2012-12-21 12:14:02
Φωτογραφία για Έκρηξη οργής και θλίψη για την καταδίκη οικογενειάρχη στην Κύπρο
Συγκλονισμός αγανάκτηση αλλά και οργή είναι τα συναισθήματα που έχει προκαλέσει στην κοινή γνώμη, η περίπτωση του 52χρονου οικογενειάρχη από τη Λεμεσό, ο οποίος... άκουσε το Δικαστήριο να τον καταδικάζει, επιβάλλοντας του ποινή προστίμου 700 ευρώ επειδή, λόγω ανέχειας, έκλεψε τρία χαλούμια και κάποια άλλα τρόφιμα, αξίας λιγότερης των 20 ευρώ, από υπεραγορά, για να καλύψει προσωρινά κάποιες ανάγκες της οικογένειας του.

Η υπόθεση που καταγράφηκε χθες μέσα από σχετική είδηση στον «Φ», όπως ήταν αναμενόμενο, προκάλεσε «έκρηξη» συναισθημάτων σε πολίτες, οι οποίοι τηλεφωνούσαν για να δηλώσουν την οικονομική και ηθική συμπαράσταση τους στον άνθρωπο, αλλά και να εκφράσουν τον αποτροπιασμό τους για το αποτέλεσμα, στο οποίο κατέληξε η περίπτωσή του. Το θέμα αποτέλεσε χθες αντικείμενο ευρύτατου σχολιασμού σε όλα τα μέσα ηλεκτρονικής κοινωνικής δικτύωσης.

Είναι χαρακτηριστική η αντίδραση κατοίκου της Λευκωσίας, ο οποίος επικοινώνησε με τον «Φ» και κλαίγοντας από θλίψη αλλά και κυρίως από θυμό, διερωτήθηκε «πώς μπόρεσε η εν λόγω υπεραγορά να καταγγείλει αυτό τον άνθρωπο», αλλά και «ποιος δικαστής αντιμετώπισε όπως αντιμετώπισε τη συγκεκριμένη υπόθεση»
. Ο ίδιος πολίτης, όπως και αρκετοί άλλοι, οι οποίοι εξέφρασαν έντονα την απορία και για τον τρόπο που χειρίστηκε η Αστυνομία τη συγκεκριμένη περίπτωση, προθυμοποιήθηκαν να πληρώσουν το πρόστιμο που επιβλήθηκε στον 52χρονο ή ακόμα να τον συνδράμουν και με άλλους τρόπους στις οικονομικές δυσκολίες στις οποίες έχει βρεθεί.

Από επικοινωνία μας με τον δικηγόρο του ανθρώπου, πληροφορηθήκαμε ότι το πρόστιμο των 700 ευρώ που επιβλήθηκε στον 52χρονο, δεν έχει βέβαια πληρωθεί, αφού ο άνθρωπος δεν έχει για να το πληρώσει. Άλλωστε αν είχε χρήματα για να ψωνίσει για την οικογένεια του, δεν θα κατέφευγε στην κλοπή τροφίμων. Ο δικηγόρος, ο οποίος αντίκρισε ανθρωπιστικά, παρά καθαρά επαγγελματικά τη συγκεκριμένη περίπτωση, ζήτησε από το Δικαστήριο να ευκολυνθεί ο 52χρονος, καταβάλλοντας το πρόστιμο σε επτά μηνιαίες δόσεις των 100 ευρώ. Το Δικαστήριο, ωστόσο, διέταξε να καταβληθεί το πρόστιμο σε τέσσερις δόσεις, διευθέτηση που επίσης δεν αφήνει περιθώρια στον 52χρονο να ανταποκριθεί.

Να θυμίσουμε ότι ο 52χρονος, από την πρώτη στιγμή που συνελήφθη για την κλοπή τον περασμένο Μάιο δήλωσε μεταμέλεια για την πράξη του, εξηγώντας όμως ότι παρακινήθηκε από την άθλια οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται. Αξίζει να σημειωθεί ότι η περίπτωση του συγκεκριμένου ανθρώπου έχει και άλλες παραμέτρους, οι οποίες κατά κάποιον τρόπο, θα μπορούσε να πει κανείς ότι του δίνουν κάποια επιπλέον ελαφρυντικά, πέραν της καθαυτό οικονομικής του κατάστασης.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για άτομο με εκ γενετής αναπηρίες και άλλα προβλήματα υγείας, τα οποία καθιστούν την ικανότητα του για εργασία πολύ περιορισμένη. Παρ’ όλ’ αυτά εργαζόταν μέχρι τον περασμένο Απρίλιο, οπότε και απολύθηκε περνώντας στην ανεργία. Και βέβαια λόγω ακριβώς της κατάστασης του, κάθε άλλο παρά εύκολο είναι να εργοδοτηθεί εκ νέου σε οποιοδήποτε άλλο επαγγελματικό τομέα. Εδώ και καιρό έχει υποβάλει αίτηση για σύνταξη ανικανότητας και ακόμα αναμένει. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ