2012-12-18 17:09:03
Φωτογραφία για Ν. Τζανάκος: Για το θαλάσσιο μέτωπο, δεν κάνω και ούτε θα κάνω βήμα πίσω. Mε οποιοδήποτε κόστος
Σε σχέση με ανάρτηση του attacktv.gr, που αφορούσε ραδιοφωνική παρέμβασή του για το θαλάσσιο μέτωπο, από το δημοτικό σύμβουλο της παράταξης "Ενωτική Κίνηση Πάτρας" Νίκο Τζανάκο λάβαμε και δημοσιεύουμε την ακόλουθη απάντηση «Αυτό και αν είναι έκπληξη. Η ώρα είναι 3 το πρωί και μόλις τώρα αντιλήφθηκα ρεπορτάζ(;) σας, με τον απίστευτο τίτλο "Νερό στο κρασί του ρίχνει ο Νίκος Τζανάκος".

Και γιατί, ορέ παιδιά, πριν το γράψετε, δεν με παίρνατε ένα τηλέφωνο;

Τι ήταν εκείνο που σας ώθησε να περάσει το μήνυμα πως και οι πρωτεργάτες αυτής της προσπάθειας κάνουν πίσω; Κοινώς, πουλούν τον αγώνα μιας ολόκληρης πόλης και προχωρήσατε και σε τόσο αυθαίρετες ερμηνείες;

Παλεύω, μαζί με άλλους συμπολίτες, ένα θέμα που αφορά τη ζωή και το μέλλον της πόλης, πολλά χρόνια τώρα. Οι θέσεις μου είναι ξεκάθαρες. Ακριβώς για τέτοιες περιπτώσεις, παραπλάνησης της κοινής γνώμης, ηθελημένης ή αθέλητης, έχω γράψει και το γνωστό βιβλίο, από το 2006, "Πάτρα πόλη φυλακισμένη" και έχω εκδώσει τουλάχιστον 50 ανακοινώσεις, που τεκμηριώνουν τη σθεναρή θέση πως αποτελεί έγκλημα για την πόλη και στραγγαλισμό της ποιότητας ζωής των κατοίκων της, αλλά και της ανάπτυξής της και της οικονομίας της, η πρόθεση να ξεπουληθεί το σημαντικότερο κομμάτι της πόλης
. Το θαλάσσιο μέτωπό της και ιδιαίτερα εκείνο από το Διακονιάρη έως το Μείλιχο. Οι θέσεις μου ήταν και είναι ξεκάθαρες και αδιαπραγμάτευτες, ακόμα και αν αυτό σήμαινε τον εξοστρακισμό μου από τα κοινά. Είναι θέμα αρχής.

Αν μπορώ να ερμηνεύσω το κείμενο που έχει γραφεί (γιατί αν υπάρχει άλλος λόγος που γράφτηκε υπόλογος είναι ο αρθρογράφος του παράξενου κειμένου -αυτός γνωρίζει καλύτερα τους λόγους που τον ώθησαν σε τέτοιες ακροβασίες, που εν τέλει ζημιώνουν τη διαχρονική -από την εποχή του Άννινου- προσπάθεια της πόλης), μια αναφορά μου, σε ραδιοφωνική εκπομπή, απομονώθηκε με απαράδεκτο τρόπο.

Την επαναλαμβάνω λοιπόν, όσο πιο πιστά μπορώ, ολόκληρη όπως ειπώθηκε.

[Αρχικά, και για να καταδείξω γιατί πρέπει όλοι οι Πατρινοί να εξοργιστούμε και να αντιδράσουμε δυναμικά στη συμπεριφορά των κυβερνώντων, ανέφερα πως στη Θεσσαλονίκη και στο Ηράκλειο υπάρχει ισόρροπη ανάπτυξη, αφού εκεί οι πόλεις κατέχουν πάνω από το 60% του θαλασσίου μετώπου, του ιστορικού τους κέντρου. Εδώ, στην Πάτρα, εμείς έχουμε κατεβάσει (δυστυχώς λόγω της μαλθακής αντίδρασής μας) τόσο πολύ τον πήχη, ώστε να παλεύουμε τα τελευταία χρόνια, για να μας αποδώσουν μόνο το 8% του θαλασσίου μετώπου της πόλης. Βλέποντας οι κυβερνώντες πως οι αντιδράσεις μας ως προς τη διεκδίκηση έχουν χαλαρώσει, αρνούνται να μας δώσουν και αυτό το 8%, οδηγώντας την πόλη στην εξαφάνιση. Λες και δεν μπορούν να προχωρήσουν στην περιβόητη ιδιωτική ανάπτυξη, αν κατέχουν 1.000 στρέμματα, αντί για 1.150 στρέμματα. Αυτά τα 150 τους εμποδίζουν!!! Τόση απληστία!!! Επειδή δε τελευταία στην πόλη ακούγονται, από διάφορες πλευρές, φωνές που επιθυμούν να παραδοθούν και τα τελευταία 150 στρέμματα (και το 8% δηλαδή) στο αδηφάγο ιδιωτικό κεφάλαιο, αναλογίστηκα με δυνατή φωνή πώς είναι δυνατόν η απληστία της εξουσίας να συνδυάζεται και με φωνές Πατρινών, που φθάνουν στο σημείο να επιθυμούν να αποδοθεί και το τελευταίο μέτρο, ακόμα και το μέτωπο που βρίσκεται απέναντι από τον Άγιο Ανδρέα. Ούτε αυτό δεν έχουν πρόθεση να προστατεύσουν; Αυτό, σαν παράδειγμα, πως τα συμφέροντα έχουν ποτίσει τόσο πολύ και κάποιους ντόπιους, που επιζητούν γενικό ξεπούλημα, δίχως να διασώζεται ούτε ένα μέτρο γης και καταγγέλλοντας την αφροσύνη και την απαράδεκτη στάση, που τελευταία, δυστυχώς, εκπορεύεται και από το εσωτερικό της πόλης].

Τι δεν είναι ξεκάθαρο στις θέσεις μου;

Τώρα, πώς ο συντάκτης σας έβγαλε το συμπέρασμα πως εγώ άλλαξα στάση και εκμηδένισα τόσο πολύ την πορεία μου και τη διεκδίκηση, μόνο ο ίδιος μπορεί να το απαντήσει. Είναι προφανές ότι ή του το μετέφεραν κακόβουλα και την πάτησε ή άκουσε το διάλογο στο τέλος και μπερδεύτηκε.

Όμως, γνωρίζει πολύ καλά την προσπάθειά μου και τις θέσεις μου. Δεν πρόκειται να καμφθώ στις απόψεις μου, με όποιο κόστος. Αντιδρώ με αυτόν τον τρόπο, όχι τόσο για την προσωπική μου φερεγγυότητα και αξιοπιστία, αλλά γιατί τέτοια άρθρα προβληματίζουν αρνητικά τους πολίτες και τους κάνουν να χάνουν την ήδη τραυματισμένη εξαιτίας μας (όσων ασχολούμαστε με τα κοινά) εμπιστοσύνη τους, ακόμα και σε προσπάθειες που έχουν να κάνουν με τη ζωή και το μέλλον της πόλης.

Και όλα τούτα, επαναλαμβάνω, για ένα διευκρινιστικό τηλέφωνο, που δεν μου έγινε εκ μέρους σας, ώστε να δοθούν οι αναγκαίες εξηγήσεις.

Εν κατακλείδι: Ο αγώνας και η προσπάθεια δεν πρέπει να σταματήσει. Πρέπει να περάσει το μήνυμα πως τίποτα δεν τελείωσε και πως στο χέρι μας είναι να μην επιτρέψουμε να ολοκληρωθεί το έγκλημα. Μπορούμε να τα καταφέρουμε, ακόμα και με Δήμαρχο τον Γιάννη Δημαρά, ένα Δήμαρχο που "αρνείται", κατά τρόπο που δημιουργεί ερωτηματικά, να μπει μπροστάρης στην προσπάθεια. Να τον "αναγκάσουμε", να ασκήσει σωστά και υπέρ της πόλης το καθήκον του.

Μπορούμε και πρέπει να τα καταφέρουμε

Ευχαριστώ για τη φιλοξενία

Νίκος Τζανάκος».

Απάντηση attacktv.gr

Είναι οπωσδήποτε παρήγορη και ενθαρρυντική η διαβεβαίωση του κ. Τζανάκου ότι κάθε άλλο παρά έχει βάλει νερό στο κρασί του, όπως με ερωτηματικό -κάτι που, προφανώς, δεν πρόσεξε- αναφέραμε στον τίτλο της αρχικής ανάρτησής μας. Άλλωστε, την ώρα που η πόλη δίνει τη μεγάλη μάχη της, το τελευταίο που χρειάζεται είναι να "μηδίσουν" εκείνοι που κρατούσαν τα... λάβαρα του αγώνα.

Στα όσα υποστηρίζει ο κ. Τζανάκος, με τον οποίο ουδεμία διάθεση αντιπαράθεσης εκ μέρους μας υπάρχει, έχουμε επιπλέον να παρατηρήσουμε τα εξής:

Πρώτον, το τηλεφώνημα, που υποτίθεται ότι δεν έγινε και η έλλειψή του προκάλεσε την παρεξήγηση, έγινε -όπως πανεύκολα μπορεί να διαπιστώσει και ο ίδιος, με μια ματιά στις εισερχόμενες κλήσεις του- και απλούστατα δεν έτυχε απάντησης, ακόμη και τέσσερις ώρες μετά, οπότε και αναρτήθηκε το θέμα στο attacktv.gr.

Δεύτερον, ασφαλώς και ο ραδιοφωνικός λόγος του κ. Τζανάκου δεν ήταν εξίσου σαφής με τις γραπτές διαβεβαιώσεις του, αφήνοντας ποικίλα περιθώρια παρερμηνειών.

Τρίτον, ο κ. Τζανάκος, ακόμη και στη γραπτή απάντησή του, που δεν διέπεται από τους αμείλικτους κανόνες του ραδιοφωνικού χρόνου και όπου υπάρχει όλη η άνεση μιας νηφάλιας τοποθέτησης, παραλείπει προσεκτικά να κάνει την οποιαδήποτε αναφορά στη γραπτή ανακοίνωση που κυκλοφόρησε ο αρχηγός της παράταξής του για το θέμα του θαλάσσιου μετώπου και η οποία, αν μη τι άλλο, θόλωνε επικίνδυνα τα νερά γύρω από το κεφαλαιώδες αυτό ζήτημα της πόλης.
attacktv.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ