2012-12-17 03:36:02
Φωτογραφία για Τζ. Ναπολιτάνο : «Μόνον ο Μ. Μόντι θα κάνει γνωστό τι θέλει να κάνει»
«Μόνον ο ίδιος ο Μόντι θα κάνει γνωστό τι θέλει να κάνει», δήλωσε σήμερα το απόγευμα, ο Ιταλός πρόεδρος της Δημοκρατίας, Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, σχετικά με τις... πολιτικές προθέσεις του τεχνοκράτη πρωθυπουργού, Μάριο Μόντι.

Ο Τζ. Ναπολιτάνο συναντήθηκε με τον Μ. Μόντι το μεσημέρι, για να συζητήσουν την θεσμική εξέλιξη της κυβερνητικής κρίσης, αλλά το κύριο θέμα που φέρονται να ανέλυσαν είναι το αν ο Ιταλός καθηγητής και πρωθυπουργός θα δεχθεί να πάρει απευθείας μέρος στην προεκλογική εκστρατεία ως υποψήφιος πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με την ιταλική δημόσια τηλεόραση Rai είναι πιθανόν ο Μόντι να μην θέσει υποψηφιότητα, αλλά να στηρίξει, με δηλώσεις του, μια κεντρώα λίστα με συγκεκριμένες αναφορές στο έργο και στο οικονομικό του πρόγραμμα.

Τόσο η Rai, όσο και ο ο τηλεοπτικός όμιλος Μπερλουσκόνι, μεταδίδουν, πάντως, ότι ο πρόεδρος Τζ. Ναπολιτάνο, σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει, δεν θα επιθυμούσε μια απευθείας πολιτική στράτευση του Μ. Μόντι.


Θα πρέπει, όμως, να διαπιστωθεί, πόσο θα βαρύνουν οι πιέσεις του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, οι έμμεσες δηλώσεις της 'Αγκελα Μέρκελ και του Φρανσουά Ολάντ, υπέρ της παραμονής του νυν πρωθυπουργού και κατά μιας πολιτικής επιστροφής του Καβαλιέρε, και το όλο πολιτικό κλίμα αναδιοργάνωσης της ιταλικής κεντροδεξιάς, που αναζητά νέο ηγέτη.

«Ο Μ. Μόντι θα απευθύνει διάγγελμα στην χώρα και θα αιτιολογήσει, όπως συνηθίζει να κάνει, την επιλογή του», δήλωσε ο υπουργός αρμόδιος για την διεθνή συνεργασία, Αντρέα Ρικκάρντι, μιλώντας στην εκπομπή «In mezz' ora» της ιταλικής δημόσιας τηλεόρασης.

«Ο πρωθυπουργός δεν είναι από τους ανθρώπους που αποφασίζει βάσει πιέσεων ή λέγοντας, απλώς, μια φράση. Πιστεύω ότι ο θα παραμείνει ένα πολιτικό και ηθικό σημείο αναφοράς για μια μεγάλη συμμαχία ανθρώπων που θέλουν να αλλάξουν την Ιταλία» πρόσθεσε.
ΑΜΠΕ
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ