2012-12-18 08:06:04
Φωτογραφία για Κι όμως, αυτή είναι η καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος!
Πρόκειται για μία άμυνα που έχει δεχτεί έντονη κριτική για να απόδοση της στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος. Κι όμως, είναι η καλύτερη, σύμφωνα πάντα με τους αριθμούς. Ο λόγος για την άμυνα του ΠΑΟΚ.

Κουμάλο και Βιβιάν από την έναρξη της χρονικής περιόδου 2012-13 έχουν δεχθεί έντονη κριτική από πάρα πολύ κόσμο, αλλά και από τα ΜΜΕ για την απόδοση τους. «Δεν μπορούν να παίξουν μαζί», «δεν μπορούν να ανταποκριθούν», «η ομάδα χρειάζεται αμυντικό».

Είναι μερικές από τις πιο… γνωστές φράσεις που έχουν ακουστεί από χείλη φίλων της ομάδας, σχετικά με την εικόνα της άμυνας στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος.

Φυσικά και για τον Κατσικά υπήρξαν «γκρίνιες», κυρίως στην αρχή της σεζόν. Για τον Ιντζίδη δεν μπορούμε να πούμε πολλά πράγματα καθώς μέχρι πέρσι αγωνιζόταν στην Κ20 και φέτος είναι η πρώτη του χρονιά σε επαγγελματική κατηγορία.

Όσον αφορά τα άκρα και τι δεν έχει ακούσει ο Έτο για την απόδοση του. Οι μόνοι που «σώζονται» από την… θύελλα διαμαρτυριών είναι οι Λίνο και Σταφυλίδης που είχαν σταθερά καλή απόδοση.


Στις συγκεκριμένες περιπτώσεις όμως, οι αριθμοί του πρωταθλήματος έχουν άλλη άποψη και το αξιοσημείωτο είναι πως ανατρέπουν πλήρως τα δεδομένα που επικρατούσαν μέχρι και πριν από λίγες ημέρες Ο ΠΑΟΚ έχει την καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος, έχοντας μόλις εννέα γκολ παθητικό, έναντι δέκα του Ολυμπιακού και του Αστέρα Τρίπολης. Πιο πίσω, βρίσκονται οι Ατρόμητος και Λεβαδειακός με 15.

Αξίζει φυσικά να σημειωθεί πως το σύστημα που έπαιζε ο Δώνης μέχρι και την προηγούμενη αγωνιστική είχε αμυντικό χαρακτήρα, καθώς σε επιθέσεις αντιπάλων αρκετοί παίκτες κατέβαιναν από την γραμμή του κέντρου ώστε να πιέσουν.

Δεν παύει όμως ο αριθμός αυτός να εκθέτει όσους άσκησαν όλο αυτό το χρονικό διάστημα έντονη κριτική προς τους αμυντικούς του «Δικεφάλου».
sport2310.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ