2012-12-17 18:10:07
Φωτογραφία για Λυκουρέντζος: Οι φαρμακοποιοί πληρώνονται και δεν έχουν λόγο να απεργούν
Να αναστείλουν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις κάλεσε τους φαρμακοποιούς ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λυκουρέντζος, δηλώνοντας παράλληλα ανοιχτός σε διάλογο.

Μιλώντας στο δημοτικό ραδιόφωνο Τρίπολης για τις απεργιακές κινητοποιήσεις των φαρμακοποιών, ο υπουργός Υγείας έκανε λόγο για υπερβάλλουσα συνδικαλιστική τακτική απέναντι στην κυβέρνηση, κάτι που βλάπτει τον κλάδο.

«Πρόκειται» είπε «για αδιάλλακτη συμπεριφορά συνδικαλιστών», ενώ συμπλήρωσε: «Η κυβέρνηση δεν μπορεί να αφήσει τους ασθενείς χωρίς φάρμακα. Θα πάρουμε αποφάσεις που δεν είναι ευχάριστες και γι' αυτό δεν ευθύνομαι εγώ».

Υποστήριξε μάλιστα ότι «οι φαρμακοποιοί πληρώνονται κατά προτεραιότητα».

Ο κ. Λυκουρέντζος ανέφερε επίσης ότι οι φαρμακοποιοί δεν έχουν λόγο να απεργούν, υπογραμμίζοντας: «Εάν νομίζουν ότι μπορούν μονίμως και επί μακρόν να εκβιάζουν την κοινωνία, κάνουν λάθος. Για όσα ο νόμος δίνει δυνατότητα, η Πολιτεία έχει υποχρέωση να τα εφαρμόσει».

Σε ό,τι αφορά τη γραμμή τηλεφωνικών ραντεβού του ΕΟΠΥΥ και τα προβλήματα που παρουσιάζονται, τόσο με τις χρεώσεις όσο και με τη διαδικασία, ο υπουργός Υγείας επισήμανε: «Έχουν δοθεί οδηγίες στο διοικητή του ΕΟΠΥΥ και ψάχνουμε τρόπους να απεμπλακούμε από αυτή την υποχρέωση. Ψάχνουμε να βρούμε μια διαδικασία μέσω Ίντερνετ και σύντομα θα προβούμε σε ανακοινώσεις».
pestanea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΑΣ Γιάννενα-ΠΑΟΚ (live)
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΠΑΣ Γιάννενα-ΠΑΟΚ (live)
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ