2024-02-14 12:13:17
Φωτογραφία για Σκι με τρένο: Μια εύκολη επιλογή
Εδώ είναι μερικές από τις καλύτερες επιλογές για να φτάσετε στις πίστες του σκι της Ευρώπης αυτόν τον χειμώνα με τρένο.

Γιατί να μην πάρετε ένα τρένο για τα βουνά; Φαίνεται ότι νέες υπηρεσίες εμφανίζονται συνεχώς. Δύο συγκεκριμένα, το Eurostar Snow και το Ferrovie dello Stato στην Ιταλία, έχουν αρχίσει να τρέχουν τους τελευταίους μήνες.

euronews.com

Οι πλαγιές των Άλπεων φέρνουν περίπου 50 εκατομμύρια τουρίστες μόνο στη Γαλλία κάθε χρόνο.

Τα τρένα μπορεί μερικές φορές να είναι λίγο πιο ακριβά, αλλά συχνά θα σας φέρουν πιο κοντά στον χιονισμένο προορισμό σας από ένα αεροπλάνο , που σημαίνει ότι το ταξίδι σας είναι, μακροπρόθεσμα, ευκολότερο και πιο πράσινο.

Εδώ είναι ο οδηγός μας για μερικές από τις καλύτερες επιλογές για ταξίδια με τρένο για το ταξίδι σας για σκι.

Γιατί να μην δείτε τα λαμπερά φώτα του Val d'Isère με τον φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο; Kamala Bright μέσω Unsplash


Eurostar Snow - Λονδίνο στις Γαλλικές Άλπεις

Η νέα υπηρεσία που ξεκίνησε από τη γνωστή γραμμή Λονδίνου προς Παρίσι θα μεταφέρει τους λάτρεις του χιονιού απευθείας στα θέρετρα Chambéry, Albertville, Moûtiers, Aime-La-Plagne, Landry και Bourg-Saint-Maurice στις γαλλικές Άλπεις.

Μέχρι τις 6 Απριλίου, όσοι ταξιδεύουν από τις Βρυξέλλες και το Άμστερνταμ μπορούν να πληρώσουν από 55 € και 65 € για εισιτήριο απλής μετάβασης.

Είναι λίγο πιο περίπλοκο για άτομα που ταξιδεύουν στα βουνά από το London St Pancras - αλλά όχι απαγορευτικά.

Οι επιβάτες θα πρέπει να πάρουν ένα Eurostar στη Λιλ στη βόρεια Γαλλία, πριν μεταβούν σε ένα τρένο TGV που τρέχει κατευθείαν στις Άλπεις.

Τα εισιτήρια για αυτήν την υπηρεσία ξεκινούν από 116 € απλής μετάβασης. Θα φτάσετε ακριβώς στην καρδιά των Άλπεων, με εύκολη πρόσβαση σε διαρκώς δημοφιλή θέρετρα, όπως το Courchevel, το Val Thorens, το Tignes και το Val d'Isère.

Τώρα μπορείτε να ανεβείτε στο Eurostar μέχρι τις γαλλικές Άλπεις Frederic Köberl μέσω Unsplash

Η διαδρομή του Ouigo από το Παρίσι προς το Bourg-Saint-Maurice

Η γαλλική εταιρεία χαμηλού κόστους Ouigo επιστρέφει αυτή τη σεζόν σκι με την υπηρεσία Grande Vitesse που εκτελεί δρομολόγια από το Παρίσι στο Bourg-Saint-Maurice έως τις 24 Μαρτίου.

Είναι επίσης μια γρήγορη επιλογή, αναχώρηση από το Παρίσι Gare du Lyon στις 10.42 π.μ. και άφιξη στο Bourg Saint Maurice στις 16:27 μ.μ.

Αυτή η εναλλακτική είναι ιδιαίτερα πράσινη όταν κοιτάτε το ταξίδι από άκρη σε άκρη.

Το Bourg βρίσκεται στους πρόποδες της περίφημης περιοχής σκι Les Arcs . Κατά την άφιξή σας, ένας τελεφερίκ σας μεταφέρει από την πόλη στο χιονοδρομικό κέντρο Arc 1600 σε μόλις επτά λεπτά - που σημαίνει ότι μπορείτε να κάνετε ολόκληρο το ταξίδι σας σιδηροδρομικώς.

Πηγαίνετε στο Les Arcs σιδηροδρομικώς μόνος με τη διαδρομή Ouigo's Paris προς Bourg-Saint-Maurice Tomas Yates μέσω Unsplash

Ferrovie dello Stato - Ρώμη στους Δολομίτες

Εάν βρίσκεστε σε χειμερινό διάλειμμα στη Ρώμη ή, μάλιστα, αν ζείτε στην Αιώνια Πόλη, η ιταλική σιδηροδρομική εταιρεία Ferrovie dello Stato ξεκίνησε πρόσφατα μια υπηρεσία για το χιόνι. Το νέο τρένο ύπνου Espresso Cadore μεταφέρει τους ταξιδιώτες από τη Ρώμη στην Cortina d'Ampezzo - ένα παγκοσμίου φήμης θέρετρο γνωστό ως η Βασίλισσα των Δολομιτών .

Η Cortina δεν ήταν απλώς η έδρα των πρώτων χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων της Ιταλίας το 1956, αλλά θα τους φιλοξενήσει και πάλι το 2026.

Μέχρι τις 25 Φεβρουαρίου, ο κοιμώμενος θα αναχωρήσει από το Termini της Ρώμης τα βράδια της Παρασκευής στις 21:40, φτάνοντας στο Calalzo di Cadore λίγο πριν τις 8:00 π.μ. το επόμενο πρωί.

Από εκεί, οι επιβάτες θα κάνουν μια σύντομη διαδρομή με το λεωφορείο για την Cortina όπου μπορούν να πάνε κατευθείαν στο χιόνι.

Άποψη των εμβληματικών πλαγιών της Cortina d'Ampezzo, Ιταλία Betty Subrizi μέσω Unsplash

Άμστερνταμ στην Αυστρία με το Ski Express της TUI

Εάν ζείτε στην Ολλανδία αλλά αγαπάτε τα σπορ στο χιόνι, δεν υπάρχει άλλη επιλογή από το να κατευθυνθείτε σε μια πιο ορεινή περιοχή για να πάρετε τη λύση σας.

Εκεί έρχεται το τρένο «Ski Express» της TUI . Τώρα στο δεύτερο έτος του, το τρένο, που φεύγει από το Άμστερνταμ κάθε Παρασκευή βράδυ έως τις 31 Μαρτίου, συνδέει την ολλανδική πρωτεύουσα με μερικά από τα μεγαλύτερα και καλύτερα χιονοδρομικά κέντρα της Αυστρίας.

Σταματώντας επίσης στην Ουτρέχτη, συνεχίζει κατευθείαν στα αυστριακά βουνά.

Μια συνεργασία με την GreenCityTrip, μια ολλανδική νεοφυή επιχείρηση που προσφέρει σιδηροδρομικά ταξίδια σε όλη την Ευρώπη, υπάρχει μια μικρή αλίευση.

Αν θέλετε να οδηγήσετε αυτό το τρένο, ο μόνος τρόπος είναι να κλείσετε ένα πακέτο διακοπών TUI διάρκειας 10 ημερών.

Ωστόσο, αν αυτό δεν είναι για εσάς, η συνεργασία επεκτείνει συνεχώς τις προσφορές της και είναι δυνατό να επιβιβαστείτε στα νυχτερινά τρένα τους από την Ολλανδία για την Κοπεγχάγη, την Πράγα, τη Βιέννη, τη Βενετία, το Μιλάνο και τη Φλωρεντία.

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ