεβα, η οποία έχει γεννηθεί στη Μόσχα και εδώ και πολλά χρόνια ζει και εργάζεται ως ηθοποιός στην Ελλάδα. Το ευρύ κοινό την γνώρισε μέσα από τη σήριαλ της Μιρέλλας Παπαοικονόμου «Η Ζωή που δεν έζησα» όπου έπαιζε με τον Αιμίλιο Χειλάκη.


Η Ταμίλα Κουλίεβα έχει σπουδάσει σκηνοθεσία στο φημισμένο Κρατικό Ινστιτούτο Πολιτισμού στη Μόσχα και έχει σκηνοθετήσει τον «Κλέφτη της Βαγδάτης», την «Ορχήστρα» του Ζαν Ανούιγ κ.α. Τη νέα αυτή διασκευή του έργου «Aladdin» «υπογράφει ο ηθοποιός Φώτης Σπύρος γνωστός από τις σειρές «Κόκκινο δωμάτιο», «Δύο Ξένοι», «Περί ανέμων και υδάτων» κ.α.

Πρόκειται για μια ευρηματική παράσταση που μετουσιώνεται σε γιορτή κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον των μικρών και όχι μόνο θεατών σε όλη την διάρκεια της.

Το έργο μιλά για την ανθρώπινη θέληση, την αιώνια μάχη του δίκαιου με το άδικο, την αγάπη και το μίσος. Τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο.

Με την υπομονή και την επιμονή ο καθένας μπορεί να κερδίσει τους στόχους που έχει βάλει στη ζωή του. Μπορεί να καταφέρει να αποκτήσει αυτό που πραγματικά επιθυμεί.

Cap ou pas cap? Τρεις είναι οι ευχές που πραγματοποιεί το τζίνι ανάμεσα στις οποίες μπορεί να είναι και οι δικές σας παρακολουθώντας την παράσταση που έρχεται πετώντας στο ιπτάμενο χαλί της από την Ανατολή.

Το έργο «Αλαντίν» από τα παραμύθια «Χίλιες και μια Νύχτες», γεμάτο μυστήριο και μαγεία, έχει ανέβει στη Θεσσαλονίκη στο θέατρο Κολοσσαίον. Παίζουν οι ηθοποιοί Βαγγέλης Δαλλές, Σεβαστή Δονσούζη, Κωνσταντίνος Κοτρότσιος, Στέλλα Κοπάνου, Έλενα Παντελίδου, Περικλής Σταύρου και Θεοδόσης Φυλακτός

Συντελεστές

Μετάφραση: Φώτης Σπύρου, Σκηνικό-Κοστούμια: Αλεξάνδρα Μπουσουλέγκα, Ράνια Υφαντίδου, Χορογραφία: Μαριάνθη Ψωματάκη, Μουσική επιμέλεια: Παναγιώτης Αργυριάδης, Μουσική σύνθεση: Δημήτρης Οικονόμου, Φωτισμοί: Γιώργος Ζήγκας, Επεξεργασία εικόνας – Video: Δημήτρης Κουτσιαμπασάκος, Βοηθός σκηνοθέτη: Καλλιόπη Σαβρανίδου

Τιμή εισιτηρίου: Γενική είσοδος 12€ και 10 ευρώ στην προπώληση καθώς και για τους άνεργους, φοιτητές, πολύτεκνους.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Τουρκία καλεί Μήτρογλου
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Τουρκία καλεί Μήτρογλου
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ