2012-12-26 18:17:00
Φωτογραφία για Τι είναι;
Τι δείχνει - πραγματικά - αυτή η φωτογραφία; Ενα «παραμορφωμένο» εσκεμμένα κεφάλι «παιδιού», όπως αυθαίρετα και πανικόβλητα υποστηρίζουν εσπευσμένα οι «επιστήμονες»; Και αναπράγουν με ευκολία τα «παπαγαλάκια»; Το νεκροταφείο που βρέθηκαν αυτοί οι σκελετοί «παιδιών» χρονολογειται μερικές χιλιάδες χρόνια...Και βρίσκεται στο Βόρειο Μεξικό. Για την ακρίβεια τα μακρόστενα κρανία βρέθηκαν σε ένα νεκροταφείο που είχε αρχικά ανακαλυφθεί το 1999 στο μικρό χωριό Οβάβας και είναι το πρώτο παρόμοιο νεκροταφείο που εντοπίζεται στην πολιτεία Σονόρα του βόρειου Μεξικού.

Από τα 25 λείψανα που βρέθηκαν στο νεκροταφείο, γνωστό ως El Cementerio, τα 17 ανήκαν σε παιδιά, απο τα οποία τα 13 ήταν σαν αυτό που βλέπετε στη φωτογραφία και τα πέντε είχαν αιχμηρά δόντια(σαν «πιράνχας»). Μπορεί να είναι ανθρώπινα; Μπορεί να είναι απλά ...παραμορφωμένα ανθρώπινα κρανία παιδιών; Και οι σκελετοί τους; Θα δώσουν ολόκληρο τον σκελετό τους στη δημοσιότητα; Και 13 χρόνια απο την ανακάλυψη, τι έγινε; Γιατί τώρα πληροφορηθήκαμε γι αυτά; Μόνο σαδομαζοχιστές του σήμερα - του αισχίστου και πιο βρικαλέου μάλιστα είδους - θα υποστήριζαν οτι πρόκειται για εσκεμμένες παραμορφώσεις απο ενήλικες σε...ανήλικα παιδιά!Και να τα υποστηριζουν και...σοβαρά! Πολύ περισσότερο που τα παιδιά αυτά δεν έχουν το παραμικρό τραύμα σε κανένα σημείο τους ή κάποια αρρώστια!

Επειδή αδυνατούν να κατανοήσουν αυτό που βλέπουν, λένε ενα κάρο ηλιθιότητες παριστάνοντας τους σοβαροφανείς «επιστήμονες» και...δημοσιεύματα!

Χαρακτηριστικά διαβάστε τι λένε τα...Mainstream «παταζήδικα» δημοσιεύματα και δηλώσεις:

«Η κρανιακή παραμόρφωση έχει εφαρμοστεί από διάφορες κοινωνίες σε όλο τον κόσμο ως τελετουργική πρακτική ή ως διάκριση για ορισμένες κοινωνικές ομάδες» λέει στο Livescience.com η Κριστίνα Γκαρσία Μορένο, αρχαιολόγος του Πανεπιστημίου της Αριζόνα που μελετά τα ευρήματα του El Cementerio.

«Το σχόλιο που ακούω πιο συχνά όταν ο κόσμος βλέπει εικόνες κρανιακής παραμόρφωσης είναι ότι πρόκειται για εξωγήινους» προσθέτει αστειευόμενη.

Παρόλο όμως που η κρανιακή παραμόρφωση και το λιμάρισμα των δοντιών ήταν συνηθισμένες πρακτικές της Μεσοαμερικής και του δυτικού Μεξικού, μέχρι σήμερα δεν είχαν ανακαλυφθεί τέτοια ευρήματα στη Σονόρα ή τις νοτιοδυτικές ΗΠΑ, στις οποίες εκτεινόταν ο ίδιος προκολομβιανός πολιτισμός.

«Η σημαντικότερη συνέπεια της ανακάλυψης θα ήταν να επεκτείνει προς τα βόρεια το όριο της μεσοαμερικανικής επηροής» επισήμανε η Γκαρσία Μορένο.

Η ομάδα της σκοπεύει να υποβάλει την ανακάλυψη για δημοσίευση είτε στην επιθεώρηση American Antiquity είτε στο Latin American Antiquity. I-Reporter
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ