2012-12-21 20:01:07
Φωτογραφία για «Αυτά είναι τα καθάρματα!»
Ο σκόρερ της Καβάλας και πρώην παίκτης της ΑΕΚ, Ταμαντανί Ενσαλίβα, εξηγεί στο gazzetta.gr ποιους αποκάλεσε «καθάρματα» στο facebook και καταθέτει πως πιστεύει ότι θα σωθεί η Ένωση. 

Η αποχώρησή του από την ΑΕΚ, τον Μάρτιο του 2010 και η παραχώρησή του (με την μορφή δανεισμού) στη νορβηγική Λίλεστρομ (τέθηκε εκτός πλάνων από τον Ντούσαν Μπάγεβιτς), δεν του έκατσε ποτέ καλά. Η πρώτη (επανα) αντάμωση του με την “Ένωση”, όμως, έμελλε να τον φέρει στο επίκεντρο της δημοσιότητας, καθώς με δικό του γκολ, η νέα του ομάδα, η Καβάλα νίκησε με 1-0 τους “κιτρινόμαυρους” μέσα στο Ολυμπιακό Στάδιο και τους απέκλεισε από τη συνέχεια του Κυπέλλου.

Ο λόγος για τον 30χρονο Καναδό μέσο, Ταμαντανί Ενσαλίβα, ο οποίος μπορεί να μην πανηγύρισε το γκολ που πέτυχε, σε ένδειξη σεβασμού προς την θητεία στην ΑΕΚ, ωστόσο, μετά το ματς αφιέρωσε το τέρμα του “στα καθάρματα που έκαναν ότι μπορούσαν για να με γ...σουν όταν έπαιζα στην ομάδα”, όπως έγραψε χαρακτηριστικά στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook. Το gazzetta.gr τον εντόπισε στο σπίτι του στην Καβάλα και του έδωσε την ευκαιρία να γίνει πιο αποκαλυπτικός - Πως αισθάνθηκες μπαίνοντας στο γήπεδο για τον χθεσινό αγώνα;


«Φεύγοντας από την ομάδα, με τον τρόπο που έφυγα το 2010, δεν πίστευα ποτέ ότι θα ξαναπαίξω στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας, πόσο μάλλον ότι θα τεθώ αντιμέτωπος με την ΑΕΚ, οπότε το συναίσθημα ήταν πολύ παράξενο και πολύ... ξένο θα έλεγα! Πραγματικά δεν μπορώ να περιγράψω πως αισθάνθηκα, το μόνο που ήξερα είναι ότι έπρεπε να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό για την Καβάλα και αυτό προσπάθησα να κάνω...»

- Απ’ όσα και όσους είδες, τι σου θύμισε την ομάδα στην οποία αγωνίστηκες για τρία χρόνια (2007-2010);

«Τίποτε δεν θύμιζε την παλιά ΑΕΚ και αυτό ήταν δυσάρεστο... Το καλό ήταν ότι όσοι έχουν απομείνει ακόμη με χαιρέτησαν εγκάρδια και με αντιμετώπισαν με σεβασμό! Χάρηκα πολύ γι‘ αυτό, γιατί φαίνεται ότι κάποιοι εκτίμησαν τις προσπάθειές μου. Όλον αυτόν τον καιρό και εξαιτίας του τρόπου με τον οποίο απομακρύνθηκα από την ομάδα, νόμιζα ότι κανείς δεν πίστευε ότι είχα προσφέρει, αλλά τώρα διαψεύστηκα και χάρηκα πολύ γι‘ αυτό...»

- Να υποθέσουμε ότι ούτε καν φανταζόσουν ότι θα σκοράρεις, έτσι δεν είναι;

«Έτσι είναι... Αλλά όλα έγιναν τόσο γρήγορα! Ήταν ένα τυχερό γκολ που προήλθε από το λάθος του Γιάννη (σ.σ.: Αραμπατζή) και όταν κατάλαβα τι ακριβώς είχε γίνει, δεν το πανηγύρισα από σεβασμό στον σύλλογο και την θητεία μου σ‘ αυτόν! Γι‘ αυτό και επέλεξα να πω όσα είπα μετά το παιχνίδι αλλά και μέσω του λογαριασμού μου στο facebook!»

- Έμαθες ότι ο αγώνας άργησε να ξεκινήσει επειδή οι άνθρωποι της ΑΕΚ, δεν είχαν βρει τα χρήματα (2.600 Ευρώ) για προκαταβάλουν τις αποζημιώσεις των διαιτητών;

«Ναι το άκουσα κι αυτό! Είναι πολύ λυπηρό για μία τόσο μεγάλη ομάδα να έχει φτάσει τόσο χαμηλά... Ο μόνος λόγος γι‘ αυτή την κατάντια είναι αυτοί οι άνθρωποι τους οποίους και εννοούσα. Αυτοί που εκμεταλλεύονται το όνομα της ΑΕΚ, για να βγάλουν χρήματα, να εξυπηρετήσουν συμφέροντα και να φτιάξουν καριέρες...»

- Ποιους εννοείς;

«Δεν αναφέρομαι αποκλειστικά σε ανθρώπους που δουλεύουν στην ομάδα, αλλά σε παράγοντες που υποτίθεται ότι θέλουν το καλό της ομάδας, ατζέντηδες που συνεργάζονται μαζί της αλλά ακόμη και σε δημοσιογράφους που βρίσκονται στον περίγυρο! Τους ενδιαφέρει μόνο η προώθηση του εαυτού τους κι έτσι “ακυρώνουν” ακόμη και αυτούς που πραγματικά ενδιαφέρονται!»

- Πως είδες την ΑΕΚ αγωνιστικά;

«Δεν είναι καθόλου άσχημη ομάδα! Χθες, ήταν καλύτερη από μας και στο πρώτο μέρος είχε τον έλεγχο του αγώνα, απλά δείχνει να έχει μεγάλη αδυναμία στο σκοράρισμα, κάτι που ισχύει και για την δική μας ομάδα και αυτό, ξέρεις, δημιουργεί ψυχολογικό πρόβλημα σε κάθε ομάδα. Αν δεν πετυχαίναμε αυτό το τυχερό γκολ που σκόραρα, το πιθανότερο ήταν να είχαμε χάσει...»

- Γνωρίζοντας την ελληνική πραγματικότητα, θεωρείς ότι η ΑΕΚ μπορεί να σωθεί;

«Είναι στο μυαλό των παραγόντων και στο χέρι των ποδοσφαιριστών! Ο κόσμος της ΑΕΚ πρέπει να καταλάβει ότι το περιβάλλον γύρω από το οποίο βρίσκονται οι ποδοσφαιριστές της ομάδας επηρεάζει αρνητικά την απόδοσή τους. Ειδικότερα, όταν οι παίκτες είναι τόσο νέοι και δεν έχουν τις απαραίτητες εμπειρίες για να ανταπεξέλθουν σε τόσες δυσκολίες. Είναι πολύ δύσκολο για έναν ποδοσφαιριστή να αγωνίζεται για έναν ολόκληρο χρόνο χωρίς να πληρώνεται και κάθε μέρα να αντιμετωπίζει το ένα πρόβλημα μετά το άλλο! Είναι δύσκολο να παίζεις ποδόσφαιρο υπό αυτές τις συνθήκες και να ξέρεις ότι αν κάτι πάει στραβά και η ομάδα αποτύχει, τόσο οι παράγοντες όσο και οι οπαδοί θα στραφούν εναντίον σου. Μεγάλη πίεση για τόσο νέους ποδοσφαιριστές, όσο ταλέντο κι αν έχουν... Ο μόνος τρόπος για να τα καταφέρουν, είναι να κλείσουν τα αυτιά τους, να αδιαφορήσουν για το τι λέγεται και γράφεται και να παίξουν μέχρι το τέλος της σεζόν για τους εαυτούς τους και την ιστορία της ΑΕΚ...»

- Πως είναι τα πράγματα στην Καβάλα;

«Είναι μία δύσκολη χρονιά καθώς το ρόστερ συμπληρώθηκε χωρίς η ομάδα να έχει κάνει προετοιμασία για την Football League, αλλά το παλεύουμε... Για την ώρα, έχουμε σημαντικό επιθετικό πρόβλημα, αλλά πιστεύω ότι ο χρόνος δουλεύει υπέρ μας και αυτή η νίκη επί της ΑΕΚ και η πρόκριση στους “16” του Κυπέλλου, θα μας δώσει αυτοπεποίθηση για τη συνέχεια.»

www.gazzetta.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
FlashBack σε ό,τι αγαπήσαμε!!!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
FlashBack σε ό,τι αγαπήσαμε!!!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ