2012-12-22 19:32:05
Φωτογραφία για Άγγελος Τσιγκρής: «Χριστούγεννα με τους μισούς Έλληνες κάτω από το όριο της… αξιοπρέπειας!»
Με αφορμή τα τελευταία στοιχεία για τη φτώχεια στην Ελλάδα, λίγο πριν τα Χριστούγεννα, ο Άγγελος Τσιγκρής έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Τα επίσημα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την κοινωνική κατάσταση στην Ευρώπη το πρώτο τρίμηνο του 2012, που αφορούν τη φτώχεια, την ανεργία και την έλλειψη στέγης στα κράτη-μέλη της Ε.Ε., είναι ιδιαιτέρως απογοητευτικά για τη χώρα μας.

Χαρακτηριστικό είναι ότι πλέον, σύμφωνα με τη μελέτη, το 68% των Ελλήνων ζει κάτω από το όριο της φτώχειας, (σ.σ. δηλαδή με εισόδημα κάτω από το 60% του μέσου εθνικού εισοδήματος) και διαθέτει πάνω από το 40% του εισοδήματός του για το ενοίκιο ή την αποπληρωμή στεγαστικού δανείου.

Στην έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, μεταξύ άλλων, τονίζεται ότι η απασχόληση στην Ελλάδα εμφανίζει σαφή μείωση, σε ποσοστό της τάξης του 8,7% που αντιστοιχεί σε 400.000 θέσεις εργασίας το πρώτο τρίμηνο του 2012, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2011.


Το μέλλον περιγράφεται ζοφερό, καθώς η χώρα μας συγκαταλέγεται στην ομάδα εκείνων που αναμένεται επιδείνωση της απασχόλησης το 2013 στον τομέα των υπηρεσιών και των κατασκευών.

Όσον αφορά το ζήτημα της έλλειψης στέγης, η Επιτροπή επισημαίνει το 2011 οι άστεγοι στη χώρα μας αυξήθηκαν κατά 25%, σε σχέση με το 2009, και ανέρχονται σε 20.000 συνολικά.

H οικονομική πολιτική των τελευταίων ετών διέλυσε τις οικονομικές δομές, αποτελείωσε τον κρατικό μηχανισμό, εξόντωσε την επιχειρηματικότητα, εκτόξευσε τα ποσοστά της ανεργίας, οδήγησε χιλιάδες συμπολίτες μας στην απόγνωση και όλη την κοινωνία να διακατέχεται από αισθήματα κατάθλιψης και φόβου για το αύριο.

Η χώρα βιώνει μια πρωτοφανή ανθρωπιστική κρίση με δραματικές κοινωνικές επιπτώσεις., με αποτέλεσμα οι μισοί Έλληνες να “γιορτάσουν” τα φετινά Χριστούγεννα ζώντας κάτω από τα όρια της αξιοπρέπειας…».
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ