2012-12-18 22:09:02
Φωτογραφία για Κατάδικος στο Οχάιο γλιτώνει την καταδίκη λόγω... βάρους
O Ronald Post, είχε καταδικαστεί το 1983 για το φόνο μιας υπαλλήλου ενός Μοτέλ και η εκτέλεσή του ήταν προγραμματισμένη για τις 16 Ιανουαρίου του 2013. Την περασμένη Δευτέρα, όμως... του δόθηκε χάρη από τον Κυβερνήτη του Οχάιο, John Kasich, ο οποίος σύμφωνα με το Associated Press, έκρινε ότι ο Post δεν είχε επαρκή υπεράσπιση στη δίκη του.

Αντίθετα με τους παλιούς, οι νέοι δικηγόροι του προέβαλαν ένα πρωτοφανές επιχείρημα: Ότι η εκτέλεσή του, θα αποτελούσε μια σκληρή και απάνθρωπη τιμωρία. Ο Post ζυγίζει κάτι λιγότερο από 220 κιλά – βάρος που σύμφωνα με τους δικηγόρους του θα σήμαινε «έναν αργό και βασανιστικό θάνατο» αν τον εκτελούσαν με θανατηφόρα ένεση.

Το πρόβλημα που επικαλούνται έχει να κάνει με το γεγονός ότι αν οι εκτελεστές δεν καταφέρουν να βρουν τη φλέβα του, θα αναγκαστούν στην συνέχεια να αδειάσουν το δηλητήριο απευθείας στους μύες του. Με το επιχείρημα αυτό, η επιτροπή εισηγήθηκε - με ψήφους 5 υπέρ και 3 κατά - να απονεμηθεί χάρη στον κατάδικο και να μετατραπεί η ποινή του σε ισόβια.
e-volos.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ