2012-12-21 01:45:04
Φωτογραφία για Στον 'πάγο' ο ‘Έβρος και τα σχολεία του
Στα «λευκά» ντύθηκε ο Έβρος με τη πρώτη χιονόπτωση γι' αυτό το χειμώνα να κάνει την εμφάνισή της ακόμη και στην Αλεξανδρούπολη. Μάλιστα τα ξημερώματα της Πέμπτης η θερμοκρασία έπεσε ακόμη και στους -10 στον ορεινό όγκο του Σουφλίου.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας εκχιονιστικά μηχανήματα καθάριζαν το οδόστρωμαπροκειμένου να μην προκύψουν προβλήματα στο οδικό δίκτυο του νομού. Σε ορισμένες περιοχές χιόνιζε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, το πρωί όμως λόγω της θερμοκρασίας τα πάντα ήταν παγωμένα.

Ο παγετός που επικραστούσε στον κεντρικό και βόρειο Έβρο έκανε τους Δημάρχους να πάρουν την απόφαση την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου τα σχολείαπρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στους Δήμους Ορεστιάδας, Διδυμοτείχου και Σουφλίου να είναι κλειστά. Το κουδούνι όμως δε χτύπησε ούτε στα σχολεία των Φερών και του Πέπλου του Δήμου Αλεξανδρούπολης, καθώς και σε αυτές τις περιοχές οι δρόμοι ήταν «παγωμένοι».

Σύμφωνα με την ενημέρωση από υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου βελτίωση του καιρού αναμένεται από το απόγευμα της Πέμπτης.

Για τη λειτουργία των σχολείων την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου αποφασίστηκαν τα εξής:

-Στην περιοχή ευθύνης του Δήμου Ορεστιάδας τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά.

-Στο Δήμο Διδυμοτείχου τα σχολεία δε θα λειτουργήσουν.

-Στο Δήμο Σουφλίου θα παραμείνουν κλειστά.

-Σε Φέρες και Πέπλο τα εκπαιδευτικά ιδρύματα θα λειτουργήσουν κανονικά.
e-evros.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ