2012-12-21 12:17:04
Φωτογραφία για Εξαγωγές το αντίδοτο στην κρίση!
Ακόμη και μέσα στη σφοδρότερη δίνη της κρίσης, με την ύφεση να σκαρφαλώνει σε επίπεδα ρεκόρ, υπάρχουν επιχειρηματικές ιδέες που όχι μόνο επιζούν, αλλά... διαπρέπουν στο εξωτερικό.

Ιδέες καινοτόμες, που ξεκινούν από την Ελλάδα και κατακτούν τον κόσμο. Τι κοινό έχουν ένα παιχνίδι μυαλού, ένα τσάι με ελληνικά βότανα και ένα «καλάθι» με παραδοσιακά ελληνικά προϊόντα, όπως φέτα και ελαιόλαδο; Είναι μόνο τρεις από τις απαντήσεις που... κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά για την προσφιλή καταστροφολογία της εποχής.

Επιχειρηματικές κινήσεις που βασίζονται στην καινοτομία ή στην προστιθέμενη αξία της ελληνικής γης και στρέφονται σχεδόν αποκλειστικά στις αγορές του εξωτερικού, αφού η εσωτερική αγορά στραγγαλίζεται από την αφαίμαξη πόρων.

Τα νούμερα, άλλωστε, το αποδεικνύουν. Σύμφωνα με στοιχεία του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εξαγωγέων, το 2011 οι εξαγωγές της χώρας αυξήθηκαν κατά 37% σε σχέση με το 2010, ενώ το πρώτο 6μηνο του 2012 καταγράφηκε περαιτέρω αύξηση 4,3%.


Σύμφωνα με τον κ. Κώστα Χουσιάδη της εταιρείας Web it now, ένας αποτελεσματικός τρόπος για να γίνει πιο εύκολη η εξαγωγική διαδικασία είναι μέσα από το διαδίκτυο με την εφαρμογή πρακτικών προώθησης ιστοσελίδων.

Όπως και στους περισσότερους άλλους τομείς, έτσι και στις εξαγωγές, το διαδίκτυο αποτελεί το καλύτερο εργαλείο και το αποτελεσματικότερο όπλο για την αξιοποίηση και την ανάπτυξη τους.

Το μέλλον των εξαγωγών, μόνο αισιόδοξο μπορεί να είναι, για τον Έλληνα που διαθέτει άφθονο το "πολυμήχανο" στοιχείο.
vivanews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ