2012-12-20 10:35:25
Φωτογραφία για Γ. Στουρνάρας: Καθοριστικό το επόμενο έτος
Καθοριστική για το μέλλον της Ελλάδας στην Ευρωζώνη θα είναι η επόμενη χρονιά, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος προειδοποιεί τους ευρωπαίους ηγέτες ότι η Αθήνα εξακολουθεί να αντιμετωπίζει τον «πιθανό κίνδυνο» εξόδου από το ευρώ Σε συνέντευξή του στους Financial Times, ο κ. Στουρνάρας επισημαίνει ότι η Ελλάδα μπορεί να τα καταφέρει αν η κυβέρνηση τηρήσει τις δεσμεύσεις της απέναντι στην τρόικα.

«Μπορούμε να τα καταφέρουμε το επόμενο έτος εάν μείνουμε προσηλωμένοι στο πρόγραμμα που συμφωνήθηκε με την Ε.Ε. και το ΔΝΤ Η διάσπαση θα προέλθει εάν το πολιτικό σύστημα βρεθεί σε μη διαχειρίσιμη κατάσταση», σημειώνει.

Εκτιμά επίσης πως ό,τι έχει κάνει έως τώρα η κυβέρνηση είναι σημαντικό, αλλά όχι αρκετό για να επιτευχθεί μια μόνιμη λύση για την Ελλάδα. «Το θέμα τώρα είναι η εφαρμογή», λέει ο κ. Στουρνάρας.

Στη συνέντευξή του ο ΥΠΟΙΚ αναφέρεται όμως και στον κίνδυνο χρεοκοπίας, που, όπως λέει, συνεχίζει να υπάρχει. «Η απόφαση των εταίρων μας να μας δώσουν τόσα πολλά χρήματα - περισσότερα από ό,τι αναμέναμε - περιορίζει σημαντικά τον κίνδυνο... συνεχίζουμε να βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τον κίνδυνο χρεοκοπίας», υποστηρίζει.

Αναφερόμενος στο 2013, εκτιμά ότι θα είναι «ένα πολύ δύσκολο έτος». «Αλλά εάν συνεχίσουμε την πορεία, μειώσουμε το έλλειμμα και ολοκληρώσουμε τα μέτρα ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας, το 2014 και το 2015 θα είναι πολύ πιο εύκολα χρόνια.» Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ