2012-12-20 10:39:03
Φωτογραφία για Οι πνιγμένοι στα «έσχον» με κρυμμένα τα «πόθεν»
του Παναγιώτη Τσολάκη

Ο τίτλος του κειμένου είναι μια πολύ πετυχημένη απεικόνιση της πραγματικότητας για τα οικονομικά των πολιτικών από τον γερόλυκο της δημοσιογραφίας Χ. Πασαλάρη Την ώρα που αυξάνονται τα «έσχον» των πολιτικών χωρίς να αποκαλύπτονται τα «πόθεν», την ίδια ώρα αυξάνουν τα χρέη των πολιτών χωρίς να τους γίνεται γνωστό «πόθεν» προέκυψαν!

Οι έχοντες την ευθύνη της ισονομίας και της δικαιοσύνης, την ευθύνη της εφαρμογής του Συντάγματος ότι όλοι οι πολίτες είναι ίσοι απέναντι των νόμων, οι ίδιοι άνθρωποι φροντίζουν να εφαρμόζουν ότι συμφέρει στους οικονομικά ισχυρούς με κέρδος την αύξηση των προσωπικών περιουσιακών τους στοιχείων.

Υψηλός μισθός, υψηλές παροχές, υψηλές ασυλίες, υψηλές προστασίες, υψηλές διακρίσεις με σχεδόν μηδενική ή πολύ χαμηλή φορολογία, άτοκα δάνεια! Αυτή είναι η προσφορά τους στην κοινωνία που οικιοθελώς θέλησαν να προσφέρουν;


Το κοινωνικό κράτος καταργήθηκε παντελώς, η δημόσια περιουσία και ο Εθνικός πλούτος παραδόθηκε, ελέω πολιτικών υπογραφών, στα διεθνή αρπακτικά με τους χειρότερους διεθνώς όρους! Παράδοση εθνικής κυριαρχίας άνευ όρων!

Η Ελληνική κοινωνία στενάζει και οι εθνικοί σωτήρες αναγγέλλουν κι άλλη αύξηση του ρεύματος για να βυθίσουν σε ακόμα περισσότερο σκότος την ελληνική κοινωνία! Τα κοινωνικά αγαθά, που κάθε κυβέρνηση έχει χρέος να φροντίζει να είναι προσιτά και στον τελευταίο πολίτη, τα κατάντησε απρόσιτα στο σύνολο της ελληνικής κοινωνίας, ενώ για αυτούς τίποτα δεν είναι απρόσιτο!

Σε τοπικό κανάλι (Δυτική Μακεδονία) πριν λίγες ημέρες, ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ, κ. Φωτόπουλος, στον οποίο πολλά μπορεί να του προσάπτουν κάποιοι, ήταν πολύ κατατοπιστικός για το τι θα συμβεί με την ΔΕΗ στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας. Μικρές ΔΕΗ που θα παραχωρηθούν σε ιδιώτες με ορεκτικό κι ένα υδροηλεκτρικό. Το απόλυτο τελειωτικό χτύπημα!

Αύξηση της ανεργίας, λιγότερη εισροή μισθών και εισοδημάτων, συνεπώς λιγότερη κατανάλωση, άρα κλείσιμο και πολλών άλλων ιδιωτικών επιχειρήσεων και καταστημάτων, από όσα έμειναν! Προίκα θα απομείνει το σεληνιακό τοπίο και τα εγκλωβισμένα Δημοτικά διαμερίσματα που έπρεπε ήδη να είχαν μετεγκατασταθεί!

Δυστυχώς πέραν της κυβερνητικής πολιτικής και η τοπική αυτοδιοίκηση της περιοχής αδράνησε εγκληματικά, γιατί ποτέ δεν προσπάθησε να δημιουργήσει εναλλακτικές λύσεις, όπως της γεωργίας, της βιοτεχνίας, των μικρών επιχειρήσεων, της οικογενειακής επιχείρησης, της οικόσιτης παραγωγής, της αξιοποίησης και διάθεσης τοπικών και παραδοσιακών προϊόντων, της εκμετάλλευσης που απορρέει από το φυσικό κάλος της περιοχής, του βιομηχανικού, θρησκευτικού και ιστορικού τουρισμού.

Δυστυχώς σήμερα το κλίμα για τέτοιες στροφές και δραστηριότητες είναι δραματικά αρνητικό.

Λύσεις για όλα τα προβλήματα υπάρχουν, ακόμα και για τα πιο δύσκολα, αρκεί να υπάρχει η πολιτική βούληση και το πολιτικό χρέος να δοθούν λύσεις και όχι να συνεχίζουν σε μη λύσεις και σε αδιέξοδα.

Οι άνθρωποι είναι ομοιόμορφοι, δεν είναι όμως ίδιοι. Η μοναδικότητα χαρακτηρίζει την προσωπικότητα και οι αξίες που έχει ιεραρχήσει κάθε άνθρωπος. Το ίδιο ισχύει και για την πολιτική.

Συνεπώς δεν είναι όλοι το ίδιο. Οι δυο βουλευτίνες του νομού έκαναν τόσες επερωτήσεις στη βουλή για τοπικά ζητήματα και προβλήματα όσες δεν έκαναν χρόνια κάποιοι άλλοι. Δεκτές οι όποιες ενστάσεις για περισσότερη δυναμική για να επιτευχθούν λύσεις. Όμως για να σώσει ένας γιατρός τον ασθενή δεν φτάνουν μόνο οι δικές του προσπάθειες. Χρειάζεται να έχει την θέληση και ο ασθενής να παλέψει και να μην έχει παραδοθεί περιμένοντας το μοιραίο.

Δυστυχώς σήμερα ούτε ο γιατρός επιδιώκει την θεραπεία αλλά ούτε ο ασθενής έχει διάθεση για να σωθεί. Αυτό είναι το χειρότερο σύμπτωμα της εποχής και αν δεν ανατραπεί, τότε η ελπίδα θα εναποτεθεί σε ένα θαύμα!

Οι κριτικές δεν αρκούν για να επιβληθεί το καινούργιο. Όλοι οι τετριμμένοι, για να μην αναφέρω βαριές εκφράσεις, δηλώνουν ότι δεν θα πάνε στα σπίτια τους. Αυτοί θα εκπροσωπούν το καινούργιο;

Αυτήν την ευθύνη κι αυτό το χρέος το έχει η κοινωνία και η νέα γενιά. Να βάλει στην άκρη το παλιό και να γίνει ο απόλυτος δημιουργός του νέου περιβάλλοντος του καινούργιου, του υγιές, του καθαρού! Κι αν μέσα στο καινούργιο υπάρχουν και μολυσμένα κύτταρα, συχνό φαινόμενο, υπάρχει η άμεση δημοκρατία για να τα αποβάλλει η κοινωνία!

Στην άκρη το παλιό και οι παλιοί που ευθύνονται για την χρεοκοπία της χώρας! Και αν δεν θέλουν την άκρη και θέλουν να είναι οδηγητές τότε υπάρχει η τεράστια κοινωνική ώθηση που μπορεί να τους πάει εκεί που δεν φαντάζονται και μαζί με αυτούς κι όσοι θέλουν να μολύνουν το καινούργιο και όσους είναι ήδη μολυσμένοι και θέλουν να παραμείνουν για να διασπείρουν τον ιό τους!

Ο σοφός αγρότης μου μήνυσε, γράφει ο Πασαλάρης, : ορμήνεψε στους τρεις αρχηγούς που θα μαζευτούν απόψε, ότι τα πολλά λεφτά είναι σαν τα κόπρανα. Όσο τα απλώνεις κάνουν καλό, όσο τα σωρεύεις ΒΡΩΜΑΝΕ!..». Αν λοιπόν οι «500» απλώσουν μερικά από τα κρυφά «έσχον» τους υπέρ του κοινωνικού συνόλου θα ανακαλύψουν ότι η αφαίρεση είναι η καλύτερη πράξη της Αριθμητικής… Είναι λύτρωση! Τολμούν;

Αφαίρεση των δήθεν κορυφαίων και επώνυμων της πολιτικής για να λυτρωθεί η χώρα. Η συσσώρευση όλων αυτών έχει το αποτέλεσμα που λέει ο αγρότης! Από εκεί έρχεται όλη η δυσωδία και η μπόχα. Από αυτούς και από εκείνους που τους υπηρετούν! Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ