2012-12-18 22:14:03
Φωτογραφία για ΣΤΟΝ... ΑΕΡΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ!
Στον... αέρα βρίσκονται τα τηλεοπτικά δικαιώματα της Α1 και ενδεχομένως η συνέχεια του πρωταθλήματος, μετά την σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΣΑΚΕ, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το "pamesports.gr".

Αναλυτικά Αιτία η ρήξη στις σχέσεις της διαφημιστικής εταιρείας Taff, που είχε αναλάβει ρόλο μεσολαβητή στην συμφωνία με την ΕΡΤ, με τις 12 ομάδες της Α1 και την Λίγκα. Ρήξη, που αναγκάζει τον ΕΣΑΚΕ να διαπραγματευτεί μόνος του την συμφωνία με την κρατική τηλεόραση!

Που οφείλεται η ρήξη; Στην σημερινή συνεδρίαση κλήθηκε για να παρουσιάσει την τελική συμφωνία με την ΕΡΤ ο εκπρόσωπος της διαφημιστικής εταιρείας Ντίνος Ντέρης, ο οποίος ενημέρωσε τις 12 ομάδες ότι το ποσό των 1.700.000 ευρώ, που τους αναλογεί θα φορολογηθεί στο σύνολο του με ποσοστό 21%. Οι 12 ΚΑΕ είχαν ενημερωθεί αρχικά ότι το ποσό των 1.700.000 ευρώ επρόκειτο να φορολογηθεί κατά το ήμισυ με ποσοστό 21%, καθώς το μισό ποσό θα δοθεί σε διαφημιστικό χρόνο.


Η παρακράτηση με τα δεδομένα, που παρουσίασε ο εκπρόσωπος της Taff ανέρχεται στα περίπου 400.000 ευρώ, τα οποία, ασφαλώς, αφαιρούνται από τα χρήματα, που θα εισπράξουν οι ομάδες και τα οποία δεν θα ξεπεράσουν «καθαρά» τα 1.300.000 ευρώ!

Το... θερμόμετρο στην συνεδρίαση άγγιξε κόκκινο όταν ο Ντέρης στις αντιδράσεις των 12 ομάδων απάντησε ότι αυτή είναι η πρόταση και εάν δεν τους ικανοποιεί θα αποσυρθεί! Οι εκπρόσωποι των ομάδων ζήτησαν από τον εκπρόσωπο της Taff να αποχωρήσει από την αίθουσα της συνεδρίασης και οι δύο πλευρές οδηγήθηκαν σε οριστική ρήξη!

Αλλαγή λόγω «αιωνίων»...

Μια από τις ερμηνείες, που δίνεται για την αλλαγή της συμφωνίας για την φορολόγηση από την πλευρά του Ντέρη, είναι ότι η διαφημιστική εταιρεία προσπαθεί έτσι να καλύψει την απώλεια, την οποία έχει από τα συμβόλαια, που έχει υπογράψει με τους Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό για τα τηλεοπτικά δικαιώματα. Οι δύο «αιώνιοι» προβλέπεται να εισπράξουν μαζί το ποσό των 2,3 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο ΕΣΑΚΕ και οι 12 ΚΑΕ θα επιδιώξουν όπως αναφέραμε παραπάνω να διαπραγματευτούν μόνοι τους με την ΕΡΤ την συμφωνία, ενώ οι ομάδες μετά την σημερινή εξέλιξη βρίσκονται σε αμηχανία και έντονο προβληματισμό, διότι έχουν προϋπολογίσει έσοδα από τα τηλεοπτικά δικαιώματα και ενώ βρισκόμαστε στο μήνα Δεκέμβριο δεν έχουν στα... χέρια τους υπογεγραμμένο συμβόλαιο. Επίσης, διότι για την ώρα η μοναδική «πηγή» είσπραξης εσόδων, πέρα από τα εισιτήρια και τις συμφωνίες με χορηγούς, που έχει η κάθε μια, είναι οι δόσεις από την χορηγία του ΟΠΑΠ. Με συνέπεια αρκετές να αντιμετωπίζουν πρόβλημα ρευστότητας και να έχουν καταβάλει μόνο ένα μισθό στους παίκτες, οι οποίοι πιέζουν για πληρωμές, μιας και έρχονται Χριστούγεννα...

Στο καθεστώς οικονομικής «ασφυξίας», που βρίσκονται αρκετές ΚΑΕ, λόγω των παλιών χρεών και της μείωσης των εσόδων λόγω της οικονομικής συγκυρίας, πέρα από τα τηλεοπτικά και τον ΟΠΑΠ, ενδεχόμενη ακύρωση ή μεγάλη καθυστέρηση στην υπογραφή της τηλεοπτικής συμφωνίας, ενδέχεται να οδηγήσει κάποιες σε πλήρες αδιέξοδο. Υπάρχουν παίκτες σε αρκετές ομάδες, άλλωστε, που έχουν συμφωνήσει να πληρωθούν με εκχώρηση των εσόδων από τα τηλεοπτικά δικαιώματα και εάν δεν υπάρχει τηλεοπτικό συμβόλαιο οι συμφωνίες τους ουσιαστικά ακυρώνονται!

Ασφαλώς, στην σημερινή συνεδρίαση και μετά την εξέλιξη με την Taff δεν έγινε ούτε λόγος για τα αιτήματα των ΠΑΟΚ, Άρη, Πανιωνίου να εισπράξουν λόγω εμπορικότητας μεγαλύτερα μερίδια, σε σχέση με τις υπόλοιπες 9 ΚΑΕ...
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ