2012-12-26 08:12:04
Φωτογραφία για Αμαλιάδα: Μέσα στον Ιανουάριο ξεκινά το Κοινωνικό Φροντιστήριο δήμου Ήλιδας
Εντός του Ιανουαρίου 2013, αναμένεται να ξεκινήσει η λειτουργία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου στον δήμο Ήλιδας. Στην προ ημερών συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Ήλιδας ελήφθη η απόφαση ίδρυσης και λειτουργίας του και χθες μέλη της οργανωτικής επιτροπής με τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Απόστολο Λιώση παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου, όπου και αναφέρθηκαν στη σημαντική αυτή πρωτοβουλία.

Αρχικά, ο κ. Λιώσης ανέφερε ότι εμπνευστές αυτής της ιδέας ήταν οι εκπαιδευτικοί δημοτικοί σύμβουλοι Ήλιδας, αλλά και η εθελόντρια – εκπαιδευτικός και πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων – Κηδεμόνων 1ου Γυμνασίου Αμαλιάδας Ιωάννα Παπαδάκη.

«Αυτή η προσπάθεια αποτελεί μια γνήσια λαϊκή, κοινωνική ελληνική έκφραση. Γιατί σε αυτές τις συγκυρίες και τις αλγεινές στιγμές που περνά ο λαός, έρχεται η ίδια η ψυχή του λαού που επαναστατεί με κοινωνική ευαισθησία.

Η δημοτική αρχή θα παράσχει οποιαδήποτε υλικοτεχνική υποδομή ή οτιδήποτε άλλο χρειαστεί και θα διαδώσει και θα κάνει βίωμα των δημοτών αυτή την προσπάθεια», είπε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας.


Στη συνέχεια το λόγο πήρε η κα Παπαδάκη, η οποία αναφέρθηκε στην όλη προσπάθεια οργάνωσης και προώθησης του εγχειρήματος αυτού, ζητώντας από τους εκπαιδευτικούς να διαθέσουν λίγο από τον ελεύθερο χρόνο τους για τη στήριξη και λειτουργία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου.

Ο δημοτικός σύμβουλος – πρ. σχολικής επιτροπής β/θμιας εκπαίδευσης και εκπαιδευτικός Παναγιώτης Κλειδέρης στάθηκε στις συνθήκες που συνέβαλλαν στο να καταστεί επιτακτική ανάγκη η ίδρυση του Κοινωνικού Φροντιστηρίου.

Εξέφρασε την ικανοποίησή του για το ενδιαφέρον που έχει εκδηλωθεί από εκπαιδευτικούς, επισημαίνοντας ότι ένας από τους στόχους είναι να δοθεί ένα πλαίσιο ευαισθητοποίησης προς την εκπαιδευτική κοινότητα και την κοινωνία γενικότερα. Ο κ. Κλειδέρης γνωστοποίησε ότι μετά την εορταστική περίοδο θα δρομολογηθεί και η έναρξη του εγχειρήματος, λέγοντας ότι στόχος είναι να πετύχει.

Από την πλευρά του ο δημοτικός σύμβουλος και εκπαιδευτικός Γιάννης Χριστόπουλος τόνισε ότι ο δήμος Ήλιδας ευαισθητοποιήθηκε για ένα κοινωνικό θέμα, γνωστοποιώντας ότι ο ίδιος πέραν της ιδιότητας μέλους της οργανωτικής επιτροπής, θα συμμετέχει και στη διαδικασία της διδασκαλίας, εκφράζοντας την ελπίδα ο θεσμός αυτός να επεκταθεί και στο Λύκειο.

Ζήτησε δε, αυτή την προσπάθεια να μην επιχειρήσουν κάποιοι να την καπηλευτούν με πολιτικούς ή άλλους σκοπούς.

Όσον αφορά στα μαθήματα γυμνασιακών τάξεων θα διεξάγονται στο 1ο Γυμνάσιο Αμαλιάδας και τις επόμενες μέρες θα οριστεί και το Δημοτικό Σχολείο που θα φιλοξενεί το Κοινωνικό Φροντιστήριο.

Πηγή: Εφημερίδα Πρωινή
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ