2012-12-21 07:43:03
Φωτογραφία για «Αναγκαία επιλογή ο μνημονιακός προϋπολογισμός»
Ως «αναγκαία επιλογή» χαρακτήρισε τον προϋπολογισμό που εγκρίθηκε χθες το βράδυ από την κυπριακή βουλή, ο υποψήφιος για την προεδρία, Νίκος Αναστασιάδης.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αναστασιάδης, «ουδείς θα επιθυμούσε έναν προϋπολογισμό που φέρνει δύσκολα μέτρα στην κοινωνία, όμως τα πράγματα αφέθηκαν να φτάσουν ως εδώ».

Και πρόσθεσε: «Η σχεδόν ομόφωνη ψήφιση του προϋπολογισμού φανερώνει πως οι πολιτικές δυνάμεις συναισθάνονται τη σοβαρότητα των στιγμών για την οικονομία και την κοινωνία».

Ο κ. Αναστασιάδης, ο οποίος προηγείται στις δημοσκοπήσεις των άλλων υποψηφίων, με μεγάλη διαφορά, δεσμεύτηκε, πως αν ο λαός τον τιμήσει με την ψήφο του θα τηρήσει αξιόπιστη στάση έναντι των δανειστών της Κύπρου και θα επιδιώξει βελτίωση των όρων της σύμβασης, που πλήττουν το βιοτικό επίπεδο των ευάλωτων ομάδων του λαού.

Την ίδια στιγμή, ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού, χαρακτήρισε ως «οδυνηρότατη επιλογή» το γεγονός ότι η Κύπρος οδεύει προς την υπογραφή μνημονίου, τονίζοντας ότι η χώρα οδηγήθηκε στον μηχανισμό στήριξης «λόγω της τρύπας των δισεκατομμυρίων από τα εγκληματικά λάθη των τραπεζών».


Παρουσιάζοντας τα συμπεράσματα της συνόδου της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, η οποία εξέτασε την κατάσταση στην οικονομία, επέκρινε την αντιπολίτευση για υπόσκαψη της κυβέρνησης, τόσο πριν όσο και κατά τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης.

Ο κ. Κυπριανού ανέφερε ότι επιβάλλεται να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι για την κατάσταση της οικονομίας, να στηριχθούν οι εργαζόμενοι και το συνδικαλιστικό κίνημα και να ληφθεί μέριμνα, ώστε ο φυσικός πλούτος του νησιού να συμβάλλει στην αντιμετώπιση των συνεπειών του μνημονίου. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ