2012-12-21 22:35:04
Φωτογραφία για Handelsblatt: H Deutshe Telekom θα αποχωρήσει πιθανόν από την Ελλάδα
Το ενδεχόμενο να αποχωρήσει η Deutshe Telekom από την ελληνική αγορά είναι πολύ πιθανό, αναφέρει η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt. Αναλυτικά το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Ήταν η μεγάλη ελπίδα του επικεφαλής της Telekom Ρενέ Όμπερμαν: Να δώσει προοπτικές ανάπτυξης της εταιρίας του, αξιοποιώντας τις αγορές της νότιας και ανατολικής Ευρώπης. (Ο κ. Obermann ανακοίνωσε, κατά τα άλλα, ότι θα εγκαταλείψει τη θέση του τρία χρόνια νωρίτερα από τη λήξη του συμβολαίου του, στο τέλος του 2013).

Μετά το τέλος του ανατολικού μπλοκ η Telekom προχώρησε σε μεγάλες επενδύσεις. Ωστόσο, οι προσδοκίες διαψευστήκαν. Χώρες όπως η Ελλάδα, η Ρουμανία ή η Ουγγαρία αποτελούν ενδιάμεσα, μαζί με τις ΗΠΑ, το προβληματικό παιδί του ομίλου. Στην Ελλάδα, όπου η Telekom έχει επενδύσει στον ΟΤΕ, τα κέρδη της συμφωνίας έχουν κατά καιρούς πέσει κατά 50%.

Οι ελπίδες της εταιρίας από την Βόννη αποδείχθηκαν φρούδες, επειδή οι αγορές που υπόσχονταν μεγάλη ανάπτυξη πολύ γρήγορα έδειξαν σημάδια κορεσμού. Για παράδειγμα, στην Ρουμανία όλοι έχουν κινητό τηλέφωνο. Νέους πελάτες μπορεί κανείς να κερδίσει ρίχνοντας τις τιμές και προχωρώντας σε πολιτική επιδοτήσεων. Η εναλλακτική λύση είναι η δημιουργία νέων δικτύων, όπως π.χ. της τηλεόρασης μέσω του διαδικτύου.


Αυτή όμως η λύση είναι δαπανηρή και ο διάδοχος του Όμπερμαν, Τιμοθέους Χέτγκες, δεν είναι βέβαιο ότι την επιθυμεί. Μία λύση που θα μπορούσε να προτιμηθεί είναι η αποχώρηση από μεμονωμένες χώρες. Στην Ελλάδα π.χ. οι προσδοκίες για βελτίωση της κατάστασης μέσα στα επόμενα χρόνια είναι εξαιρετικά περιορισμένες».
tovima.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ