2012-12-22 12:00:13
Φωτογραφία για Πάτρα: 18μηνη φυλάκιση με αναστολή για τον υπάλληλο της Περιφέρειας που έπαιρνε τη σύνταξη της νεκρής μητέρας του
Σε ποινή φυλάκισης 18 μηνών με αναστολή καταδικάστηκε χθες από δικαστήριο της Πάτρας ο 57χρονος που συνελήφθη με διαδικασίες - εξπρές από κλιμάκιο της Αθήνας, χωρίς την εμπλοκή της τοπικής ΕΛ.ΑΣ.

Η σύλληψή του έγινε από το Τμήμα Κοινωνικής και Ασφαλιστικής Προστασίας της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, χθες το πρωί, καθώς ο 57χρονος κατηγορείται ότι λάμβανε παράνομα από το Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων, τη σύνταξη της μητέρας του, που είχε αποβιώσει στις 08-03-2012.Χθες οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα και παραπέμφθηκε σε δίκη.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η αστυνομία, "μετά από καταγγελία της Διοίκησης του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων ότι ο 57χρονος λαμβάνει παράνομα τη σύνταξη της θανούσας μητέρας του, διενεργήθηκε έρευνα και διαπιστώθηκε ότι η σύνταξή της συνέχιζε να καταβάλλεται κανονικά σε κοινό λογαριασμό, που διατηρούσε με τον 57χρονο, παρόλο που αυτή είχε αποβιώσει από τις 08-03-2012.


Ειδικότερα, ο συλληφθείς είχε απογράψει τη μητέρα του ως συνταξιούχο περίπου έξι μήνες μετά το θάνατό της, στο Περιφερειακό Υποκατάστημα Ι.Κ.Α. Πατρών, μέσω εξουσιοδότησης την οποία φέρεται να είχε υπογράψει η αποθανούσα. Την πλαστή εξουσιοδότηση κατήρτισε και θεώρησε ο ίδιος, την 11-09-2012, στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, όπου εργάζεται.

Μέχρι σήμερα είχε πιστωθεί στον ανωτέρω λογαριασμό χρηματικό ποσό συνολικού ύψους 6.056,46€, το οποίο εκταμιεύθηκε παράνομα και ιδιοποιήθηκε από τον 57χρονο".

Ωστόσο πλέον τα πράγματα αρχίζουν να σφίγγουν για όσους εξαπατούν το δημόσιο. Η Οικονομική Αστυνομία στην Αθήνα διεξάγει έρευνες σε όλη τη χώρα για να περιοριστούν τέτοια φαινόμενα, ιδιαίτερα σαν αυτό με τις συντάξεις θανόντων, που έχει λάβει έκταση και στην ευρύτερη περιοχή.

πηγή: thebest
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ