2012-12-20 05:11:03
Φωτογραφία για Τα κουνούπια «αγαπούν» τους άντρες
Eίναι καλά γνωστό πως τα κουνούπια βρίσκουν μερικούς ανθρώπους πολύ πιο... νόστιμους απ΄ ό,τι άλλους. Η ευρεία αντίληψη, όμως, είναι πως τα κουνούπια προτιμούν τις γυναίκες διότι προσελκύονται από τα οιστρογόνα τους- την ορμόνη του γυναικείου φύλου δηλαδή.

Η αλήθεια είναι πως όντως το φύλο παίζει ρόλο στις... προτιμήσεις των κουνουπιών, αλλά όχι όπως νομίζουν οι πολλοί. Πρόσφατη μελέτη στην επιθεώρηση «Αnnals of Ιnternal Μedicine» αποκαλύπτει ότι οι άντρες έχουν περισσότερες πιθανότητες να δεχτούν τις επιθέσεις των κουνουπιών, κυρίως επειδή είναι πιο μεγαλόσωμοι από τις γυναίκες!

«Οι μεγαλόσωμοι άνθρωποι τείνουν να προσελκύουν περισσότερο τα κουνούπια», σημειώνουν οι ερευνητές στο άρθρο τους, «ίσως διότι ένα μεγάλο σώμα εκπέμπει περισσότερη θερμότητα ή διοξείδιο του άνθρακα».

Του λόγου το αληθές αποδεικνύει μία άλλη μελέτη, η οποία έδειξε πως όταν μια γυναίκα αυξάνει τον όγκο της εξαιτίας της εγκυμοσύνης γίνεται πολύ πιο..
. δελεαστική για τα κουνούπια. Η μελέτη αυτή, που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση «Τhe Lancet» το 2000, έδειξε ότι οι έγκυοι προσελκύουν διπλάσια κουνούπια απ΄ ό,τι οι άλλες γυναίκες- ίσως διότι λόγω της εγκυμοσύνης και του πρόσθετου βάρους εκπνέουν περισσότερο διοξείδιο του άνθρακα και έχουν υψηλότερη σωματική θερμοκρασία, με αποτέλεσμα να γίνονται ευκολότερα αντιληπτές από τα έντομα.

Ισχυρή προσελκυστική ουσία είναι και το γαλακτικό οξύ, το οποίο παράγεται όταν ιδρώνουμε και εξηγεί γιατί μας επιτίθενται περισσότερο τα κουνούπια όταν βρισκόμαστε έξω και κάνει ζέστη, κατά τον δρα Κλίφορντ Μπάσετ, από το Ιδρυμα Αλλεργίας και Ασθματος της Νέας Υόρκης. «Τα κουνούπια μπορούν να αντιληφθούν αυτές τις χημικές ουσίες από 30 μέτρα μακριά», λέει. Τι μπορούν να κάνουν όσοι δέχονται ανηλεείς επιθέσεις από τα κουνούπια; Ο δρ Μπάσετ συνιστά να χρησιμοποιούν εντομοαπωθητικά και να λαμβάνουν ένα μη υπνωτικό αντισταμινικό από το στόμα πριν βγουν για να περάσουν την βραδιά τους σε υπαίθριους χώρους, ώστε να ελαττώσουν την φαγούρα από τα τσιμπήματα.
tanea.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ