2012-12-17 12:14:07
Φωτογραφία για Πακιστανική βιομηχανία νομιμοποίησης λαθρομεταναστών στη Σάμο..Είχαν στήσει ολόκληρο… εργοστάσιο παραγωγής πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων.
Αστρονομικά έσοδα είχε εξασφαλίσει μια σπείρα τριών Πακιστανών που είχαν στήσει ολόκληρο… εργοστάσιο παραγωγής πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων στη Σάμο και τα πωλούσαν σε υψηλές τιμές σε λαθρομετανάστες, νομιμοποιώντας έτσι τη διαμονή τους στην Ελλάδα!

 Οι τρεις πλαστογράφοι ηλικίας 37, 30 και 26 χρόνων που βρίσκονται νόμιμα στη χώρα, είχαν εγκαταστήσει στο σπίτι τους ένα ολόκληρο εργαστήριο από δυο laptop, μια κεντρική μονάδα υπολογιστή με έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο και συσκευές αποθήκευσης USB, με τα οποία πλαστογραφούσαν… τα πάντα!

Στο σπίτι βρέθηκαν δυο χαρτοφύλακες με κωδικούς ασφαλείας, τέσσερα διαβατήρια και πλήθος εγγράφων μαζί με φωτογραφίες άγνωστων αλλοδαπών για την πλαστογράφηση διαβατηρίων, ηλεκτρονικά εισιτήρια και κάρτες επιβίβασης για το εξωτερικό και έγγραφα στα οποία απεικονίζονται βρετανικά διαβατήρια που φέρεται να έχουν εκδοθεί στα ονόματα ομοεθνών τους
. Για τις συνεννοήσεις που αφορούσαν τις παράνομες συναλλαγές τους, οι Πακιστανοί χρησιμοποιούσαν 16 κινητά και εννέα διαφορετικές κάρτες SIM για τα οποία ζητήθηκε άρση απορρήτου. Οι αμοιβές για την κατάρτιση πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων είχαν κάνει πλούσιους τους δράστες, στο σπίτι των οποίων στους Μυτιληνιούς της Σάμου κατασχέθηκαν 3.150 ευρώ, αποδεικτικά εμβασμάτων για τη μεταφορά 7.786 ευρώ μέσω τραπεζικών λογαριασμών και ιδιωτικής εταιρείας, 46 τραπεζικά εμβάσματα στα ονόματα διαφόρων αλλοδαπών, ένα μπλοκ επιταγών και εννέα βιβλιάρια καταθέσεων που ερευνώνται από τις αρμόδιες υπηρεσίες!

Οι αλλοδαποί οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Σάμου, ενώ η έρευνα για τις διασυνδέσεις τους και τον εντοπισμό των «πελατών» τους συνεχίζεται.

Π/Θ
 
Eglimatikotita
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ