2012-12-19 01:25:03
Φωτογραφία για Κάνε spa στο σπίτι, εντελώς δωρεάν!
Θες να κάνεις στον εαυτό σου ένα δώρο ενόψει Χριστουγέννων; Κάνε σπα στο σπίτι: είναι απλό, χωρίς κόστος και θα κάνει τους πάντες στο ρεβεγιόν να απορούν με το πόσο ξεκούραστη και περιποιημένη είσαι!

Το star.gr σου παρουσιάζει απλά βήματα για τέλεια περιποίηση και χαλάρωση!

1. Προετοιμασία

Τακτοποίησε τον χώρο του μπάνιου και βάλε καθαρές πετσέτες.

Βάλε την αγαπημένη σου μουσική να παίζει (κατά προτίμηση μην βάλεις σουξέ της πίστας, αλλά κάτι πιο... χαλαρωτικό) και άναψε κεριά (αν θες, αρωματικά).

2. Μπες στον ατμό

Κλείστε την πόρτα του μπάνιου και άρχισε να γδύνεσαι, όσο γεμίζεις την μπανιέρα σου με ζεστό νερό.

Το σπιτικό χαμάμ σου είναι έτοιμο σε λίγα λεπτά και μπορείς να αρχίσεις την περιποίησή σου!

Το νερό θα πρέπει να είναι χλιαρό προς ζεστό. Ρίξε άλατα και «βούλιαξε» στην μπανιέρα για περίπου10 λεπτά.


Για να ξεκουράσεις τα μάτια σου, κόψε δύο φέτες αγγούρι ή πατάτα, κλείσε τα βλέφαρα και άσε τα λαχανικά να κάνουν την δουλειά τους, όσο εσύ χαλαρώνεις 3. Ας αρχίσουν τα beaute

Ξεκίνα το σπιτικό spa κάνοντας απολέπιση. Όχι, δεν χρειάζεται να αγοράσεις κάποιο body scrub αλλά να φτιάξεις το δικό σου προϊόν απολέπισης με φρούτα και ζάχαρη ή αλάτι.

Κάνε μίνι πεντικιούρ, τρίβοντας με ελαφρόπετρα τις φτέρνες και άλλα τυχόν σκληρά σημεία στα πόδια σου και λίμαρε τα νύχια σου.

Για να τονώσεις τα νυχάκια σου, ανακάτεψε ένα φλιτζάνι ελαιόλαδο με δύο φλιτζάνια ζάχαρη και τρίψε το μείγμα σε χέρια και πόδια, επιμένοντας ιδιαίτερα στα πετσάκια. Άφησέ το να δράσει για 15 λεπτά και σκούπισέ το με ζεστή πετσέτα.

Ξεπλύσου με κρύο νερό (όσο αντέχεις ε;) για να είναι το δέρμα σου πιο σφριγηλό.

Σκουπίσου με καθαρή πετσέτα ταμποναριστά και άπλωσε σε όλο σου το σώμα ενυδατική κρέμα ή λάδι σώματος, κάνοντας ελαφρύ μασάζ.

4. Με το κούτελο καθαρό

Για να περιποιηθείς το προσωπάκι σου, δύο είναι οι συμβουλές:

1. σε ένα μπολ με ζεστό νερό ρίξε μερικές σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας. Βούτηξε μία μικρή πετσέτα και τοποθέτησε την κομπρέσα στο πρόσωπο και τον λαιμό σου.

2. ατμόλουτρο: σε μία κατσαρόλα με βραστό νερό, ρίξε ροδοπέταλα. Στη συνέχεια βάλε από πάνω το κεφάλι σου και σκεπάσου με μία πετσέτα. Μείνε έτσι για περίπου 15 λεπτά και άσε τον ατμό να κάνει την δουλειά του, ενώ στο τέλος σκουπίσου ταμποναριστά με καθαρή πετσέτα (όχι αυτή που σκούπισες το σώμα σου).

5. Βάψε τα νυχάκια σου

Με το δέρμα καθαρό και αφού τυλιχτείς στο αγαπημένο σου μπουρνούζι, ήρθε η ώρα να ασχοληθείς με τα νύχια σου.

Εννοείται ότι τα έχεις ήδη ξεβάψει, οπότε πέρασε κατευθείαν στο λιμάρισμα για να τους δώσεις σχήμα (της μόδας φέτος είναι και τα στρογγυλά νύχια και εκείνα με σχήμα αμυγδάλου).

Πέρασε μία στρώση διάφανη βάση και στη συνέχεια το αγαπημένο σου χρώμα. Σταθεροποίησε το χρώμα με ακόμα μία στρώση βάσης (αφού έχει στεγνώσει το μανό ε;) και... έτοιμα!

6. Relax, take it easy

Για να ολοκληρώσεις την χαλάρωση, φτιάξε ένα χαμομήλι ή άλλο αφέψημα με βότανα της αρεσκείας σου και «άραξε» στον καναπέ, διαβάζοντας ένα βιβλίο, ακούγοντας μουσική ή βλέποντας την αγαπημένη σου ταινία!
star.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ