2012-12-18 16:15:03
Φωτογραφία για Κρατήστε σταθερά την ματιά σας προς τον πελάτη, προσέχοντας και τις εξ' αποστάσεως πωλήσεις...
Ένα ποσοστό πωλήσεων γίνεται και θα εξακολουθήσει να γίνεται προς εξυπηρέτηση κάποιων συνανθρώπων μας "από απόσταση"... Γι' αυτές τις πωλήσεις και για προστασία των καταναλωτών και συναλλαγών υπάρχουν πλαίσια και κανόνες και οδηγίες από την Ευρωπαϊκή Ένωση όπως η 2002/65/ΕΚ που προσαρμόστηκε στην Ελλάδα με την ΥΑ.Ζ1- 629/2005 (ΦΕΚ Β' 720/30-5-2004) με την οποία προστέθηκε το άρθρο 4α στο ν.2251/1994 περί προστασίας καταναλωτών. Το χαρακτηριστικό είναι ότι γίνεται συναλλαγή χωρίς ταυτόχρονη φυσική παρουσία προμηθευτή - καταναλωτή. Ο προμηθευτής χρησιμοποιεί διάφορα τεχνικά μέσα για να επικοινωνήσει όπως τηλεόραση, κινητό τηλέφωνο, FAX, αλληλογραφία, INTERNET... Κάποια είδη ασφαλίσεων γίνονται σήμερα με αυτό τον τρόπο κάτι που θα επεκταθεί και στην ασφαλιστική αγορά και κάποιοι θα συναλλάσονται εξ' αποστάσεως. Μερικοί με ποιότητα και άλλοι με προχειρότητα. Θα έχουμε ασφαλιστικές εταιρίες που ΜΟΝΟ INTERΝΕΤΙΚΑ θα εργάζονται και άλλες που ΔΕΝ θα ασφαλίζουν μέσω INTERNET, και άλλοι με προϋποθέσεις. Κάποιες δηλώσεις του τύπου "εμείς δεν θα συνεργαστούμε ποτέ με Internet" ή το ανάποδο πιστεύουμε ότι είναι πρόωρες δηλώσεις χωρίς αντίκρυσμα.

Υπάρχουν όμως κάποιοι κανόνες για τις απ' ευθείας πωλήσεις που ΔΥΣΤΥΧΩΣ δεν ακολουθούνται και κάποιοι παρανομούν. Είναι πολλοί αυτοί σήμερα που κάνουν συναλλαγές από απόσταση και περισσότεροι απ' αυτούς, πελάτες, δεν γνωρίζουν ταυτότητα και έδρα προμηθευτού. Είναι θέμα εποπτείας που ΔΕΝ βλέπουμε να ΕΠΕΜΒΑΙΝΕΙ ευθέως και με διαφάνεια ενημέρωσης του κοινού... Σχεδόν όλες οι ασφαλιστικές εταιρίες συναλλάσονται σε πωλήσεις κλάδου αυτοκινήτου ΧΩΡΙΣ να είναι ξεκάθαρο στους πελάτες το ποιοι είναι πίσω από συνεργαζόμενες εταιρίες μέσω INTERNET. Όπως δεν είναι ΕΜΦΑΝΕΣ και το ποιος έχει ΑΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ για τις συναλλαγές αυτές... Εάν μπείτε στις διάφορες ιστοσελίδες θα δείτε σχεδόν όλες τις εταιρίες που ενώ πωλούν μέσω Internet προιόντα, κάνουν διάφορες δηλώσεις με στρουθοκαμηλικό τρόπο ότι δεν έχουν. Όταν θα βγάλουν το κεφάλι από την άμμο δυστυχώς γι' αυτούς θα έχουν αλλάξει τα πράγματα σε βάρος τους.

Η νέα τεχνολογία άργησε να μπει που έπρεπε νωρίτερα να γίνει, και μπήκε κάπως "ανώμαλα" στις πωλήσεις ασφαλιστικών προιόντων με πολλά παρατράγουδα και ο κλάδος ασφαλίσεων ίσως πληρώσει πιο ακριβά αυτή του την "απερισκεψία". Δεν δημοσιεύτηκαν ακόμη στοιχεία για το κόστος, για το κόστος διαφήμισης, για το κόστος από τις επιπτώσεις πάνω στα άλλα δίκτυα πωλήσεων, για το κόστος "εμπιστοσύνης" των πελατών, για το κόστος ανανεώσεων, για το κόστος στην ρευστότητα, για την αναγκαστική δέσμευση από τα ΜΜΕ κλπ. Όμως όλα αυτά μετράνε όπως και το ΠΩΣ θα έπρεπε να γίνει επειδή είναι ΕΠΕΙΓΟΝ η νέα τεχνολογία να υπηρετήσει τους ασφαλιστές.

Η αναφορά μας γίνεται κυρίως για την πληθώρα ιντερνετικών τόπων με τους οποίους ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ όλες οι μεγάλες εταιρίες που... μετατόπισαν την τυχη τους σε ξένα χέρια και δεν νοιάστηκαν να εφαρμοστούν οι αυστηροί κανόνες στις εξ' αποστάσεως πωλήσεις. Αναφερόμαστε σε διαμεσολαβούντες μεταξύ πελατών και εταιριών. Εφιστούμε την προσοχή γι' αυτούς που δεν αναφέρουν ποιοι είναι και που έχουν έδρα, όχι απλώς μια διεύθυνση. Και η επισήμανσή μας γίνεται για να προστατευθούν έγκαιρα οι νόμιμοι.
nextdeal.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ