2012-12-20 07:35:03
Φωτογραφία για Κερδίζουν «έδαφος» τα επιτραπέζια παιχνίδια
Καφέ και τάβλι ή χαρτιά ήταν η αγαπημένη ενασχόληση των παλιότερων γενεών στα καφενεία της Ελλάδας. Τα χρόνια πέρασαν τα καφενεία έγιναν σύγχρονες καφετέριες και η αγαπημένη συνήθεια του καφέ πλέον συνοδεύεται με τα επιτραπέζια παιχνίδια που κυκλοφορούν στην αγορά.

Στην Αθήνα, αλλά και σε άλλες πόλεις τις Ελλάδας ολοένα και περισσότερα καφέ προσφέρουν τη δυνατότητα στους πελάτες τους μαζί με τον καφέ τους να παίξουν και κάποιο από τα επιτραπέζια παιχνίδια που διαθέτουν, με τακτικούς θαμώνες τους νέους, κυρίους τους φοιτητές.

Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό των καφέ που έχουν επιτραπέζια παιχνίδια αποτελεί το προσωπικό που εργάζεται σ’ αυτά, καθώς πρόκειται για ανθρώπους που είναι πολύ καλοί γνώστες των παιχνιδιών, έτσι ώστε να παρέχουν στους παίκτες τις απαραίτητες συμβουλές για τους κανόνες και τους όρους του κάθε παιχνιδιού.

Όπως δηλώνει στο ΑΠΕ -ΜΠΕ ο Κώστας Χιωτέλης, ιδιοκτήτης καφέ με επιτραπέζια παιχνίδια στην περιοχή του Ζωγράφου, σημαντικό στα καταστήματα αυτά είναι να υπάρχει συνάφεια τιμής και ποιότητας, δηλαδή χαμηλές τιμές με καλής ποιότητας παιχνίδια.


Το κατάστημα του κ. Χιωτέλη διαθέτει περισσότερα από 400 επιτραπέζια παιχνίδια από όλο τον κόσμο, τα οποία μπορεί κάποιος να παίξει απολαμβάνοντας τον καφέ του, το παγωτό, τα snacks ή ένα υπέροχο γλυκό.Τα παιχνίδια στα καφέ αυτά είναι ποικίλης ύλης, γνώσεων, δράσης, στρατηγικής, τύχης.

«Στην εποχή των ηλεκτρονικών παιχνιδιών είναι ευχάριστο να βλέπουμε τους νέους να προτιμούν τα επιτραπέζια παιχνίδια που αναμφίβολα μπορούν να προσφέρουν αυτό που δεν μπορεί να προσφέρει το ψυχρό γυαλί ενός υπολογιστή, όπως συντροφικότητα, διαδραστικότητα και άμεση σύσφιξη σχέσεων ακόμα και μεταξύ ατόμων που αρχικά δεν είχαν ιδιαίτερη σχέση μεταξύ τους» λέει ο κ. Χιωτέλης

Η Αλίκη Αλεξοπούλου, ιδιοκτήτρια καφέ με επιτραπέζια στην περιοχή του Γουδή, έχει στο κατάστημά της μεγάλοη συλλογή με επιτραπέζια παιχνίδια που μπορεί κανείς να παίξει με την παρέα του.

«Αυτό που χαρακτηρίζει το μαγαζί μας είναι ότι δίνει τη δυνατότητα σε παρέες να έρθουν ακόμα πιο κοντά, καθώς λόγω των παιχνιδιών μας κάθονται πολλές ώρες και επικοινωνούν με το μοναδικό τρόπο που μπορούν να το κάνουν μόνο μέσα από ένα επιτραπέζιο παιχνίδι» τονίζει. Μάλιστα στο κατάστημά της διοργανώνει και τουρνουά επιτραπέζιων παιχνιδιών με χρηματικό. «Πραγματικά η ανταπόκριση του κόσμου είναι μεγάλη και χαιρόμαστε που αυτή η επιχειρηματική μας προσπάθεια στέφεται υπό πλήρης επιτυχία», λέει.

Ανάλογα καταστήματα λειτουργούν και σε άλλα σημεία της Αθήνας, όπως στα Εξάρχεια και στους Αμπελοκήπους, ενώ το γεγονός της επιτυχημένης λειτουργίας τους δίνει παράλληλα την ευκαιρία για εργασία σε αρκετούς νέους ανθρώπους που ψάχνουν ένα καλό μεροκάματο. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ