2012-12-17 12:14:03
Φωτογραφία για Στοίχημα η ταχεία αποκρατικοποίηση ΤΡΑΙΝΟΣΕ-ROSCO
Με γοργές διαδικασίες επιδιώκει η κυβέρνηση να προχωρήσει η αποκρατικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και της εταιρείας τροχαίου υλικού του ΟΣΕ, ROSCO, για τις οποίες διαφαίνεται, ήδη, σημαντικό ενδιαφέρον από μεγάλες εταιρείες του κλάδου.

Μια επιτυχημένη προσπάθεια αποκρατικοποίησης είναι βέβαιο ότι μπορεί να συνεισφέρει τα μέγιστα στην αντιστροφή του αρνητικού κλίματος για την ελληνική οικονομία. Άλλωστε, ας μην ξεχνάμε, ο ίδιος ο υπουργός Ανάπτυξης – Υποδομών έχει χαρακτηρίσει εμβληματική την αποκρατικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Εξάλλου το θέμα των ελληνικών σιδηροδρόμων βρέθηκε στην ατζέντα της συνάντησης που είχε ο Πρωθυπουργός στις Βρυξέλλες με τον αρμόδιο για θέματα ανταγωνισμού Επίτροπο κ. Αλμούνια. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει βάλει εδώ κα καιρό στο μικροσκόπιο τα ζητήματα κρατικών ενισχύσεων προς τον ΟΣΕ και η επίλυση των θεμάτων αυτών είναι απαραίτητη προϋπόθεση προκειμένου να προχωρήσουν οι διαδικασίες αποκρατικοποίησης.

Πιθανότατα μέσα στην εβδομάδα θα επικυρωθεί από την Βουλή, η Πράξη Νομοθετικού Περιεχόμενου με την οποία προβλέπεται η σύσταση και η απόσχιση από τον ΟΣΕ της εταιρείας συντήρησης τροχαίου υλικού του Ελληνικού Δημοσίου (ROSCO).

Η εταιρεία θα έχει την δυνατότητα να παρέχει σε τρίτους υπηρεσίες συντήρησης, επισκευής και ανακατασκευής του τροχαίου και λοιπού σιδηροδρομικού υλικού και άλλων μέσων σταθερής τροχιάς, ενώ θα εκμισθώνει και τροχαίο υλικό.
euro2day.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ