2012-12-17 18:12:04
Φωτογραφία για Εύκολοι τρόποι για να κόψετε 10 κακές συνήθειες
Όλοι έχουν μια (ή και περισσότερες) κακές συνήθειες. Η δυσκολία του να τις κόψει κανείς έγκειται στο γεγονός ότι γίνονται, συνήθως, μηχανικά, χωρίς να το καταλαβαίνει. Για αυτό και το πρώτο βήμα για να γλιτώσετε από τέτοιου είδους συμπεριφορές είναι να αναγνωρίσετε ότι κάνετε κάτι που δεν σας προσφέρει κάτι. Στη συνέχεια, θα μπορέσετε να το αντικαταστήσετε με κάτι που εξυπηρετεί τον ίδιο «σκοπό». Δείτε μερικά κόλπα για να κόψετε τις πιο κοινές κακές συνήθειες.

Το «φάγωμα» των νυχιώνΑν κρύβετε τα χέρια σας επειδή ντρέπεστε που έχει αρχίσει να φαίνεται το δέρμα κάτω από τα νύχια σας, ήρθε η ώρα να κόψετε την ονυχοφαγία, η οποία αποτελεί την πιο κοινή νευρική συνήθεια. Αρχικά αναλογιστείτε πόσα μικρόβια έχουν τα χέρια σας. Σε δεύτερο στάδιο, όταν αρχίσετε να ψάχνετε για παρανυχίδες, πετσάκια και μακριά νύχια για να δαγκώσετε, θα πρέπει αυτόματα, αντί να φέρνετε το χέρι σας προς το στόμα σας, να σφίγγετε τη γροθιά σας δυνατά μέχρις ότου η επιθυμία σας να τα δαγκώσετε να εξαφανιστεί
. Ακόμη, καλό θα είναι να βάφετε διαρκώς τα νύχια σας, ώστε να λυπάστε να χαλάσετε το μανικιούρ που χαρίσατε στον εαυτό σας. Αν όλα αυτά δεν πιάσουν, τότε θα πρέπει να περάσετε σε ακραία μέτρα, όπως να ζητήσετε από τους γύρω σας να σας σταματούν όταν το επιχειρείτε ή να βάλετε τσιρότα στα δάχτυλά σας.

Το «κρακ» στα δάχτυλαΑκόμα κι αν εσείς απολαμβάνετε την αίσθηση που κάνει το «κρακ» στις αρθρώσεις, ίσως οι υπόλοιποι να μην αισθάνονται το ίδιο. Αυτή η συνήθεια κόβεται αρκετά δύσκολα, κυρίως λόγω του ότι δεν υπάρχει κάποια επιστημονική μελέτη που να αποδεικνύει ότι βλάπτει τον οργανισμό σας – εκτός από τις περιπτώσεις που αισθάνεστε πόνο την ώρα που το κάνετε. Ωστόσο παραμένει μια «νευρική» και ενοχλητική συνήθεια και σε καμία περίπτωση δεν σας κάνει καλό. Δοκιμάστε να την κόψετε κάνοντας κάτι άλλο αντ' αυτού. Επιχειρήστε για παράδειγμα, να έχετε μια κρέμα χεριών μαζί σας και όταν ετοιμάζεστε να το κάνετε, να απλώνετε την ενυδατική στα χέρια σας. Στη συνέχεια κρατήστε ένα ημερολόγιο με όσες φορές εμποδίσατε τον εαυτό σας από το να το κάνει και ανταμείψτε τον εαυτό σας όταν φτάσετε σε έναν αξιοπρεπή αριθμό.

Το σκάσιμο της φούσκαςΕίναι κάτι που το απολαμβάνετε όσο το να παίζετε με τα μαλλιά σας. Ωστόσο έχετε κατά νου ότι είναι ιδιαίτερα ενοχλητικό ενώ δημιουργεί για εσάς μια άσχημη εικόνα που πιθανότητα δεν αντικατοπτρίζει τον πραγματικό σας χαρακτήρα. Αναρωτηθείτε πόσο σημαντικό είναι για εσάς να σκάτε φούσκες και δοκιμάστε τρόπους για να το σταματήσετε. Μία εύκολη και απλή λύση είναι να μασάτε τσίχλες που δεν κάνουν φούσκες ή καραμέλες. Αν η συνήθεια αυτή εξακολουθεί να σας «λείπει» δοκιμάστε να κάνετε κάποιες απλές ασκήσεις ηρεμίας, όπως βαθιές αναπνοές.

Το να κοιμάστε βαμμένηΒγήκατε, ξενυχτήσατε και τώρα αισθάνεστε πολύ κουρασμένη για να αφαιρέσετε το μακιγιάζ πριν πέσετε για ύπνο. Σκεφτείτε όμως ότι κάτι τέτοιο είναι ιδιαίτερα βλαβερό για την επιδερμίδα σας και την αισθητική του προσώπου σας: Προκαλεί ακμή, ρυτίδες και μαύρους κύκλους. Δοκιμάστε να έχετε υγρά μαντιλάκια δίπλα στο κομοδίνο σας ή επιλέξτε ένα σαπούνι καθαρισμού, το οποίο πραγματικά απολαμβάνετε και σας χαλαρώνει. Πλυθείτε με αυτό ενώ ταυτόχρονα ακούτε χαλαρωτική μουσική. Ίσως να κερδίσετε, έτσι, μια συνήθεια πολύ πιο ωφέλιμη για τον οργανισμό σας.

Το να διακόπτετε τον άλλοΕίστε πρόθυμοι να μοιραστείτε τις σκέψεις σας, αλλά όταν κάποιος άλλος μιλάει, σας έρχεται να δαγκώσετε τη γλώσσα σας. Δώστε έμφαση στην ακρόαση. Δοκιμάστε να ακούτε προσεκτικά τι λέει ο άλλος και μιλήστε μόνο όταν αισθανθείτε την ανάγκη να παρέμβετε. Όταν ο συνομιλητής σας θέλει να πάρει μια ανάσα ή να πιει λίγο καφέ, μην το βλέπετε σαν ευκαιρία να μιλήσετε. Αντίθετα, εισπνεύστε, αφήστε τον άλλο να τελειώσει, σκεφτείτε εν τω μεταξύ τι θέλετε να πείτε και έπειτα απαντήστε. Μετά από λίγο καιρό θα παρατηρήσετε ότι πλέον μιλάτε όταν έχετε κάτι να πείτε και οι υπόλοιποι σας παίρνουν περισσότερο στα σοβαρά.

Το θορυβώδες μασούλημαΌταν τρώτε βγάζετε από το στόμα σας παράξενους θορύβους, μόνο που εσείς δεν το συνειδητοποιείτε ποτέ. Αν σας ακούσετε, απομονώνοντας τους υπόλοιπους ήχους, θα εκπλαγείτε από το πόσο εκνευριστικός μπορεί να είναι ένας ήχος που προέρχεται από άνθρωπο. Κακή και εκνευριστική συνήθεια το θορυβώδες μασούλημα πρέπει να περιορίζεται. Δοκιμάστε να ακούσετε τον εαυτό σας όταν τρώτε και επιχειρήστε να είστε πιο προσεκτικοί με τη χρήση της γλώσσας σας κατά το μάσημα, να τρώτε πιο αργά, να κλείνετε το στόμα και να τρώτε πιο μικρές μπουκιές.

Η αργοπορίαΚαθυστερείτε πάντοτε στα ραντεβού σας, αλλά όταν το κάνει κάποιος άλλος εκνευρίζεστε. Μαντέψτε: Εκνευρίζονται και οι άλλοι όταν αργείτε, επίσης. Προσπαθήστε να είστε τυπικοί στα ραντεβού σας. Αναρωτηθείτε τα εξής: Είστε άνθρωπος που δεν σέβεται τον χρόνο των άλλων; Θέλετε να φαίνεστε αγενείς ή επαγγελματίες και υπεύθυνοι; Όταν αποφασίσετε να αλλάξετε αυτή τη συνήθεια, ξεκινήστε σημειώνοντας τα ραντεβού σας 15 λεπτά νωρίτερα. Έτσι έστω κι αν αργήσετε, θα είστε -για τον άλλο- την ώρα σας.

Το κρυφοκοίταγμαΤο να κοιτάζετε την οθόνη του υπολογιστή του διπλανού σας ή τι γράφει στο κινητό του ή τι διαβάζει αποτελεί παραβίαση της ιδιωτικότητάς του. Είναι μια κίνηση που γίνεται, συνήθως, ενστικτωδώς, καθώς όταν το κάνετε, αμέσως το μετανιώνετε. Φανταστείτε όμως πώς θα αντιδρούσατε αν το έκανε κάποιος άλλος σε εσάς. Σταματήστε αυτού του είδους τη συμπεριφορά καθώς σας κάνει να φαίνεστε περίεργοι και αγενείς.

Το να φωνάζετε όταν μιλάτε στο τηλέφωνοΠόσες φορές έχει τύχει ενώ μιλάει κάποιος συνάδελφος στο γραφείο, ή -ακόμα χειρότερα- κάποιος στο τρένο, να φωνάζει και να χασκογελά; Πώς αισθανθήκατε και πόσο σας ένοιαξε να μάθετε αν χάλασε ο νεροχύτης του; Αυτό το συναίσθημα να έχετε κατά νου όταν μιλάτε κι εσείς στο τηλέφωνο. Βασικός κανόνας είναι όταν χτυπήσει το τηλέφωνο να ζητήσετε συγγνώμη και να πάτε σε κάποιο άλλο δωμάτιο για να απαντήσετε.

Η νευρική κίνηση των δαχτύλωνΗ νευρική κίνηση των δακτύλων με τον επακόλουθο ήχο των νυχιών στο τραπέζι, εκτός από εκνευριστική, αποτελεί και δείγμα αδυναμίας. Για να το σταματήσετε, όταν έρθει μια αμήχανη στιγμή, φανταστείτε ότι τα χέρια σας είναι κολλημένα κάπου. Για παράδειγμα αν είστε όρθιοι, τοποθετήστε τα στη μέση σας ή αν κάθεστε, ακουμπήστε τα στο τραπέζι.

http://www.mama365.gr/
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ