2012-12-15 01:59:04
Φωτογραφία για Αυξάνονται ανησυχητικά οι οικογένειες που χρειάζονται βοήθεια
Χείρα βοηθείας σε οικογένειες και παιδιά απλώνει το Κέντρο Στήριξης Οικογένειας και Παιδιού SOS, το οποίο συμπληρώνει... επτά μήνες λειτουργίας στο Ηράκλειο.

Μέσα σε ένα μήνα υπήρχε αισθητή αύξηση των οικογενειών που έφτασαν στα γραφεία του Κέντρου που βρίσκονται στα Καμίνια (Θεοκρίτου 5).

H κ.Ελένη Μπρεδάκη «Πριν ένα μήνα οι οικογένειες που απευθύνθηκαν στο Κέντρο Στήριξης Οικογένειας και Παιδιού SOS ήταν 27 και τώρα 60 με 135 παιδιά! Αρκετοί από αυτούς υποστηρίζονται με τρόφιμα, με είδη πρώτης ανάγκης κ.α. Καμιά φορά και οικονομικά για ενοίκια και λογαριασμούς.

Υποστηρίζονται και ψυχολογικά διότι είναι άνθρωποι που δυσκολεύονται από κάθε άποψη και τα παιδιά αυτά υποστηρίζονται και μαθησιακά.

Από τις απογευματινές ώρες στο κέντρο στήριξης λειτουργούν τμήματα ενισχυτικής διδασκαλίας», είπε στο MadeinCreta η πρόεδρος του Σοροπτιμιστικού Ομίλου Ηρακλείου «ΑΡΕΤΟΥΣΑ» κ. Ελένη Μπρεδάκη.


Όπως επεσήμανε η ίδια, στην καταγραφή των αναγκών – ενόψει και της ανέγερσης παιδικού χωριού SOS - που έχει ήδη ξεκινήσει, διαφαίνεται δυστυχώς ότι οι ανάγκες για τη δημιουργία του είναι πολύ μεγάλες, "οι αριθμοί φουσκώνουν, διογκώνονται διαρκώς", όπως αναφέρει.

Ο Σοροπτιμιστικός Όμιλος Ηρακλείου «ΑΡΕΤΟΥΣΑ είναι ο συνδετικός και υποστηρικτικός κρίκος με το Σωματείο των χωριών SOS. Στόχος είναι να γίνει πραγματικότητα το χωριό και να κτιστεί το πρώτο σπίτι.

Για αυτόν το σκοπό συγκεντρώνονται τα τελευταία τρία χρόνια χρήματα, γίνονται δωρεές - το οικόπεδο που θα κτιστεί το χωριό δωρεά είναι - ενώ έχει δημιουργηθεί και μια πολύ δραστήρια Τοπική Ομάδα Στήριξης του Παιδικού Χωριού SOS.

«Ο Σοροπτιμιστικός Όμιλος Ηρακλείου «ΑΡΕΤΟΥΣΑ θέλει να πολλαπλασιάσει το αποτέλεσμα, έχουμε μια πολύ στενή συνεργασία με το χωριό SOS, αλλά και με όλη τη τοπική κοινωνία, η οποία ανταποκρίνεται σε όποιο κάλεσμά μας, παρά την οικονομική δυσκολία», συμπλήρωσε η πρόεδρος του Σοροπτιμιστικού Ομίλου Ηρακλείου «ΑΡΕΤΟΥΣΑ».

Όσον αφορά στη δημιουργία του χωριού, σε αυτή τη φάση, στόχος είναι να εκπονηθεί η μελέτη και να εκδοθεί η οικοδομική άδεια. Άμα γίνουν αυτά, όλα θα πάρουν το δρόμο τους, άλλωστε δεν είναι μόνο η οικονομική υποστήριξη είναι και η εθελοντική δουλειά που μπορεί να προσφερθεί για να κτιστεί από όλους, λιθαράκι–λιθαράκι, το παιδικό χωριό SOS που έχει ανάγκη όλο το νησί.

Εκδήλωση ενημέρωσης και φιλανθρωπικού χαρακτήρα

Στο μεταξύ εκδήλωση ενημέρωσης και αλληλεγγύης, οργανώνει ο Σοροπτιμιστικός Όμιλος Ηρακλείου «ΑΡΕΤΟΥΣΑ», σε συνεργασία με την Τοπική Ομάδα Στήριξης του Παιδικού Χωριού SOSΚρήτης, τη Δευτέρα, 17 Δεκεμβρίου, στις 7 μ.μ., στη δημοτική αίθουσα της οδού Ανδρόγεω.

Η εκδήλωση με θέμα: "Οικονομική Κρίση: Επιπτώσεις στην Οικογένεια και το Παιδί, υπάρχουν λύσεις!" γίνεται με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και την Παγκόσμια Ημέρα Δικαιωμάτων του Παιδιού.

Για το θέμα θα μιλήσουν οι Καθηγητές του Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Σκεύος Παπαϊωάννου, Καθηγητής Κοινωνιολογίας και κ. Χρήστος Λιονής Καθηγητής Γενικής Ιατρικής και Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, ενώ η Εκπαιδευτικός και Νομικός κ. Αθηνά Ανδριώτη, Διευθύντρια του 53ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου θα μεταφέρει βιωματικές εμπειρίες της από τις επιπτώσεις της κρίσης στους μικρούς μαθητές.

Επίσης, ο κ. Στέργιος Σιφνιός, Διευθυντής Κοινωνικής Εργασίας και Έρευνας των Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδος, θα παρουσιάσει το έργο του Κέντρου Στήριξης Οικογένειας και Παιδιού των Παιδικών Χωριών SOS, που λειτουργεί στο Ηράκλειο.

Η Εκδήλωση θα πλαισιωθεί μουσικά από την Κρητική Συμφωνική Ορχήστρα Νέων υπό τη διεύθυνση του κ. Νίκου Αντωνακάκη.

Κατά τη διάρκεια της Εκδήλωσης θα συλλέγονται είδη μακράς διαρκείας (τρόφιμα, λάδι, είδη σχολικού κυλικείου, απορρυπαντικά, είδη προσωπικής υγιεινής) για το Κέντρο Στήριξης Οικογένειας και Παιδιού των Παιδικών Χωριών SOS στο Ηράκλειο.

Επίσης θα διατίθενται λαχνοί για τον πίνακα genesis της ζωγράφου Λιλίκας Αμπαδογιάννη - Λεβαντή, προσφορά του Δήμου Παλαιού Φαλήρου για ενίσχυση του σκοπού ίδρυσης Παιδικού Χωριού SOS Κρήτης στο Ηράκλειο.

madeincreta.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ