2012-12-16 16:38:12
Φωτογραφία για Αγρίνιο: Του πήραν πορτοκάλια, λεμόνια και λωτούς!
Μια δυσάρεστη έκπληξη περίμενε έναν Αγρινιώτη που έχει ένα μικρό κτήμα στη περιοχή της Μυρτιάς στην Τριχωνίδα, το τελευταίο 24ωρο. Όπως κάθε χρόνο τέτοια εποχή, παραμονή των γιορτών, μετέβη στο 2 στρεμμάτων κτήμα του για να μαζέψει τις 50 πορτοκαλιές και άλλες τόσες λεμονιές του, καθώς και τον καρπό από μερικά δέντρα με λωτούς που είχε φυτέψει και είχε μάθει από γείτονες ότι είχαν μεγαλώσει πολύ.

Πλην όμως λογάριασε χωρίς τους άγνωστους επιδρομείς που είχαν πάει στη περιουσία του κάποια στιγμή πρόσφατα και δεν άφησαν τίποτε! Μετά το αρχικό σοκ ο παθών άρχισε να ρωτά στη γύρω περιοχή –τουλάχιστον τους κοντινούς γείτονες-αλλά κανείς δεν φάνηκε να ξέρει κάτι,.

Αυτό που του προκάλεσε εντύπωση είναι ότι όλα πρέπει να έγιναν σχετικά γρήγορα πράγμα που απαιτεί αρκετά…εργατικά χέρια ίσως και πέντε ή έξι άτομα για να γίνει η…δουλειά σε λίγες ώρες και να μη δοθεί στόχος.

Το συγκεκριμένο πρόβλημα πάντως φέτος έχει πάρει μεγάλη έκταση και ο ιδιοκτήτης έλεγε ότι ποτέ δεν είχε ξανασυμβεί ούτε καταπάτηση στην περιουσία του, αν και κάτι τέτοιο δεν είναι σπάνιο. Η κρίση αλλά και η αδηφαγία πολλών έχει κάνει τέτοιες πρακτικές συνηθισμένες. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις, στις δεκάδες παράνομες αγορές που στήνονται σε όλο το νομό, όπου τρώμε προϊόντα ανάλογης προέλευσης, παρότι πριν κάποια χρόνια θα ήταν λίγο δύσκολο να διαθέσεις… λωτούς για λαϊκή κατανάλωση.

Η αστυνομία και γενικότερα οι αρχές συστήνουν σε όσους έχουν κτήματα και δέντρα με καρπούς ή ξυλεία, από περιοχές που δεν επιτρέπουν τακτική επίσκεψη, να προσεγγίζουν κάποιους γείτονες για να έχουν το νου τους. Δύσκολα κάποιος διακινδυνεύει να παρέμβει, όταν δει μια εισβολή από πολλά άτομα, αλλά τουλάχιστον μπορεί να ειδοποιήσει την αστυνομία.

Πηγή: agrinionews
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ